نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
موبایل و بازی

چگونه بفهمیم گوشی ما به بدافزار آلوده شده است؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی

باشگاه خبرنگاران/ بدافزار‌ها برنامه‌هايي هستند که براي جاسوسي از اطلاعات کاربران به طور پنهان در گوشي‌ها نصب مي‌شوند و کار خود را انجام مي‌دهند.
به گزارش اينسايت برخي از تلفن‌هاي هوشمند ممکن است به بدافزار‌هايي دچار شوند که به آن‌ها آسيب مي‌رساند. بدافزار‌هاي موبايل با سرعت فوق العاده‌اي در حال توليد، تصفيه و پخش شدن هستند. تشخيص اينکه آيا تلفن شما به اين بدافزار‌ها آلوده شده يا خير و اينکه چه کاري مي‌توانيد براي رفع مشکل انجام دهيد، دشوار است. اگر اصلاً مشکوک هستيد که بدافزار را بارگيري کرده ايد، بايد سريعا براي حذف آن اقدام کنيد، اما نشانه‌هاي خاصي وجود دارد که وجود بدافزار در تلفن همراه را تاييد مي‌کند.
 
بدافزار چيست؟
سازمان‌هاي جنايي با تخصص و منابع قابل توجه و در جستجوي کسب اطلاعات از کاربران هستند و اينکار را با انتشار کد مخرب، هويت‌هاي کاذب يا راه‌هاي ديگر از مردم کسب مي‌کنند.

برنامه‌ها، رابط‌هاي برنامه نويسي (API ها) و وب سايت‌ها همه مي‌توانند کد‌هاي مخربي را حمل کنند که نه تنها مي‌تواند دستگاه ميزبان را آلوده کند، بلکه مي‌تواند کار‌هاي ديگري را نيز انجام دهد، مانند گرفتن ورودي‌ها، کسب اطلاعات از فهرست مخاطب، اشتراک گذاري مکان و ارز‌هاي رمزنگاري شده، همه اين‌ها در نهايت مي‌توانند منجر به سوءاستفاده از کاربر و دسترسي به اطلاعات شخصي او شود.

آگاهي و هشدارهاي امنيتي
بزرگترين دليل افزايش تخلفات امنيتي و سوءاستفاده‌ها اين است که اکثر مردم ماهيتي قابل اعتماد دارند و بدون اطلاع برنامه‌ها را دانلود مي‌کنند. براي جلوگيري از آلودگي به بدافزار مي‌توان کار‌هايي را انجام داد: به راحتي به برنامه‌هاي رايگان اعتماد نکنيد، حتما توضيحاتي که براي برنامه وجود دارد و سطح دسترسي که از شما مي‌خواهد را مطالعه کنيد.

علائم آلودگي
برخي از انواع بدافزار‌ها که توسط جامعه امنيتي سوءاستفاده گر ناميده مي‌شوند، تأثير قابل توجهي بر عملکرد رايانه يا دستگاه تلفن همراه دارند، برخي ديگر اين کار را نمي‌کنند. با استعدادترين هکر‌ها بدون ايجاد هشدار براي کاربر، تلاش خواهند کرد تا بهره برداري‌هاي خود را به صورت پنهان انجام دهند.

از نظر آماري، احتمال زيادي وجود دارد که در طول زندگي خود بار‌ها با بدافزار‌ها روبرو شويد. اکثر آن‌ها تأثير فوري يا شديدي نخواهند داشت، اما اين بدان معني نيست که براي جلوگيري از آن‌ها نبايد همه تلاش خود را انجام دهيد.

علائم آلودگي تلفن همراه به بدافزار
کاهش سرعت

انواع خاصي از بدافزار‌ها بيشتر به استفاده از قدرت محاسبات در دستگاه شما علاقه‌مند هستند. تلفن‌هاي هوشمند و تبلت‌هاي مدرن قدرت پردازش و ذخيره سازي دارند. ممکن است متوجه شويد که دانلود برنامه‌ها بيشتر طول مي‌کشد يا صفحات وب قبل از پاسخ به کليک‌ها مکث مي‌کنند. البته اين موضوع مي‌تواند دلايل زيادي داشته باشد و کاربران بي خبر معمولاً آن را ناديده مي‌گيرند و شرکت مخابراتي يا Wi-Fi را سرزنش مي‌کنند، اما به خاطر داشته باشيد که کاهش سرعت مي‌تواند نشانه حمله بدافزار باشد.

کاهش عمر باتري
اگر دستگاه شما هدف بدافزار باشد، اغلب اين امر به صورت خرابي در عمر باتري ظاهر مي‌شود. همانطور که در مورد کاهش سرعت اتفاق مي‌افتد، اکثر کاربران اين فکر را مي‌کنند که باتري‌ها با گذشت زمان کارايي کمتري دارند، در حالي که اين خرابي مي‌تواند ناشي از آلودگي به بدافزاري خاص باشد.

دماي دستگاه
نشانه غيرقابل انکار يک تلفن فعال گرما است. در حالتي که از تلفن استفاده نمي‌شود، سطح دستگاه نبايد گرم باشد. گرماي بيش از حد گوشي خصوصا زماني که بلا استفاده است را مي‌توان نشانه‌اي از حمله بدافزار‌ها دانست.

آنتي ويروس مدرن

به جاي اينکه دنبال ديدن نشانه‌هاي حمله بدافزار باشيد، مي‌توانيد يک آنتي ويروس مدرن نصب کنيد که از هوش مصنوعي (AI) و يادگيري ماشين براي شناسايي تهديدات در سطح کد استفاده مي‌کند.

در ابتدا نرم افزار آنتي ويروس از اسکن فضاي ذخيره سازي شما استفاده مي‌کند تا ببينيد آيا ويروسي وجود دارد يا خير. با اين حال، اين روش ديگر چندان موثر نيست. با ايجاد ويروس‌هاي جديد، به روزرساني‌هاي نرم افزاري براي شناسايي ويروس‌ها ضروري شد که کشف آن‌ها را با تاخير روز‌ها يا حتي هفته‌ها به تعويق مي‌اندازد و اغلب باعث کندي ساير عملکرد‌ها مي‌شود.

نرم افزار ضد ويروس مدرن کار‌هاي بسيار بيشتري را به صورت هوشمند و انطباقي انجام مي‌دهد. در واقع، آنقدر متفاوت است که برخي از متخصصان آن را به عنوان نرم افزار حفاظت از نقطه پاياني يا نرم افزار تشخيص نقطه نهايي طبقه بندي مي‌کنند. نرم افزار آنتي ويروس مدرن براي يافتن تهديدات جديد به بروزرساني مداوم نياز ندارد. با استفاده از الگوريتم‌هاي داخلي هوش مصنوعي، اين نرم افزار کد مشکوک را قبل از اجرا شناسايي مي‌کند و سپس هر برنامه مخربي را حذف مي‌کند.

با انجام کار‌هاي زير در کوتاه مدت از خراب شدن تلفن توسط بدافزار‌ها جلوگيري کنيد:
حافظه پنهان مرورگر خود را حذف کنيد
برنامه‌هاي بلااستفاده را حذف نصب کنيد
يک آنتي ويروس مدرن نصب کنيد که بتواند پرونده‌ها و برنامه‌هاي آلوده را قرنطينه کند
دستگاه خود را به تنظيمات کارخانه بازنشاني کنيد
از نصب جديدترين سيستم عامل و به روزرساني امنيتي اطمينان حاصل کنيد

وقتي صحبت از محافظت‌هاي امنيتي پردازنده مي‌شود، برخي از توليدکنندگان دستگاه‌هاي تلفن همراه استاندارد‌هاي بالاتري را نسبت به سايرين تنظيم مي‌کنند. دستگاه‌هاي سامسونگ با Samsung Knox مجهز شده اند که داراي هسته‌اي سخت افزاري هستند که مي‌تواند به شما کمک کند تا از بدافزار‌ها جلوگيري کند.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره