ساخت مادهای که نگرانیهای شکستن صفحه گوشی و تبلت را کاهش میدهد
گجت نيوز/ دانشمندان هندي موفق به ساختن سختترين ماده خود ترميم دنيا شدند. اين ماده ساختاري کريستالي دارد و ميتواند در طيف وسيعي از وسايل الکترونيکي از جمله گوشيها استفاده شود.
دانشمندان هندي موسسه آموزش و پژوهش علوم کلکته و موسسه فناوري کاراگپور در اقدامي تحسين برانگيز توانستند سختترين ماده خود ترميم جهان را توسعه دهند.
ماده توسعه داده شده توسط اين دانشمندان بنگالي داراي ساختار مولکولي منحصر به فردي است که به آن اجازه ميدهد در صورت آسيب ديدن خود را ترميم کند.
براي نشان دادن قابليت ترميم خودکار اين ماده، دانشمندان با استفاده از سوزن، شکافهايي را در اين ماده ايجاد کردند؛ پس از برداشته شدن سوزن، ماده به صورت خودکار و در کسري از ثانيه شروع به ترميم خود و بازيابي حالت اوليه کرد.
مدتهاست که شاهد مواد خود ترميم در اشکال مختلف هستيم؛ اما مشکل اصلي اينجاست که اين مواد معمولا نرم هستند و شکل مشخصي نميگيرند. به بياني سادهتر بايد گفت که اين مواد ساختار داخلي نامنظم و ناقصي دارند و به برخي عوامل خارجي همچون گرما، نور يا ديگر مواد شيميايي براي ترميم خود نيازمند هستند. به همين دليل به صورت گسترده مورد استفاده تجاري قرار نگرفتهاند.
Chilla Malla Reddy، استاد علوم مواد شيميايي موسسه آموزش و پژوهش علوم هند و مسئول اين تحقيق گفت: «ماده خود ترميم ما ۱۰ برابر سفتتر از ديگر مواد است.»
وي همچنين گفت: «اين ماده سختاري کريستالي دارد، ساختاري داخلي با نظم مشخص، اين ساختار در استفادههاي الکترونيکي و اپتيکال بسيار پر طرفدار است.»
يکي از پژوهشگران اين تيم نيز عنوان کرد: «من حتي تصور ميکنم که از اين ماده در دستگاههاي روزمره نيز استفاده شود. ميتوان از اين مواد در ساخت نمايشگرهاي گوشيهاي موبايل استفاده کرد تا در صورت افتادن و ترک خوردن، خودشان را ترميم کنند.»