پرچمدارهای آینده سامسونگ شاید با شارژر ۶۵ واتی عرضه شوند


مجله ديجي کالا/ سامسونگ در اين ماه از قدرتمندترين گلکسيهاي تاريخ که در واقع لپتاپهاي جديد شرکت بودند رونمايي کرد. لپتاپهايي که در کنار قابليتهاي خوب خود از يک شارژر ۶۵ واتي هم بهره ميبرند که ميتواند اميدوارمان کند سامسونگ در گوشيهاي پرچمدار آيندهي خود از آن استفاده کند.
سامسونگ به همراه گوشيهاي سري گلکسي S21 هيچ شارژري عرضه نکرد. در واقع وقتي جعبهي اين گوشيها را باز ميکنيد فقط با خود گوشي، يک سري دفترچهي راهنما و يک کابل USB-C به USB-C مواجه خواهيد شد؛ اين يعني بايد براي خريد هدفون و شارژر مبلغ جداگانهاي را هزينه کنيد. سامسونگ دليل انجام اين کار را حفاظت از محيط زيست ميداند اما خب هرچه که بوده باعث شده قيمت تمامشدهي محصولات کاهش پيدا کند (هرچند با خريد شارژر و هدفون تا حدودي جبران ميشود).
انتظار نميرود گوشيهاي آيندهاي که شرکت کرهاي راهي بازار ميکند از شارژر درون جعبه هم بهره ببرند؛ اما خب نميتوان اين احتمال را هم در نظر نگرفت. به خصوص اينکه ميبينيم سامسونگ اکنون شارژر ۶۵ واتي را هم در سبد محصولات خود دارد. لپتاپهاي جديدي که اين شرکت در رويداد آنپکد اخير خود رونمايي کرد، از اين شارژر بهره ميبرند. باتري بکار رفته در اين لپتاپها نسبتا پرظرفيت است، به گونهاي که با يک بار شارژ، حدودا ميتواند ۸ ساعت و نيم لپتاپ را روشن نگه دارد. بعد از اينکه شارژ هم به اتمام رسيد، کاربر ميتواند با اين شارژر پرسرعت آن را شارژ کند. اما چيزي که اهميت دارد اين است که سامسونگ شايد با توليد اين شارژر، هدف ديگري هم در سر داشته باشد.
شرکت کرهاي در رويداد آنپکد اخير، تعريف و تمجيد زيادي از باتريهاي جديد خود که از جنس گاليوم نيتريد هستند به عمل آورد. اگر با گاليوم نيتريد آشنايي نداريد بايد بگوييم اين يک ترکيب شيميايي است که غالبا در لوازم الکترونيکي مورد استفاده قرار ميگيرد اما مدت زمان کوتاهي است که در ساخت شارژر گوشيها نيز از آن استفاده ميشود. دليل اصلي استفاده از اين ماده در ساخت شارژرها اين است که به شرکتها اجازه ميدهد آداپتورهايي با اندازهي بسيار کوچکتر از آداپتورهاي سيليکوني توليد کنند در حالي که از لحاظ سرعت شارژ، تفاوت زيادي بين آنها ديده نميشود. اين يعني برخلاف قبل، اکنون ميتوان لپتاپها را (برخي از لپتاپها) با آداپتوري شارژ کرد که از لحاظ قدرت فرقي با گذشته ندارد اما از لحاظ اندازه تقريبا نصف شده است.
چند سال قبل بود که وبسايتهاي مختلف در رابطه با آيندهي درخشاني که در انتظار شارژرها بود متنهايي نوشته بودند و دليل عمدهي آن هم به خاطر ترکيب شيميايي ياد شده يعني گاليوم نيتريد بود. حالا سامسونگ جز اولين شرکتهايي است که اين فناوري را درون شارژرهاي خود مورد استفاده قرار داده اما سوال مهمي که پيش ميآيد اين است که آيا اين فناوري فقط به شارژر لپتاپها محدود خواهد شد؟
درست مانند سياستي که اپل در پيش گرفت، سامسونگ هم شارژر را از جعبهي گلکسيهاي سري S21 حذف کرد. حتي شايعاتي مطرح شده مبني براينکه اين سياست ميتوان گوشيهاي تاشوي مورد انتظار شرکت را هم تحت تاثير قرار دهد و آنها هم بدون شارژر راهي بازار شوند. اينکه فکر کنيم شرکت کرهاي سال بعد گلکسيهاي جديد را با شارژر راهي بازار ميکند کمي عجيب و در عين حال تا حدودي هم بعيد است اما اگر قرار باشد اندازهي شارژرها کوچکتر شود، پس ميتوان راهي پيدا کرد که هم از محيط زيست محافظت شود، هم اينکه کاربران از شارژر درون جعبه هم بهرهمند شوند.
متاسفانه سامسونگ به اين موضوع اشاره نکرد که از شارژرهاي اين لپتاپها ميتوان براي شارژ گوشيهاي هوشمند هم استفاده کرد. هرچند در هر صورت گوشيهاي جديد هم در نهايت از سرعت ۲۵ وات پشتيباني ميکنند و خب نميتوانند از تمام پتانسيل اين شارژر استفاده کنند. حتي اين ميزان کمتر از سرعت شارژ بسياري از پرچمدارهاي اندرويدي است که با شارژر راهي بازار ميشوند.
اما خب با شناختي که از سامسونگ داريم، اين شرکت نميتواند تحمل کند فناوري جذابي معرفي شده باشد اما در آن، از ساير شرکتها عقبتر باشد. بنابراين شايد پرچمدارهاي آيندهي خود را با قابليت پشتيباني از شارژرهايي با سرعت بالاتر از ۲۵ وات راهي بازار کند. همين موضوع باعث شده حدس و گمانهايي پيرامون گوشيهاي مورد انتظار غول کرهاي بوجود بيايد مبني براينکه شايد سامسونگ آنها را با پشتيباني از شارژر ۶۵ واتي راهي بازار کند. حال اينکه آيا درون جعبه هم اين شارژر وجود خواهد داشت يا باز هم به عنوان يک لوازم جانبي قابل تهيه است، موضوعي است که براي مطلع شدن از آن بايد ماههاي زيادي منتظر بمانيم.
البته بايد به اين نکته اشاره کنيم که اگر قصد خريد لپتاپهاي جديد سامسونگ را داشته باشيد خوشبختانه شارژر ۶۵ واتي درون جعبهي آنها وجود دارد و سياست فعلي مبني بر کاهش اثرات مخرب زيست محيطي فقط شامل حال گوشيها ميشود.