قبل از خرید گوشی هوشمند برای کودکان این مطلب را بخوانید

انتخاب/ اگر شما هم از والديني هستند که فرزندتان در سنين دبستان يا نوجواني قرار دارد و از شما گوشي هوشمند ميخواهد، احتمالا اين سوال را به شکلي از خود پرسيده ايد: آيا اشکالي ندارد براي فرزندم گوشي هوشمند بخرم؟
شيوع کرونا در سراسر جهان، يکي از علل اصلي افزايش وابستگي کودکان و نوجوانان به فضاي مجازي طي يک سال گذشته محسوب ميشود. بسياري از کودکان از گوشي هوشمند براي حضور در کلاسهاي آنلاين، فعاليت در شبکههاي اجتماعي و مواردي مشابه استفاده ميکنند و بسياري از اين کودکان نيز در طول دوران شيوع کرونا، صاحب گوشي شخصي خود شدند؛ بنابراين بسيار مهم است که بدانيم هنگام خريد اولين گوشي هوشمند براي فرزندان خود به چه نکاتي بايد توجه کنيم. طبق نظرسنجي سال ۲۰۲۰ مرکز تحقيقات پيو، حدود ۷۳ درصد والدين آمريکايي معتقدند که ۱۲ سال به بالا، سن مناسبي است که بچهها تلفن شخصي خود را داشته باشند.
با اين حال به نظر ميرسد والدين زيادي اقدام به خريد گوشي هوشمند براي کودکان کم سن و سال خود ميکنند، يک نکته مهم اين است که نبايد کودکان را با هم مقايسه کنيم، چرا که همه کودکان در يک سن و سال براي تلفن هوشمند آماده نيستند.
تيتانيا جردن، مدير ارشد برنامه Bark (يک برنامه نظارت والدين که ميتوان از آن براي نظارت بر فعاليت گوشيهاي هوشمند فرزندان استفاده کرد) ميگويد: "همه کودکان در يک سن آماده تلفنهاي هوشمند نيستند. بعضي از بچهها در سنين کمتر آماده هستند. بعضي از کودکان نيز در سنين بالاتر آماده هستند. هر کودکي متفاوت است و شما بايد بر اساس بلوغ عاطفي و ذهني کودک خود تصميم بگيريد. "
والدين چه نکاتي را بايد در نظر بگيرند؟
دکتر اليزابت سيلوان، مدير مرکز اينترنت و جامعه دانشگاه هاروارد، ميگويد که اين تصميم واقعاً به هر خانواده و رويکردهاي آنها براي استفاده از فناوري بستگي دارد. والدين بايد فاکتورهايي مانند اينکه آيا فرزندانشان به اندازه کافي آماده پذيرش تلفن هستند يا خير را بسنجند.
حتي قبل از اجازه دادن به فرزندان براي دسترسي به اولين تلفن هوشمند، والدين بايد در مورد برنامههاي کنترلگري والدين که در آيفون و اندرويد موجود است، تحقيق کنند. در آيفون، والدين ميتوانند از iTunes يا App Store اپل، انواع برنامههاي موجود، انواع موسيقي، فيلم يا نمايشهاي تلويزيوني را که کودکان ميتوانند مشاهده کنند و وب سايتهايي که بازديد ميکنند محدود کنند. والدين همچنين ميتوانند Family Sharing را به شکلي تنظيم کنند که بچهها بتوانند برنامه يا محتواي مورد نظرشان را براي تلفن خود درخواست کنند.
اگر تلفن اندرويدي داريد، گوگل سيستمهاي مشابهي را براي Google Play خود در نظر گرفته است. اين برنامهها در گوشيهاي مختلف اندرويدي متفاوتند. به عنوان مثال، تلفنهاي گلکسي سامسونگ شامل برنامه کنترل والدين براي مديريت زمان صفحه نمايش است.
والدين همچنين اين امکان را دارند که از برنامههاي نظارتي مانند OurPact يا Bark استفاده کنند که به برنامههاي مورد استفاده براي پيام کوتاه، ايميل و شبکههاي اجتماعي متصل ميشوند تا پيامهايي را که کودکان شما ارسال و دريافت ميکنند، رديابي کنند.
اما والدين بايد هوشيار باشند، برخي کودکان با خاموش کردن تلفنهاي خود و بيرون آوردن سيم کارت براي چند دقيقه، امکان رديابي برنامهها را لغو ميي کنند. بررسيهاي منظم تلفن احتمالاً مهمترين کاري است که والدين ميتوانند انجام دهند.
همچنين والدين ميتوانند چند قانون اساسي براي استفاده از تلفن هوشمند تعيين کنند و حتي خود نيز قوانين را رعايت کنند تا کودکان از آنان الگوبرداري کنند. مثلا استفاده از گوشي قبل از خواب ممنوع.