اینترنت 5G و 4G چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
گجت نيوز/ ما در اين مطلب دو اينترنت ۴G و ۵G را با هم مقايسه ميکنيم تا متوجه شويم گوشيهايي که از فناوري ۵G پشتيباني ميکنند ارزش خريد دارند يا خير.
هنگامي که از ۴G سخن به ميان ميآوريم مقصود نسل چهارم ارتباطات است و هنگامي که از ۵G صحبت ميکنيم مقصود نسل پنجم ارتباطات است، اکنون شايد سؤالي در ذهن شما پيش بيايد که نام اين دو نسل اينترنت از چه چيزي نشات گرفته است؟ در هر دو اين کلمات عبارت G ديده ميشود که اين حرف مخفف Gneration به معناي نسل است؛ پس در نامگذاري اين دو نسل اينترنت از اين کلمه الهام گرفته شده است. به علت ورود تلفنهاي همراه نسل پنجم به بازار لازم است که دو اينترنت ۴G و ۵G را با يکديگر مقايسه کرد تا از اين طريق به شباهتها و تفاوتهاي آنها پي برد. با انجام اين مقايسه مشخص ميشود که خريد تلفنهاي همراه مجهز به نسل پنجم اينترنت عقلاني است يا خير؟
اينترنت ۵G صد برابر سريعتر از ۴G است
بر اساس گزارشهاي منتشر شده و تحقيقات صورت گرفته، سرعت نسل پنجم اينترنت بسيار زياد است و کاربران با استفاده از آن هيچگاه با کندي سرعت مواجه نخواهند شد. به منظور اين که آگاه شويم سرعت اينترنت ۵G واقعا زياد است يا نه بايد به مقايسه آن با اينترنت ۴G بپردازيم.
گزارشهاي منتشر شده از سرعت متفاوت اينترنت ۴G در کشورهاي مختلف حکايت ميکنند. کشور کره جنوبي با سرعت ۵۰ مگابايت در ثانيه بالاترين سرعت اينترنت را به خود اختصاص داده است. بعد از آن ايالات متحده آمريکا با سرعت ۲۱.۳ مگابايت در ثانيه در رده دوم قرار دارد. گزارش مذکور به ما نشان ميدهد که شبکه ۴G در ايدهآلترين شرايط خود حتي ۱۰۰ مگابايت بر ثانيه را هم تجربه نکرده است.
اينترنت ۴G از استانداردهايي که براي خود مشخص کرده بسيار دور است، زيرا ميانگين جهاني اين شبکه چيزي حدود ۱۰ تا ۲۰ مگابايت در ثانيه است. بر اساس اظهارات توسعهدهندگان اينترنت ۵G، اين نسل از اينترنت ۱۰ گيگابايت در ثانيه سرعت خواهد داشت. اين موضوع بيانگر آن است که نسل پنجم ارتباطات شرايط بهتري از نسل چهارم دارد و ۱۰۰ برابر آن سرعت دارد. حتي گفته شده است که فناوري ۵G توانايي آن را دارد که به ۳۰ گيگابايت در ثانيه نيز برسد.
سرعت نسل پنجم ارتباطات در عمل
اما چيزي که در دنياي واقعي شاهد آن هستيم با آن چيزي که وعده داده شده است بسيار متفاوت است. اکنون يک سؤال اساسي پيش ميآيد که آيا فناوري نسل پنجم به تمام قولهاي خود جامه عمل پوشانده است؟ ميانگين سرعت نسل پنجم در کشور کره جنوبي که يکي از بنيانگذاران نسل پنجم به شمار ميرود ۱۱.۸ مگابايت در ثانيه بود. اين عدد به ما نشان ميدهد که در حال حاضر تفاوت چشمگيري بين نسل چهارم و پنجم اينترنت وجود ندارد و ۵G نتوانسته به وعدههاي خود عمل کند.
براي نمونهاي از اين وعدههاي تو خالي ميتوان به اظهارات معاون مدير ارتباطات و معماري راديويي شرکت AT&T اشاره کرد که مدعي شده بود مهندسان شرکت AT&T در شرکت آستين تگزاس سرعت ۶ گيگابايت بر ثانيه را تجربه کردهاند. اگر بنا را بر صحت سخنان او بگذاريم ميشود تنها در ۲.۵ دقيقه يک فيلم ۴K صد گيگابايتي را دانلود کرد.
مقايسه زمان تأخير در اينترنت ۴ جي با ۵ جي
نرخ تأخير پايين يکي از اصليترين ويژگيها يک شبکه ارتباطي است. مقصود از نرخ تأخير مدت زماني است که در ميان ارسال و دريافت اطلاعات وجود دارد. به هر ميزاني که فرآيند ارسال و دريافت سريعتر انجام شود، سرعت شبکه و تجربه کاربري نيز افزايش پيدا ميکند. اگر ميانگين زمان تأخير اينترنت ۴G که ۲۰۰ ميليثانيه است را در نظر بگيريم چيزي نزديک به ۵۰ ميليثانيه ميشود. جالب توجه است که مدت زماني که طول ميکشد تا انسان يک تغيير بصري را تشخيص دهد ۲۵۰ ميليثانيه است.
اين در صورتي است که زمان تأخير در شبکه ۵G رقم باورنکردني ۱ ميليثانيه است. اين سرعت بالا که يکي از اهداف اصلي اينترنت نسل چهارم محسوب ميشود در توسعه فناوريهاي جديد مانند بازيهاي واقعيت مجازي، جراحي از راه دور و خودروهاي متصل به اينترنت بسيار تأثيرگذار خواهد بود. لازم به ذکر است که براي رسيدن به اين سرعت بايد نسل پنجم اينترنت مسير زيادي را سپري کند.
پوشش ۵G به چه صورت است؟
فناوري ۵G به دليل طول موج بالا و فرکانس پاييني که دارد پوشش محدودتري از نسلهاي سوم، چهارم و حتي دوم اينترنت دارد. از همين رو و از آنجايي که فرستندههاي ۵G توان عبور از ديوار و درخت را ندارند، در مکانهاي نزديک به سطح زمين مانند فرودگاهها، پارکها و کافيشاپها نصب شدهاند.
اگر بخواهيم که اينترنت ۴G و ۵G را از نظر پوشش با يکديگر مقايسه کنيم، از آنجايي که امواج نسل چهارم بسيار قويتر از نسل پنجم هستند و مسافت طولانيتري را سپري ميکنند، قطعا مناطق بيشتري را تحت پوشش قرار ميدهند. با اين اوصاف بعيد به نظر ميرسد که فناوري ۵G بتواند تا چند وقت ديگر تمام مکانها را تحت پوشش خود قرار بدهد.
مقايسه مصرف باتري 5G با 4G
مصرف باتري يکي ديگر از ويژگيهاي مهم براي مقايسه اينترنت ۴G و ۵G است. براي شرکتهاي سازنده تلفنهمراه مانند سامسونگ، اپل و.. خيلي اهميت دارد که عمر باتري محصولات جديد آنها بيشتر شود، ولي رسيدن به بالاترين سطح در اين حوزه به زمان بيشتري احتياج دارد و فعلا امکانپذير نيست. شبکه ارتباطي يکي از معيارهايي است که تأثير بهسزايي بر مصرف باتري ميگذارد.
تجربه کاربري و نتايج به دست آمده از تحقيقات انجام شده نشان داده است که مصرف باتري اينترنت ۴G از نسل سوم اينترنت بيشتر است. آيا براي فناوري ۵G نيز اينچنين است؟ دو فاکتور مهمي که نقش به سزايي در مصرف باتري دارند و بايد براي پاسخ به اين سؤال مورد بررسي قرار بگيرند، سرعت و پوشش است.
مصرف انرژي نسل پنجم اينترنت به دليل سرعت بالايي که در دريافت فايلهاي حجيم دارد از نسل چهارم کمتر است، اما از طرف ديگر مصرف باتري آن به علت پوشش محدودتري که دارد از نسل چهارم بيشتر است. اين پوشش محدود باعث ميشود که مدت زمان بيشتري براي يافتن نسل پنجم اينترنت صرف شود.
تلفن هاي همراه ۵G که تا به امروز روانه بازار شدند
اکنون زمان آن رسيده است که تلفنهاي همراه ۵G موجود در بازار را مورد برسي قرار دهيم. چنانچه شما قصد استفاده از امکانات نسل پنجم اينترنت را داريد لازم است که يک تلفن همراه ۵G خريداري کنيد. ما در اينجا شرکتهايي که تلفنهاي همراه ۵G توليد ميکنند را به شما معرفي خواهيم کرد.
موبايل ۵G اپل: ورود اپل به بازار تلفنهاي همراه نسل پنجم بسيار دير، ولي مقتدرانه اتفاق افتاد. سري آيفون ۱۲ نخستين موبايل شرکت اپل است که از فناوري ۵G پشتيباني ميکند. علت غيبت طولاني اپل در اين حوزه ساخت يک گوشي قدرتمند بود.
تلفن همراه ۵G سامسونگ: سامسونگ که يکي از قدرتمندترين شرکتهاي جهان در حوزه توليد موبايل است از نخستين شرکتهايي بود که به توليد تلفنهاي همراه ۵G پرداخت. گوشيهاي توليد شده در شرکت سامسونگ که از فناوري ۵G پشتيباني ميکنند عبارتند از: گلکسي فولد، گلکسي اس ۲۰ اولترا، گلکسي اي ۹۰ ۵G، گلکسي اس ۲۰، گلکسي نوت ۱۰ ۵G، گلکسي اس ۱۰ ۵G و گلکسي اس ۲۰ پلاس.
تلفنهاي همراه هواوي: شرکت هواوي نيز با هدف شرکت در اين رقابت، گوشيهاي جديد و ۵G خود را به بازار روانه کرد. اصليترين موبايلهاي هواوي که از نسل پنجم ارتباطات پشتيباني ميکنند خانواده ميت ۴۰ است.
تلفن همراه ۵G شيائومي: شرکت سازنده موبايل شيائومي نيز به منظور مطرح شدن در حوزه توليد تلفنهمراه با فناوري ۵G از نخستين گوشي ۵G خود با نام XIAOMI MI MIX 3 5G در نمايشگاه MWC 2019 رونمايي کرد. شيائومي در ادامه گوشيهاي ۵G زيادي را به بازار روانه کرد که براي نمونهاي از آنها ميتوان به Redmi Note 9 5G ، Redmi K40 Pro ، Poco F3 Pro 10 ، Redmi K30 5G اشاره کرد.
علاوهبر شرکتهاي مذکور، شرکتهاي ديگر نيز تلفنهاي همراه ۵G خود را روانه بازار کردند. از آنجايي که اين فناوري دائما در حال گسترش است، به احتمال فراوان تا چند وقت ديگر تلفنهاي همراه تمام شرکتها از فناوري ۵G پشتيباني خواهند کرد.
نسل پنجم ارتباطات به شما نزديک است
شايد باورش سخت باشد؛ اما اکنون ميتوان گفت نسل پنجم ارتباطات در يک قدمي ما قرار دارد. دستيابي به فناوري ۵G باعث ميشود که توسعهدهندگان و فناوريهاي جديد چيزهاي تازهاي را تجربه کنند.