معرفی نوستالژیکترین گوشیهای بازار ایران
آي تي رسان/ اين روزها علاقهمندان به دنياي فناوري در دنياي گوشيهاي هوشمند جديد غرق شدهاند، ما با سيلي از اخبار مربوط به شرکتهاي شيائومي، سامسونگ و اپل مواجه هستيم که در خصوص فناوريهاي جديد در دوربين، نمايشگر، باتري يا پردازنده گوشيهاي جديدشان صحبت ميکند. اما يادمان رفته که روزي با گوشي هاي قديمي و نوستالژي چقدر ساده و بي دغدغه به همه نيازهاي روزانه خود ميرسيديم.
زماني که فناوري تغيير ميکند، انسانها نيز تغيير ميکنند، نميدانم در اين سالها فناوري بيشتر انسانها را تغيير داده يا انسانها فناوري را، اما با اطمينان ميتوان گفت انسانها و فناوريهاي مورد استفاده ما، نسبت به سالهاي قبل تغييرات بسيار شگرفي پيدا کردند. امروزه بسياري از ماها ديگر به گوشي با دوربين کمتر از 64 مگاپيکسل، صفحه سوپرآمولد، باتري 5 هزار ميليآمپري و پردازنده 8 نانومتري راضي نميشويم. حتي در صورت خريد يک گوشي با تمامي اين موارد باز هم ناراضي خواهيم بود.
اما تا حدود 15 سال پيش، زندگي بسيار سادهتر بود، گوشيهاي ساده با امکانات اوليه تمامي نيازهاي ما را برآورده ميکردند و انسانها در آن زمان راضيتر و شادتر بودند. گوشيهايي مانند نوکيا 1100 که تنها کارش برقراري تماس و ارسال پيامک بود، به نحو احسنت همين دو وظيفهاش را انجام ميداد و تازه ما از داشتن بازي اسنيک به عنوان يک آپشن هيجان انگيز در اين گوشي خوشحال بوديم.
روزهاي کارکردن با نوکيا 1100، نوکيا 6600، N95 ،N73، سامسونگ e250 و سونياريکسون W550 روزهاي بسيار خوبي بودند که بسيار زود گذشتند، يادآوري آن زمان و دنياي جذاب گوشيهاي سري نوکيا، سامسونگ و سونياريکسون قطعا براي همه ما نوستالژي و خاطرهانگيز خواهد بود.
به همين دليل ميخواهيم در اين مقاله کمي خاطرهبازي کنيم و به حدود 15 سال پيش برويم، به آن زمان که نوکيا در بازار تلفن همراه پادشاهي ميکرد و شايد سامسونگ حتي فکرش را نميکرد که روزي فروش گوشيهايش صدها برابر بيشتر از نوکيا شود. بنابراين با معرفي محبوبترين و خاطرهانگيزترين گوشيهاي قديمي و نوستالژي همراه ما باشيد:
نوکيا 1100
گوشي 86 گرمي نوکيا که مانند سنگ سخت بود، اولين بار در سال 2003 معرفي شد، دفترچه تلفن اين گوشي تنها فضاي ذخيرهسازي 50 مخاطب را داشت و تاريخچه تماسها تنها 10 تماس موفق، 10 تماس ناموفق و 10 تماس گرفته شده اخير را ذخيره ميکرد. در گوشي نوستالژي نوکيا 1100 برنامههايي مانند ماشين حساب، ساعت و بازيهاي اسنيک و اسپيس ايمپکت به صورت پيشفرض قابل استفاده بود و يک چراغ قوه بسيار مشهور و کارآمد داشت. باتري اين گوشي با ظرفيت 850 ميليآمپرساعت تا چندين روز شما را همراهي ميکرد.
نوکيا 6600
واقعا لقب پادشاه برازنده نوکيا 6600 است، اين گوشي در زمان خود مشخصاتي را ارائه ميداد که در بسياري از مدلهاي بازار وجود نداشت و به همين دليل از نوکيا 6600 به عنوان يکي از برجستهترين مدلهاي نوکيا ياد ميشود. اين گوشي در ميان 10 مدل پرفروش تاريخ نيز قرار دارد و اين خود نشان از محبوبيت نوکيا 6600 است.
از مشخصات اين مدل ميتوان به صفحه TFT با 65 هزار رنگ، جويستيک 5 جهته، دفتر تلفن بينهايت، حافظه داخلي 6 مگابايت، دوربين VGA، بلوتوث، مادون قرمز و سيستم عامل سيمبين اشاره کرد.
سوني اريکسون K750
آن روزها در کنار نوکيا، سوني اريکسون با تمرکز بر قدرت موسيقي گوشيهاي خود و عرضه هندزفريهاي بسيار با کيفيت و سهبعدي درون جعبه گوشي به دنبال جذب مشتريان نوکيا بود. سوني اريکسون K750 يکي از گوشي هاي قديمي و نوستالژي براي کاربران ايراني نيز با همين استراتژي يعني قدرت موسيقي بالا و هندزفري با کيفيت روانه بازار شد و توانست در فروش هم مدل موفقي باشد.
از امکانات اين مدل ميتوان به صفحه TFT با 256 هزار رنگ، 38 مگابايت حافظه داخلي، اسلات کارت حافظه تا 2 گيگابايت، دوربين اصلي 2 مگاپيکسلي، ويرايشگر موسيقي، بلوتوث، مادون قرمز، راديو و باتري 900 ميليآمپرساعتي اشاره کرد. مدل سوني اريکسون W810 نيز از گوشي هاي قديمي و نوستالژي در همين رده محسوب ميشود.
نوکيا 3250
يکي از مهمترين ويژگيهاي گوشي هاي نوستالژي و قديمي نوکيا، طراحي متنوع و غير تکراري آنها بود. نوکيا 3250 از مدلهايي بود که واقعا انقلابي در طراحي گوشيهاي همراه ايجاد کرد. تلفن همراهي با بدنه چرخان يک ايده بسيار جذاب و متفاوت بود که طرفداران زيادي هم پيدا کرد.
در عين طراحي خاص اين مدل، مشخصات خوبي مانند صفحه نمايش رنگي با امکان دانلود والپيپير، دفترچه تلفن نامحدود، 64 مگابايت حافظه داخلي و 10 مگابايت رم، پشتيباني از اينترنت اج، بلوتوث، راديو، دوربين 2 مگاپيکسلي و سيستم عامل سيمبين نيز باعث افزايش مشتريان اين مدل شده بود.
سوني اريکسون W550
سوني اريکسون W550 از سري واکمن، يک ابزار تخصصي گوشي دادن به موسيقي بود، به طور کلي سري واکمن سوني اريکسون داراي يک برنامه اختصاصي براي گوش دادن به موسيقي، هندزفريهاي سهبعدي و دکمه اختصاصي بودند.
مدل W550 امکانات بسيار خوبي داشت، البته طراحي اين مدل نيز خاص بود، زيرا کيبورد با چرخش 180 درجهاي باز ميشد و در اين هنگام نور پسزمينه کيبورد نيز روشن ميشد. بازي جنگ کرمها در W550 از جذابترين بازيهاي آن دوران بود.
از امکانات اين گوشي نوستالژي و قديمي ميتوان به دفترچه تلفن با ظرفيت 1000 مخاطب، نمايشگر رنگي با پشتيباني 256 هزار رنگ، حافظه داخلي 256 مگابايت، دوربين 1.3 مگاپيکسلي، راديو، مادون قرمز، بلوتوث و باتري 900 ميليآمپرساعتي اشاره کرد.
نوکيا N73
دوربين نوکيا N73 تحولي را در دنياي دوربين تلفنهاي همراه ايجاد کرد. سنسور بزرگ دوربين N73 در پشت گوشي بسياري را شيفته خودش کرد، اين دوربين 3.2 مگاپيکسلي با لنز کارل زايس و فوکوس اتوماتيک، تصاوير بسيار با کيفيتي ميگرفت، همچنين دوربين دوم اين مدل نيز کيفيت VGA داشت و نوکيا N73 از اولين مدلهاي بازار با دوربين سلفي بود.
از ديگر امکانات N73 ميتوان به نمايشگر TFT با 256 هزار رنگ، اسپيکرهاي استريو، 42 مگابايت رم، سيستم عامل سيمبين 9.1، راديو، بلوتوث، پشتيباني از 3G، ويرايش فيلم و ويديو و باتري 1100 ميليآمپرساعتي اشاره کرد.
سامسونگ E250
فکر ميکنم همه زماني را که تعداد زيادي از مردم کشور تلفن همراه کشويي سامسونگ E250 را در اختيار داشتند، به ياد داريم. گوشي کشويي سامسونگ E250 به دليل وزن سبک، طراحي کشويي خوش دست و امکانات اوليه مناسب، به سرعت در ميان مردم محبوب شد.
اين گوشي 80 گرمي به صفحه TFT با 65 هزار رنگ، حافظه داخلي 10 مگابايت، دفترچه تلفن تا 1000 مخاطب، دوربين VGA و باتري 750 ميليآمپرساعتي مجهز بود. سامسونگ E250 قطعا يک گوشي نوسالژي، خاطرهانگيز و قديمي براي جوانان امروزي است.
نوکيا N95
گوشي نوکيا N95 حکم پرچمداران قدرتمند و پر از امکانات آن زمان را داشت. اين گوشي با چندين قابليت مختلف مانند نمايشگر بزرگ 2.8 اينچي، نمايشگر با 16 ميليون رنگ، حافظه داخلي 8 گيگابايت، پشتيباني از بلوتوث، اينترنت اج، 3G، وايفاي، مادون قرمز، جيپياس، دوربين اصلي 5 مگاپيکسل، دوربين سلفي VGA، پردازنده ARM 11، تراشه گرافيکي سهبعدي و باتري 1200 ميليآمپرساعتي، يک گوشي قدرتمند، متفاوت و خواستني بود.
نظر شما چيست؟ شما کدام يک از اين گوشي ها را داشتهايد؟ براي ما و ديگر خوانندگان از خاطرات جالب خود با اين گوشي هاي نوستالژيک بگوييد! :)