از رویداد Google I/O 2021 چه انتظاراتی داشته باشیم؟

ديجياتو/ رويداد Google I/O تا به امروز ميزبان برخي از مهمترين اخبار گوگل بوده است و طي سالهاي اخير، کمپاني مورد اشاره از محصولاتي نظير Pixel 3A، نست هاب مکس و همينطور Google Duplex رونمايي کرده است. به خاطر پاندمي کوويد-۱۹ و مشکلاتي که براي جهان به وجود آورد، گوگل اين رويداد را در سال ۲۰۲۰ کنسل کرد، اما امسال شاهد بازگشت Google I/O هستيم که اين دفعه همه به صورت رايگان ميتوانند تجربهاش کنند.
Google I/O 2021 کي برگزار ميشود و چه افراد قادر به ثبت نام خواهند بود؟
Google I/O امسال از روز ۱۸ الي ۲۰ ماه مه (۲۸ تا ۳۰ ارديبهشت) برگزار ميشود و هرکسي به صورت رايگان قادر به مشارکت در آن خواهد بود. در صورت تمايل، ميتوانيد از طريق وبسايت رسمي Google I/O ثبت نام کنيد. اگرچه اين رويداد به شکلي سنتي کنفرانسي مخصوص توسعهدهندگان بوده، اما معمولا شامل اخبار مهمي نيز هستيم که به مصرفکنندگان مربوط ميشوند. اما چه انتظاراتي بايد از اين رويداد داشت؟ اين سوالي بزرگ است که به صورت خلاصه ميتوانيم بگوييم انتظاراتتان بايد واقعا بايد باشد. دو سال از آخرين رويداد Google I/O ميگذرد و اين يعني ميتوانيم منتظر انبوهي از رونماييها و اخبار تازه براي طرفداران گوگل باشيم.
چطور ميتوان Google I/O را زنده تماشا کرد؟
گوگل نطق اصلي اين رويداد را در پلتفرم يوتيوب خود استريم خواهد کرد. فقط کافيست که يک چشمتان به کانال رسمي گوگل در اين وبسايت باشد تا بتوانيد کنفرانس و اعلاميههاي مهم را به صورت زنده تماشا کنيد.
Google I/O 2021 چه شکل و شمايلي دارد؟
مراسم Google I/O امسال قرار است کنفرانسي کاملا مجازي باشد. اگرچه فرمت دقيق مراسم هنوز مشخص نيست، گوگل به تشريح برخي از برجستهترين نکات مربوط به آن پرداخته است.
نطق اصلي «مصرفکنندگان و توسعهدهندگان» هم روي اخبار مربوط به کمپاني و هم اخبار مربوط به محصولات متمرکز خواهد بود و بنابراين هم به صورت زنده و هم بعدا قابل تماشا است. پس اگر نتوانستيد نطق اصلي را زنده تماشا کنيد جاي نگراني نيست و بعدا هم بازپخش ميشوند. «نشستهاي فني» روي معرفي محصولات و همينطور صحبت راجع به چگونگي استفاده کاربران از ويژگيهاي تازه متمرکز خواهند بود. هنوز تاريخ دقيق اين نشستها تعيين نشده، اما ميتوانيد منتظر برگزاري آنها با فواصل زماني مشخص در تمام طول رويداد گوگل باشيد.
بعد هم نوبت به ورکشاپها و نشستهاي «از من هرچه بپرس» ميرسد که همگي شکلي کاملا تعاملي خواهند داشت. براي مشارکت در اين پنلها لازم است که پيشتر زمان مقرر را رزرو کرده باشيد. ورکشاپها توسط افراد متخصص برگزار ميشوند و نشستهاي پرسش و پاسخ هم به شما اجازه ميدهند که از کارمندان گوگل راجع به برخي محصولات اين کمپاني سوال کنيد. اگر به برقراري ارتباط با ديگر شرکتکنندگان تمايل داشته باشيد، گوگل ميزبان ميتآپهايي نيز هست که خودش آنها را «فرومهاي دوستانه، آزادانه و کارگشا» توصيف ميکند. دوباره بايد تاکيد کرد که براي مشارکت در اين برنامهها بايد ثبت نام و يک زمان رزرو کرده باشيد.
يکي ديگر از برنامههاي برجسته گوگل، «سندباکسهاي تعاملي» هستند که بخشي از I/O Adventure به حساب آمده و به توسعهدهندگان اجازه ميدهند که از طريق يک تجربه نگاه نزديک مجازي، تازهترين محصولات و قابليتهاي گوگل را تست کنند. اگر تجربهاي تکنفرهتر را ترجيح ميدهيد، Codelabs و Learning Pathways تجاربي شخصيتر هستند که به شما در تست کردن تکنولوژيهاي تازه گوگل ياري ميرسانند.
چه انتظاراتي از Google I/O 2021 داشته باشيم؟
تا به امروز چندين شايعه راجع به آنچه در Google I/O 2021 خواهد گذشت شنيدهايم و در ادامه به آنها و همينطور برخي گمانهزنيها ميپردازيم.
اندرويد 12
اگرچه به طور يقين ميدانيم که گوگل نسخه نهايي سيستم عامل اندرويد ۱۲ را در جريان I/O عرضه نخواهد کرد، اما شانس زيادي وجود دارد که شاهد صحبت راجع به ابعاد تازهاي از اين نرمافزار مورد انتظار باشيم. اندرويد ۱۲ اکنون در فاز پيشنمايش توسعهدهندگان به سر ميبريم و زمانبندي I/O هم اندکي با ارفاق، سازگاري نسبي به زمان عرضه نخستين بتاي عمومي دارد. اگر چنين اتفاقي بيفتد، ميتوانيم براي نخستين بار شاهد برخي قابليتهاي تازه و همينطور المانهاي صيقل خورده رابط کاربري در اندرويد ۱۲ باشيم - شرايط براي اين سيستم عامل تا به امروز و در پيشنمايشهاي توسعهدهندگان آنقدرها مساعد نبوده است.
در نهايت ميتوانيد منتظر عرضه نسخه نهايي و کامل اندرويد ۱۲ در ماه سپتامبر باشيد، ماهي که همواره ميزبان ورژنهاي مختلف اين سيستم عامل بوده است. در همان زمان احتمالا شاهد عرضه موبايل (يا موبايلهاي) جديد سري پيکسل هم باشيم.
گوگل پيکسل بادز A
هر زمان که به برگزاري يک کنفرانس مهم نزديک ميشويم، بازار شايعات هم حسابي داغ ميشود. اين موضوع راجع به Google I/O 2021 هم مصداق دارد، خصوصا اگر صحبت از ورژن جديد گوگل پيکسل بادز باشد. در ايميلي تبليغاتي، گوگل يک جفت پيکسل بادز جديد را با رنگ زيتوني به نمايش درآورده است که هنوز نه در دسترس قرار گرفته و نه حتي به صورت رسمي معرفي شده است.
همين ايميل باعث شد بسيار باور کنند که گوگل احتمالا يک جفت ايربادز وايرلس جديد ديگر نيز در لاينآپ محصولات خود دارد - شايد اصلا يک گزينه ارزانقيمتتر که مشتريان بيشتري را نسبت به پيکسل بادز فعلي جلب خود ميکند. با توجه به استفاده گوگل از حرف «A» براي توصيف موبايلهاي اقتصاديترش، گمان ميرود که اين ايربادز جديد نيز تحت عنوان «پيکسل بادز A» شناخته شود.
گوگل پيکسل 5a
گوگل براي مدتي طولاني به عرضه يک ورزن اقتصادي از موبايلهاي پرچمدار خود پرداخته است و براي مثال ميتوان به دو موبايل گوگل پيکسل ۳a و پيکسل ۴a اشاره کرد. در حال حاضر، پيکسل ۵ برترين موبايل در لاينآپ سختافزارهاي گوگل است، اما از سوي ديگر نيز پيکسل ۴a را داريم که آخرين مدل اقتصادي در اين خانواده به حساب ميآيد.
متاسفانه براي ما، به احتمال زياد بايد مدتي طولاني منتظر بمانيم تا موبايلي ديگر از راه برسد. گوگل براي عرضه پيکسل ۴a و همينطور ۴a 5G نزديک به يک سال صبر کرد و انتظار ميرود تاريخ عرضه محصولات سال ۲۰۲۱ نيز با پيروي از برنامه زماني سال پيش تعيين شود. بعد از اينکه در شايعات شنيديم گوگل توسعه موبايل پيکسل ۵a را کنسل کرده است، اين کمپاني در بيانيهاي رسمي گفت که اواخر امسال ميتوانيم منتظر عرضه پيکسل ۵a باشيم. اين بيانيه سازگاري چنداني با زمانبندي Google I/O که حدودا يک ماه ديگر برگزار ميشود ندارد.
بنابراين در نهايت شاهد رونمايي و عرضه پيکسل ۵a خواهيم بود - اما بسيار بعيد است که چنين اتفاقي در جريان رويداد Google I/O 2021 بيفتد.
بهروزرسانيهاي اپليکيشنهاي گوگل
بهروزرسانيهاي اپليکيشنها و نرمافزارها همواره بخش مهمي از رويداد سالانه Google I/O بودهاند. احتمال ميرود در جريان کنفرانس امسال شاهد ارائه جزييات بيشتر راجع به قابليتهاي متمرکز بر حريم شخصي باشيم؛ خصوصا در اپليکيشنهاي قوت گرفته از گوگلي که راهشان را به اپ استور باز کردهاند و تحت تاثير قوانين حريم شخصي تازه اپل قرار گرفتهاند.
از سوي ديگر ممکن است شاهد بهروزرسانيهايي براي اپليکيشنهايي نظير Google Translate باشيم که بزودي سازگاري با زبانهاي بيشتر و قابليت ترجمع بلادرنگ را نيز در دسترس کاربران قرار خواهد داد. بهروزرساني اکثر اپليکيشنهاي برجسته گوگل و همينطور تمرکز بيشتر بر اپليکيشنهاي Android Auto کاملا محتمل به نظر ميرسد.
بهروزرسانيهاي گوگل اسيستنت
گوگل اسيستنت هم احتمالا در جريان رويداد Google I/O از بهروزرسانيهايي مهم بهرهمند شود. کاربران ميتوانند منتظر اخبار تازه راجع به قابليتهاي دستيار صوتي گوگل و همينطور اطلاعات بيشتر راجع به قابليت تشخيص صدا، سازگاري با ديوايسهاي بيشتر و راههاي تازه براي کنترل کردن لوازم هوشمند خانگي باشند.
يک اعلاميه محتمل اينست که گوگل اسيستنت در کشورهاي بيشتري در سراسر جهان در دسترس قرار ميگيرد. اين دستيار هوشمند همين حالا قادر به انجام کارهاي زيادي است، اما گوگل هنوز نتوانسته آن را به اندازه الکساي آمازون قدرتمند و انعطافپذير کند.
سختافزار تازه براي نست و گوگل اسيستنت
گوگل به شکلي آهسته به عرضه بهروزرسانيهاي سختافزاري براي ديوايسهاي هوشمند خود ميپردازد: هرچه نباشد سالها طول کشيد تا Nest Mini از هرگونه آپديتي برخوردار شود. اگرچه آنقدرها محتمل نيست که بعد از عرضه Nest Audio، در چنين فاصله کمي شاهد رونمايي از يک ديوايس هوشمند تازه باشيم، اما همواره امکان رونمايي از محصولي متفاوت براي تنوعبخشي به لاينآپ وجود دارد. با توجه به اينکه Google Home Max ديگر جايي در لاينآپ کمپاني ندارد، تشخيصاش دشوار است که کمپاني ممکن است از چه محصول تازهاي رونمايي به عمل آورد.
از اين لحظه به بعد وارد گمانهزني خالص ميشويم، اما با توجه به فضاي به وجود آمده در بازار، ممکن است گوگل از يک سابووفر نست جديد رونمايي کند. در سمت الکسا، Amazon Echo Sub دقيقا همين نياز را برطرف ساخته است و گوگل هم هنوز همتايي براي آن روانه بازار نکرده است. اگر کمپاني ساکن مانتين ويو به دنبال تمرکز بر کيفيت تجربه صوتي باشد، اين يکي از راههاي دستيابي به آن خواهد بود.
خبري تازه راجع به Whitechapel؟
با توجه به اينکه هيچ خبر رسمياي در اين باره نشنيدهايم، به اين مورد با عينک بدبيني نگاه کنيد. شايعات حاکي از اين هستند که گوگل دارد روي يک چيپست جديد با نام رمز Whitechapel کار ميکند. درحالي که تا به امروز اين کوالکام بوده که چيپ مورد نياز گوگل براي موبايلها و ديوايسهاي هوشمند را تامين کرده، کمبود جهاني چيپ ممکن است گوگل را به سمت توسعه يک چيپست خانگي سوق داده باشد. اگر شايعات واقعي از آب در آيند، گوگل ممکن است سيليکون کاملا جديد خود را در جريان اين رويداد به جهان نشان دهد.
فيتبيت و Wear OS؟
گوگل حالا صاحب برند فيتبيت است، اما هنوز کار خاصي با خريد تازه خود انجام نداده است. به همين ترتيب، Wear OS با اينکه هنوز زنده است اما تغييرات چنداني به خود نميبيند. Google I/O 2021 بهترين فرصت ممکن براي رونمايي از محصول تازهاي از فيتبيت است که با Wear OS سازگاري دارد و يکجورهايي دو سرويس کمپاني با يکديگر ادغام ميشوند.