نماد آخرین خبر

چرا سامسونگ در بازار چیپست‌های پیشرفته از رقیب عقب مانده است؟

منبع
ديجي کالا
بروزرسانی
چرا سامسونگ در بازار چیپست‌های پیشرفته از رقیب عقب مانده است؟

ديجي کالا/ لي جائه-يونگ، نائب­رييس هيأت مديره سامسونگ، در پاييز ۲۰۲۰ علي‌رغم همه‌گيري کرونا به هلند سفر کرد تا براي تامين تجهيزات پيشرفته‌ي توليد چيپست‌ها، با مقامات شرکت ASML مذاکره کند. گفتني است تجهيزات اين شرکت براي توليد چيپست‌هاي پيشرفته ضروري محسوب مي‌شوند.

شرکت ASML مي‌گويد تا حالا حدود ۱۰۰ واحد از اين تجهيزات را به سرتاسر جهان ارسال کرده اما بيش از ۷۰ درصد آن‌ها به دست رقيب تايواني سامسونگ يعني TSMC رسيده است. سفر آقاي لي به هلند اهميت بسيار زياد بازار چيپست‌هاي پيشرفته را نشان مي‌دهد که فعلا بخش بزرگي از اين بازار در دستان TSMC قرار دارد.

سامسونگ براي توليد انبوه اين چيپست‌ها با مشکلات مختلفي دست و پنجه نرم مي‌کند و در عين حال TSMC بخش بزرگي از اين بازار را به خود اختصاص داده است. رييس بخش نيمه‌هادي سامسونگ مدتي قبل در جلسه‌ي سهامداران گفت که تکنولوژي‌هاي اين شرکت براي توليد چيپست‌هاي پيشرفته تفاوت زيادي با TSMC ندارند و خاطرنشان کرد که سامسونگ توانسته مشتريان مهمي را جذب کند.

اما ماه گذشته سامسونگ در گزارش مالي خود اعتراف کرد که علي‌رغم افزايش فروش ۹ درصدي تراشه‌هاي اين شرکت، سود عملياتي اين بخش نسبت به سال گذشته با کاهش ۱۶ درصدي به مبلغ ۳٫۰۳ ميليارد دلار رسيده است. در همين زمينه، بايد به کارخانه‌ي توليد تراشه‌هاي سامسونگ در تگزاس آمريکا اشاره کنيم که در اواسط ماه فوريه به دليل قطع برق ناشي از سرماي بي‌سابقه براي مدتي تعطيل شد. همين تعطيلي کوتاه‌مدت، مي‌تواند منجر به نارضايتي کوالکام و ديگر مشتري‌هاي سامسونگ شود.

در رابطه با توليد چيپست‌هاي ۵ نانومتري هم سامسونگ ماه‌ها ديرتر از TSMC فرايند توليد اين تراشه‌ها را آغاز کرد و اين شکاف از آن زمان در حال افزايش است. روي هم رفته فناوري مربوط به ساخت تراشه‌ها با واحد نانومتر مطرح مي‌شود و هرچه اين عدد کمتر باشد، تراشه‌هاي موردنظر توان پردازشي بيشتر و مصرف انرژي کمتري را به ارمغان مي‌آورند.

از طرف ديگر، اگرچه سامسونگ تلاش کرده تجهيزات کافي براي توليد اين تراشه‌ها را خريداري کند، اما TSMC در اين زمينه زودتر وارد عمل شده و به همين خاطر تجهيزات بيشتري را دريافت کرده است. شرکت TSMC مدتي قبل اعلام کرد که براي غلبه بر کمبود جهاني تراشه، تا سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۰ ميليارد دلار براي افزايش خطوط توليد خود سرمايه‌گذاري خواهد کرد.

سامسونگ هم اعلام کرده در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۰ ميليارد دلار بر روي اين حوزه سرمايه‌گذاري مي‌کند اما بيشتر اين بودجه صرف توسعه‌ي حافظه‌هاي رم و ديگر انواع تراشه‌هاي حافظه خواهد شد. TSMC چيپست‌هاي شرکت‌هاي مختلفي را توليد مي‌کند که از بين بزرگترين مشتريان اين شرکت مي‌توانيم به اپل و AMD اشاره کنيم. به همين خاطر اين شرکت در بازار تراشه‌ها از سهم ۵۶ درصد بهره مي‌برد و فاصله‌ي قابل توجهي با سامسونگ دارد.

گوشي‌هاي هوشمند و تراشه‌هاي حافظه حدود ۶۰ درصد از کل فروش سامسونگ را تشکيل مي‌دهند. اگر سامسونگ در زمينه‌ي چيپست‌هاي پيشرفته بيش از پيش از رقيب خود عقب بماند، اين عقب‌ماندگي مي‌تواند منجر به کاهش قابل توجه درآمد اين شرکت شود.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره