از سری آیفون ۱۳ اپل چه انتظاراتی داریم؟

گجت نيوز/ سري آيفون ۱۳ اپل ـ iPhone 13 تا چند ماه ديگر معرفي خواهد شد. در اين مقاله به بررسي ويژگيهاي مهم مورد نظر در اين سري از گوشيها ميپردازيم.
هنوز چند ماه تا رونمايي از سري آيفون ۱۳ اپل باقي مانده است، اما موج اطلاعات لو رفته سبب شده که تقريباً يک ديد کلي از اين گوشيها به دست آوريم. تا به اينجاي کار مشخص شده که آيفون ۱۳ نيز همانند آيفون ۱۱ در بخشهاي مختلف بهبودهاي کلي خواهد داشت. البته هيچکدام از اين بهبودها به تنهايي کاربر را به وجد نميآورند، اما بر تجربه کاربري کلي دستگاه تأثير مثبتي دارند.
۵ ويژگي مهم سري آيفون ۱۳
عمر باتري بسيار بهتر
تمامي اعضاي سري آيفون ۱۳ با ظرفيت باتري بهتر در مقايسه با نسل قبل معرفي خواهند شد:
آيفون ۱۳ پرو مکس ۴۳۵۲ ميليآمپر در حالي که ظرفيت باتري آيفون ۱۲ پرو مکس ۳۶۸۷ ميليآمپر است.
آيفون ۱۳/ ۱۳ پرو ۳۰۹۵ ميليآمپر در حالي که ظرفيت باتري آيفون ۱۲/ ۱۲ پرو ۲۸۱۵ ميليآمپر است.
آيفون ۱۳ ميني ۲۴۰۶ ميليآمپر در حالي که ظرفيت باتري نسخه ميني آيفون ۱۲ برابر با ۲۲۲۷ ميليآمپر است.
همانطور که در اين مقايسه مختصر ديديد تمامي آيفونهاي جديد احتمالاً با باتريهاي بزرگتر عرضه خواهند شد که بدون شک سبب افزايش چشمگير عمر باتري ميشود. البته؛ افزايش چشمگير عمر باتري تنها به دليل استفاده از باتري با ظرفيت بيشتر نيست و استفاده از صفحه نمايش اولد LTPO و تراشه بسيار سريعتر A15 Bionic نيز در اين زمينه تأثيرگذار خواهند بود.
سال گذشته سري آيفون ۱۲ با ظرفيت باتري اندکي کمتر در مقايسه با سري آيفون ۱۱ معرفي شد. بنابراين استفاده از باتري بزرگتر تغيير مثبتي قلمداد ميشود و تا به اينجاي کار نيز به نظر ميرسد که يکي از ويژگيهاي اصلي سري آيفون ۱۳ عمر باتري بهتر است.
هرچند باتريهاي بزرگتر باعث افزايش جزئي ضخامت آيفون ميشوند، اما ارزشش را دارد.
صفحه نمايش اولد به همراه نرخ تازهسازي متغير
اگرچه اپل اولين توليد کنندهاي بود که از نمايشگر با نرخ تازهسازي بالا استفاده کرد ( نمايشگر پروموشن در نسل دوم آيپد پرو ۲۰۱۷)، اما در زمينه گوشيهاي هوشمند ديرتر از بقيه دست به کار شده است. با اين وجود شرکت کوپرتينويي زمان مناسبي را براي به کارگيري اين فناوري انتخاب کرده و ميخواهد با استفاده از صفحه نمايش LTPO OLED و نرخ تازهسازي متغير در آيفون ۱۳ پرو و آيفون ۱۳ پرو مکس اين فناوري را به بهترين وجه ارائه دهد.
اين نمايشگرها توسط سامسونگ ديسپلي تامين خواهند شد، در بهترين حالت به نرخ تازهسازي ۱۲۰ هرتز در ثانيه خواهند رسيد و در حالتهاي مختلف نيز نرخي متغير خواهند داشت. علاوه بر اين؛ استفاده از اين نوع نمايشگر به اپل اجازه ميدهد تا از صفحه نمايش هميشه روشن در آيفون نيز استفاده کند. در اين ويژگي يک تصوير ثابت با نرخ تازهسازي يک هرتز بر ثانيه نمايش داده ميشود. پيش از اين شاهد استفاده از اين ويژگي در اپل واچ سري ۵ و سري ۶ بوديم. هرچند؛ بعيد به نظر ميرسد که مدل معمولي آيفون ۱۳ و آيفون ۱۳ ميني به اين فناوري مجهز شوند.
عملکرد چشمگير با تراشه A15 اپل
تراشه A15 بايونيک اپل بر پايه نوعي معماري ۵ نانومتري بهبود يافته خواهد بود و هم اکنون نيز توليد انبوه آن توسط TSMC آغاز شده است. اميدواريم کمبود جهاني تراشه گريبان گير اپل نشود و اين شرکت بتواند تا اوايل مهر ماه تعداد تراشههاي مورد نياز براي عرضه سري آيفون ۱۳ را در اختيار داشته باشد.
اگر بخواهيم روند سالهاي گذشته اپل را در نظر بگيريم، بايد شاهد بهبود چشمگيري در اين عرصه در مقايسه با نسل قبل باشيم. مخصوصاً اينکه تراشه A14 در مقايسه با A13 عملکرد فوقالعاده بهتري را از خود نشان داد. اما اين تفاوت عملکرد چشمگير بيشتر به استفاده از معماري ۵ نانومتري در مقايسه با معماري ۷ نانومتري مورد استفاده در تراشههاي قديميتر مربوط ميشد و به همين دليل نميتوان انتظار داشت که همانند سال گذشته اختلاف عملکرد زيادي را شاهد باشيم، ولي در هر حال عملکرد پردازنده بهبود خواهد يافت.
بازگشت Touch ID
همهگيري کرونا ثابت کرد که Face ID رابطه خوبي با ماسک ندارد. البته اپل در iOS 14.5 تا حدودي اين مشکل را برطرف کرد، اما همه افراد که اپل واچ ندارند. کاملاً واضح است که حضور حسگر اثر انگشت امري ضروري است و گويا اپل نيز به همين باور رسيده و ميخواهد از آن در سري آيفون ۱۳ استفاده کند. برخي افراد گمان ميکنند که به دليل حفظ طراحي بدون حاشيه، اپل حسگر اثر انگشت را به زير نمايشگر خواهد برد.
مجموعه دوربين بهبود يافته
انتظار ميرود که سري iPhone 13 از مجموعه دوربين بهتري استفاده کند و مخصوصاً لنز فوق عريض بسيار بهتري را به کار گيرد. مينگ چي کوئو، تحليلگر معروف اپل، نيز بر اين باور است که به جاي استفاده از دوربين با گشودگي ديافراگم f/2.4 مورد استفاده در آيفون ۱۲، از دوربيني با گشودگي ديافراگم f/1.8 استفاده خواهد شد. اين تغيير به ثبت تصاوير با جزئيات بيشتر و نويز کمتر منجر خواهد شد.
تعداد المانهاي فيزيکي لنز نيز از ۵ به ۶ عدد افزايش خواهد يافت که از لحاظ نظري به کاهش اعوجاج تصوير کمک خواهد کرد. اين تغيير ميتواند در تصاوير عريض بسيار مهم باشد. همچنين شاهد افزوده شدن قابليت فوکوس خودکار به لنز فوق عريض خواهيم بود که قابليت فوقالعادهاي به حساب ميآيد.
علاوه بر اين، تمامي گوشيهاي سري آيفون ۱۳ از حسگر تشخيص عمق LiDAR و لرزشگير سنسور شيفت بهره خواهند برد که به جز مزاياي فراوان در زمينه فيلمبرداري سبب ثبت تصاوير بهتر در هنگام شب نيز ميشود.