آیا گوگل پیکسل تاشو کاربران را غافلگیر خواهد کرد؟





مجله ديجي کالا/ در حالي که طي ماههاي گذشته اطلاعات مختلفي در مورد گوگل پيکسل ۶ و پيکسل ۶ پرو فاش شده، اما هنوز در مورد جاهطلبانهترين گوشي گوگل يعني پيکسل تاشو اطلاعات چنداني فاش نشده است.
تا حالا چندين افشاگر مشهور اعلام کردهاند که چنين گوشي تاشويي در دست قرار دارد و مدتي قبل اعلام شد که از شيشهي محافظ فوق نازک سامسونگ موسوم به UTG بهره ميبرد. در اين ميان، به تازگي گفته شده که توليد نمايشگر ۷.۶ اينچي داخلي اين گوشي از ماه اکتبر (مهر-آبان) آغاز خواهد شد. با توجه به اينکه گوشيهاي پرچمدار گوگل پيکسل معمولا هر ساله در ماه اکتبر معرفي ميشوند، پس قرار نيست کنار گوشيهاي سري پيکسل ۶ شاهد عرضهي پيکسل تاشو باشيم.
به عبارت ديگر، حتي اگر گوگل کنار گوشيهاي سري پيکسل ۶ از اولين گوشي تاشوي خود رونمايي کند، ماهها بعد احتمالا اواخر ۲۰۲۱ شاهد عرضهي آن خواهيم بود. به گفتهي منابع آگاه، گوگل تعداد پايينتري از پيکسل تاشو را نسبت به سري پيکسل ۶ توليد خواهد کرد که با توجه به قيمت بسيار بالا و چالشهاي مربوط به فرايند توليد، اين رويکرد کاملا منطقي خواهد بود.
امکانات احتمالي سختافزاري و دوربين
با توجه به اطلاعات فاش شده از سري پيکسل ۶، در مورد ويژگيهاي سختافزاري پيکسل تاشو ميتوانيم گمانهزنيهايي را مطرح کنيم. همانطور که احتمالا ميدانيد، گوگل در حال ساخت يک چيپست اختصاصي براي گوشيهاي خود است و به احتمال زياد اين چيپست براي اولين گوشي تاشوي اين شرکت هم مورد استفاده قرار ميگيرد.
همچنين بدون شک با دوربينهاي قدرتمندي سروکار خواهيم داشت. گوشيهاي تاشو محصولات گرانقيمتي هستند و گوگل هم بدون شک در زمينهي دوربين پيکسل تاشو کمکاري نخواهد کرد. همچنين فرم منحصر به فرد اين نوع گوشيها به گوگل اين اجازه را ميدهد که در زمينهي عکاسي قابليتهاي جذابي را ارائه کند.
دوربين اصلي گوشيهاي پيکسل معمولا در بين بهترين دوربينهاي موبايل قرار ميگيرند و کاربران با بهرهگيري از نمايشگر بيروني و دوربين اصلي قادر به ثبت عکسهاي سلفي جذابتري خواهند بود. اگرچه شرکتهايي مانند سامسونگ و هواوي با گوشيهاي تاشوي خود در زمينهي عکاسي امکانات بسيار جذابي را براي ثبت عکسهاي سلفي به ارمغان آوردهاند، اما در اين زمينه بايد به توان پردازش نرمافزاري گوگل و احتمال استفاده از سختافزار عالي براي دوربين اشاره کنيم که احتمالا ميتواند رقبا را کنار بزند.
اولين تبلت اندرويدي گوگل طي ۶ سال گذشته
علاوه بر موارد ذکر شده، پيکسل تاشو بعد از سالها انتظار ميتواند بهعنوان تبلت اندرويدي گوگل انجام وظيفه کند. اگرچه اين گجت در اصل يک گوشي محسوب ميشود، اما بعد از گذشت حدود ۶ سال ميتوانيم چشمانداز گوگل را در مورد نحوهي کارکرد اندرويد در نمايشگر به اندازهي تبلت مشاهده کنيم. آخرين تبلت اندرويدي اين شرکت پيکسل C بود که حدود ۶ سال از عرضهي آن ميگذرد.
از چند سال قبل پشتيباني اندرويد از گوشيهاي تاشو آغاز شده و ابتدا در سال ۲۰۱۸ اندرويد ۹ نخستين ويژگيهاي مربوط به اين نوع گوشيها را دريافت کرد و سامسونگ توانست براي اولين گوشي تاشوي خود از اين قابليتها بهره ببرد.
البته بايد اعتراف کنيم که اندرويد در زمينهي پشتيباني از دستهي جديدي از گجتها سابقهي چندان خوبي ندارد. اندرويد ۳ که بهصورت اختصاصي براي تبلتها عرضه شد حرف چنداني براي گفتن نداشت و آيپدها توانستند توجهات بيشتري را جلب کنند. همچنين گوگل در زمينهي Wear OS هم بالاخره شکست را پذيرفت و حالا سامسونگ نقش مهمي براي توسعهي اين سيستمعامل ايفا ميکند.
اما برخلاف تبلتها، گوگل از چند سال قبل به گوشيهاي تاشو توجه نشان داده و نسبت به نسخههاي اوليهي مختص تبلت، اندرويد در اين حوزه از پايه و اساس مستحکمتري بهره ميبرد. همچنين برخلاف Wear OS که بايد به گجتهاي مبتني بر سختافزارهاي ضعيف توجه نشان بدهد، گوشيهاي تاشو به لطف بهرهگيري از سختافزارهاي قدرتمند، سيستمعامل اندرويد را با محدوديت خاصي روبرو نميکنند.
مانند بسياري از گوشيهاي تاشو، گوگل با عرضهي پيکسل تاشو ميخواهد از اثر هالهاي بهره ببرد. به طور خلاصه، اثر هالهاي به تمايلي گفته ميشود که در آن يک فرد، شرکت، نشان تجاري يا محصول، به دليل مثبت بودن در يک زمينه، در ساير زمينهها نيز مثبت تلقي ميشود. به همين خاطر گوگل با استفاده از چنين گجتي قصد دارد سروصداي بيشتري راه بيندازد تا تعداد بيشتري پيکسل ۶ و پيکسل ۶ پرو را به فروش برساند.
اما براي طرفداران پروپاقرص محصولات گوگل، اين گوشي تاشو ميتواند گل سرسبد محصولات اين شرکت در سال ۲۰۲۱ باشد. گوگل زمان و دانش لازم را براي ارائهي تجربه کاربري عالي در گوشيهاي تاشو در اختيار دارد و احتمالا حوالي پايان سال جاري ميلادي اين گوشي تاشو ميتواند کاربران زيادي را غافلگير کند.