نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
موبایل و بازی

سندیکای تقلب پابجی در چین کشف و منهدم شد

منبع
ديجي کالا
بروزرسانی
سندیکای تقلب پابجی در چین کشف و منهدم شد

ديجي کالا/ بزرگ‌ترين گروه هکرهاي بازي پابجي موبايل در کشور چين پس از مدت‌ها تحقيق و بررسي توسط پليس، از هم پاشيد. تقلب يکي از مهم‌ترين مشکلات بازي‌هاي ويديويي در طول چند سال اخير بوده اما به لطف بازي‌هاي مجاني مانند پابجي و وارزون، ميزان متقلبان و هکرها در طي چند سال اخير به بالاترين حد ممکن رسيده است. پيدا کردن بازي که از آفت هکرها به دور باشد، بسيار سخت است و تقريباً هر گيمري که بازي‌هاي آنلاين و چند نفره را تجربه کرده باشد، با چنين افرادي دست‌وپنجه نرم کرده است. بياييد با داستان شکل‌گيري بزرگ‌ترين تيم متقلبان بازي که خود را با نام «چيت نينجا» مي‌شناسند آشنا شويم.

موفقيت بازي پابجي موبايل بر هيچ‌کسي پوشيده نيست و مي‌دانيم که اين اثر بتل‌ رويال، بيش از يک ميليارد بار از گوگل‌پلي دانلود شده است. موفقيت اين بازي باعث شده تا هکرهاي مختلفي دست‌به‌کار شوند و تجربه‌ي اين اثر را براي طرفداران به يک جهنم واقعي تبديل کنند. يکي از بزرگ‌ترين گروه‌هاي توليدکننده ابزار تقلب به نام Cheat Ninja مدت‌ها بود که به فروش بهترين ابزار هک بازي مي‌پرداخت و يک امپراتوري بزرگ براي خود تشکيل داده بود. ماه ژانويه امسال بود که تحقيقات پليس چين با همکاري شرکت تنسنت (Tencent) به نتيجه رسيد و اين باند بزرگ متلاشي شد.

اگر چه افراد مهمي از اين تيم دستگيرشده‌اند، اما رهبر گروه چيت نينجا که با اسم رمز «گربه‌ماهي» شناخته مي‌شود، همچنان تحت تعقيب پليس است و هويت واقعي او براي کسي مشخصي نيست. رسانه Vice توانسته اين هکر بزرگ را پيدا کند و داستان زندگي‌اش را به طرز جالبي روايت کند. فروش ابزار تقلب براي بازي پابجي موبايل، بيش از ۷۷ ميليون دلار درآمد عايد اين فرد کرده و بياييد از داستان شکل‌گيري بزرگ‌ترين گروه هکرهاي بازي اطلاع پيدا کنيم.

 
ما بهترين چيت‌ ممکن را ساختيم
بازار هکر‌ها و متقلبان بازي‌هاي ويديويي بسيار گسترده است و به گفته‌ي يکي از توسعه‌دهندگان، يک هکر موفق مي‌‌تواند ماهانه ۲ ميليون دلار درآمد داشته باشد، اين به معني ۲۴ ميليون دلار درآمد در سال است. هک و تقلب دربازي‌هاي مجاني مانند پابجي موبايل که منبع درآمد آن‌ها، فروش آيتم‌هاي تزييني است، صدمات جبران‌ناپذيري وارد مي‌کند. يکي از توسعه‌دهندگان بازي پابجي موبايل در گفتگو با رسانه‌ي «مادربرد» اذعان کرده که هکرها صدمه‌ي زيادي به اين بازي وارد کرده‌اند.

مدير تيم چيت نينجا باور دارد که او بهترين ابزار تقلب ممکن را ساخته و براي نرم‌افزاري پول گرفته که واقعاً کار مي‌کند و مشتريان زيادي هم داشته است. او هيچ‌گاه فکر نمي‌کرده که اين‌چنين معروف شود و تحت تعقيب پليس قرار گيرد. ايده‌ي ساخت چنين ابزاري هنگام تجربه‌ي بازي پابجي روي کامپيوتر به ذهنش رسيده و به‌عنوان يک مهندس کامپيوتر، به وجود متقلبان ديگر در بازي علاقه‌مند شده است. وي با انتشار پابجي موبايل براي اندرويد و آي‌او‌اس، به فکر ساخت ابزاري قدرتمند براي هک بازي افتاده است.

نرم‌افزاري که توسط «گربه‌ماهي» توسعه‌يافته، ويژگي‌هاي جالبي مانند نمايش بازيکنان از پشت ديوار را ارائه داده که يکي از مشکلات اصلي بازي پابجي براي مدت‌ها بود. از جمله ويژگي‌هاي ديگر بايد به قابليت «ايم‌بات» اشاره کرد که امکان نشانه‌گيري خودکار را در اختيار بازيکن قرار مي‌دهد. چنين ابزاري مي‌تواند هر حريفي را از پا در آورد و موجب آزردگي خاطر بازيکنان وفادار شود.

با گذشت چند ماه از توسعه‌ي ابزار هک توسط چيت‌ نينجا، سروکله‌ي يک شريک تجاري پيدا مي‌شود و اين‌طور است که نرم‌افزار توليد شده روي وب‌سايت‌هاي فروش نرم‌افزار کشور چين به فروش مي‌رسد. مشتريان با پرداخت حق اشتراک ماهانه، يک کد فعال‌سازي دريافت مي‌کردند که اجازه‌ي استفاده از نرم‌افزار اصلي را مي‌داد. با گسترش کسب‌وکار اين گروه، فروش کد فعال‌سازي روي شبکه‌هاي اجتماعي بزرگي مانند وي‌چت هم شروع شد.

گربه‌ماهي در مورد آغاز به کار فروش و روز‌هاي اول آغاز امپراتوري مي‌گويد: «اين چيت واقعاً موفقيت بزرگي بود. ما هزاران نسخه از آن را در روز‌هاي اول به فروش رسانديم. هيچ‌کس چنين ابزاري براي موبايل نديده بود و همين باعث شد تا ده‌ها هزار يوان(پول رايج چين) در هفته‌ي ابتدايي به جيب بزنيم.»



گسترش کسب‌وکار به کشور‌هاي مجاور
شريک تجاري اين گروه، با افزايش ميزان درآمد از دستگيري توسط پليس اظهار نگراني مي‌کرد و مدير تيم هکرها هم از سوي ديگر نگران افشاي هويت اصلي‌اش بود. دستگيري اين فرد مي‌توانست جريمه سنگيني داشته باشد و کشور چين به اين سادگي از چنين افرادي نمي‌گذرد. او مي‌گويد: « فشار زيادي روي ما بود که قابليت‌هاي تازه‌اي اضافه کنيم و اينکه خود را با آپديت‌هاي جديد وفق دهيم و حفره‌هاي ابزار آنتي‌چيت شرکت تنسنت را بررسي کنيم. آن موقع بود که فهميدم بايد چند توسعه‌دهنده جديد استخدام کنم.»

هزينه‌ي اشتراک ماهانه ابزار تقلب پابجي موبايل حدود ۱۰ تا ۱۵ دلار بود که مبلغ زيادي بود اما به دليل تغييرات مداوم بازي‌، نياز به پشتيباني روزانه وجود داشت. درآمد اين گروه در ماه اول به ۳۵۰ هزار دلار رسيد که به نظر مدير تيم، درآمد معمولي به‌حساب مي‌آيد: «اين مبلغ عادي در بازار سازنده‌هاي چيت به‌حساب مي‌آيد. ما واقعاً خالصانه کار مي‌کرديم و بهترين ابزار هک براي محبوب‌ترين بازي ممکن را مي‌ساختيم.»

اواخر سال ۲۰۱۹ بود که تيم‌ توسعه‌دهندگان تصميم به گسترش کسب‌وکار خود به کشورهاي خارج از چين مانند امارات متحده عربي، کويت، هند و مصر گرفت. اين‌طور بود که ميزان درآمد آن‌ها يک‌شبه به اوج رسيد. اين درآمد بالا البته تماماً به «گربه‌ماهي» نمي‌رسيد و آن‌هم به دليل دلالاني بود که نرم‌افزار را روي انجمن‌هاي مختلف به فروش مي‌رساندند. اين‌طور شد که در سال ۲۰۲۰، اولين وب‌سايت رسمي گروه چيت نينجا تأسيس شد.

با تأسيس وب‌سايت CheatNinja.com، پليس چين و شرکت تنسنت شروع به تحقيقات گسترده کردند و اين‌طور شد که ۱۰ نفر به اتهام همکاري با اين گروه دستگير شد. کت‌فيش در اين مورد مي‌گويد:‌ «مي‌دانستم که مدت‌هاست در حال تحقيق در مورد تيم من هستند. آن‌ها تعدادي از واسطه‌هاي ما را در چين را دستگير کردند. من بعد‌ها تمامي چت‌هاي خود را خواندم که مبادا هويتم را در آن پيام‌ها افشا کرده باشم.»

دام زيرکانه‌ي پليس و فروپاشي چيت‌نينجا
پليس امنيت مجازي کشور چين با همکاري نزديک شرکت تنسنت، به‌يک‌باره گره پرونده را مي‌گشايد. آن‌ها فردي با کد رمز IIIIIIIII را که از مشتريان و دوستان نزديک گربه‌ماهي بوده را دستگير مي‌کنند. پس‌ازآن است که پليس از هويت اين فرد استفاده مي‌کند و شروع به صحبت با اعضاي تيم مي‌کند. بررسي آي‌پي اين فرد باعث مي‌شود که اعضاي تيم نسبت به اين فرد مشکوک شوند، زيرا که اين آي‌پي يک استان ديگر را نشان مي‌داد.

عمليات پليسي در بالاترين سطح ممکن در حال انجام بود و اين اقدامات باعث شد تا افراد زيادي به دام بيفتند. گربه‌ماهي مي‌گويد:‌ «من سرنخ‌ها را به هم وصل کردم و از همه‌چيز خبردار شدم. آن موقع بود که خط به خط چت‌هاي خود را خواندم تا مبادا چيز اشتباهي گفته باشم.» عمليات پليس چين بالاخره به نتيجه مي‌رسد و توسعه‌دهندگان اصلي به دام مي‌افتند اما مؤسس گروه فرار مي‌کند و هنوز هم کسي موفق به يافتن او نشده است.

عمليات دستگيري هکرهاي پابجي موبايل که با کد رمز «ران مرغ» شناخته مي‌شود، اطلاعات مهمي را در اختيار ما گذاشته است. گروه چيت‌نينجا موفق به کسب ۷۷ ميليون دلار درآمد شده که بيشتر اين مقدار صرف خريد بيت کوين شده است. مدير تيم هکرها‌، باور دارد که درآمد اوليه حدود ۴۳ ميليون دلار بوده و افزايش قيمت رمز‌ ارزها باعث بالا رفتن اين رقم شده است. دستگيري اعضاي تيم باعث شده تا هکر اصلي وحشت‌زده شود و تصميم به نابودي تمامي چيپ‌هاي کامپيوتري موجود بگيرد: «من وحشت‌زده شدم و با چکش به جان تمامي چيپ‌هاي موجود افتادم و سريعاً آن‌ها را دور انداختم»

هويت هکر اصلي همچنان براي پليس چين مشخص نشده و به نظر مي‌رسد که او زندگي تازه‌اي را شروع کرده باشد. عده‌اي مي‌گويند که اين فرد، دست به خريد اتومبيل‌هاي گران‌قيمتي مانند فراري و لامبورگيني زده و خود را بازنشست کرده است. او حالا محتاطانه به زندگي ادامه مي‌دهد و « به بودن در سر تيتر خبر‌هاي رسانه‌هاي چيني» عادت کرده است.

گروه چيت‌نينجا از اوايل ژانويه ۲۰۲۱ ازهم‌پاشيده و هکر‌هاي ديگري با استفاده از اين اسم، در حال کلاه‌برداري از گيمرهاي چيني هستند و بايد ديد آيا پرونده‌ي اين گروه براي هميشه بسته خواهد شد يا خير؟

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره