عبور تعداد مشترکان اینترنت ثابت ایران از مرز 10 میلیون نفر

ايسنا/ مشترکان خانگي و تجاري ارتباطات پهنباند ثابت تا پايان سال ۱۳۹۹، بيش از ۱۰ ميليون و ۶۰۰ هزار عدد بوده که از فناوريهاي اينترنت پرسرعت، شامل ADSL، VDSL ، FTTX و TD-LTE با سرعتهاي متفاوت بهره ميبرند.
طي سالهاي گذشته، روند استفاده از اينترنت از سرعتهاي کيلوبيتي در اينترنت دايالآپ، رفتهرفته جاي خود را به فناوري ADSL داد که سرعتي به مراتب بيشتر داشته و سرعتهايي تا ۵۲۱ کيلوبيت بر ثانيه و حتي ۱۶ مگابيت را هم پوشش ميداد و اکنون نوبت به فيبر نوري است که سرعتهايي به مراتب بالاتر را براي کاربران به ارمغان آورد.
در حال حاضر، انواع سرويسهاي موجود اينترنت در ايران، بهدليل داشتن ويژگيهاي متمايز از هم، براي کاربران با شرايط مکاني و موقعيتي متفاوت ارائه ميشود. يکي از انواع اينترنت پرسرعت، اينترنت ثابت است که اينترنتهاي ADSL ،VDSL و FTTX را شامل ميشود؛ اين دسته به يک مکان مشخص و محدوده جغرافيايي خاص يا بستر فيزيکي محدود هستند و خارج از اين محدودهي مشخص، امکان استفاده از اين سرويس وجود ندارد.
طبق آمار سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تا پايان سه ماهه پاياني سال ۱۳۹۹، مشترکان خانگي و تجاري ارتباطات پهنباند ثابت، ۱۰ ميليون و ۶۰۰ هزار و ۵۰ نفر را شامل ميشود که تعداد مشترکان به تفکيک در جدول زير آمده است.
اينترنت ADSL با استفاده از خطوط تلفن ثابت و بدون ايجاد مزاحمت براي تماسهاي صوتي (اتفاقي که در دايالآپ رخ ميداد)، اطلاعات را از مراکز مخابراتي به روي مودم ميآورد. اتصال اينترنت ADSL را ميتوان روي خطوط تلفن ثابت ايجاد کرد و نيازي به کابلکشي و نصب خطوط جديد ندارد. اين سرويس با محدوديتهايي از جمله سرعت دانلود کمتر از ۲۴ مگابيت بر ثانيه و سرعت آپلود کمتر از دو مگابيت روبهروست.
در مقابل، اينترنت VDSL روي بسترهاي کابلهاي شبکه است و برخلاف ADSL از خطوط تلفن ثابت شهري براي انتقال اطلاعات استفاده نميکند و نياز به کابلکشي دارد. سرعت دانلود روي اينترنت VDSL نزديک به پنج برابر سرعت دانلود ADSL است و سرعت آپلود آن نيز ۱۰ برابر ADSL است.
اين آمار سازمان تنظيم مقررات تا پايان سال ۱۳۹۹ حاکي از آن است که تعداد مشترکان خانگي اينترنت X-DSL مربوط به شرکت مخابرات ايران، بيش از چهار ميليون و ۵۹۹ بوده و تعداد اشتراکهاي اداري و تجاري اين سرويس، بيش از ۳۳۶ هزار بوده که مجموع اشتراکهاي سرويس را به چهار ميليون و ۹۳۵ هزار و ۶۶۲ ميرساند.
اينترنت فيبر نوري (FTTx) مبتني بر کابلهاي فيبر نوري است و از کابلهاي مسي يا خطوط تلفن استفاده نميکند و کابلهاي فيبر نوري انتقالدهنده اطلاعات هستند. به دليل استفاده اينترنت فيبر نوري از سيگنالهاي نوري، کيفيت و سرعت بيشتري نسبت به ADSL و VDSL دارد و ميتواند يک کيفيت و سرعت را بدون در نظر گرفتن فاصله کاربر تا سرويسدهنده ارايه دهد و سرعتي بالغ بر يک گيگابيت دارد.
آمار رگولاتوري حاکي از آن است که مشترکان تعداد مشترکان خانگي اينترنت فيبر نوري مخابرات ايران تا پايان سه ماهه چهارم سال ۱۳۹۹، بالغبر ۱۴۹ هزار و ۱۵۴ مشترک بود و تعداد اشتراکهاي اداري و تجاري اين سرويس، ۱۰ هزار و ۲۶۸ مشترک بوده که مجموع اشتراکهاي فيبر نوري مخابرات را به ۱۵۹ هزار و ۴۲۲ ميرساند.