
مارک زاگربرگ آینده جهان را در واقعیت مجازی میبیند

ديجي کالا/ مارک زاکربرگ، مؤسس و مدير عامل فيسبوک، در هفته گذشته اعلام کرد فيسبوک به يک شرکت فراجهاني (Metaverse) تبديل ميشود. عبارت Metaverse يا فراجهان به نسل بعدي اينترنت اشاره دارد که در بستر دنياي واقعي ما و واقعيت مجازي (دنياي ديجيتال) گسترش خواهد يافت. اين ديدگاه آينده نگرانهي مدير عامل فيسبوک در حالي است که ساير مدير عاملهاي دنياي فناوري در حال آماده شدن براي اکتشاف در فضاي خارج از جو زمين هستند.
ريچارد برانسون مدير عامل گروه ويرجين، با يک سفينه به لبهي فضا رفت. جف بزوس، مدير عامل آمازون هم چند روز بعد سفر فضايي خودش را تجربه کرد. پيش از آنها ايلان ماسک هم از تصميم خود براي سفر بي بازگشت به مريخ گفت.
زاکربرگ جهانبيني ديگري دارد و از معدود چهرههاي دنياي فناوري است که از اين شيوه پيروي نميکند. او به جاي سفر به فضا، آينده را در قرار دادن فيسبوک در مرکز جهاني ميبيند که آن را فراجهان ميخواند.
به اين فکر کنيد که جهان پسا اينترنت به چه شکل خواهد بود؟ دنيايي مجازي که بين دنياي واقعي ما و دنياي ديجيتال قرار دارد و به افراد اجازه ميدهد در لحظه و به صورت زنده با هر دو جهان در تعامل باشند. چيزي شبيه به فيلمهاي علمي-تخيلي هاليوود!
يک مثال مناسب از اين جهان ميتواند به اين صورت باشد که شما ديگر حسابهاي مختلف در شبکههاي اجتماعي مختلف نخواهيد داشت. به جاي آن، هنگامي که به توييتر، اينستاگرام و ساير فضاهاي آنلاين ورود ميکنيد، خود واقعياتان خواهيد بود.
تا پيش از اين، در واقع فراجهان يک مفهوم تازه بود که به صورت عمده در دنياي گيمينگ از آن صحبت ميشد، تا اين که زاکربرگ در مصاحبهي خود با The Verge در هفتهي گذشته، از حضور آن در زندگي روزمره بشر سخن گفت.
او در اين مصاحبه اعلام کرد که فيسبوک از يک شرکت فعال در حوزه شبکه اجتماعي به يک کمپاني Metaverse تبديل خواهد شد. اندرو بوزوِرث، از مديران بخش واقعيت مجازي فيسبوک هم در روز دوشنبه اعلام کرد که اين شرکت حتي يک تيم اجرايي به بررسي پيشرفت در مسير اين طرح اختصاص داده است که از اعضاي بخش واقعيت مجازي فيسبوک تشکيل شده است.
طبق گفتهي او، فناوري واقعيت مجازي و واقعيت افزوده فيسبوک در حال حاضر ميتواند بدون در نظر گرفتن فاصله فيزيکي، شما را به يک اتاق ديگر و يا جهانهاي مجازي ديگر تلهپورت کند. اما براي رسيدن به چشم انداز نهايي آنها از فراجهان، نياز است پلي ارتباطي بين اين دو جهان (واقعي و مجازي) ايجاد شود تا بتوان محدوديتهاي فيزيک را کنار گذاشت و به راحتي جابهجايي از اتاقي به اتاق ديگر، بين اين دو جهان هم جابهجا شد.
زاکربرگ ميگويد باور دارد که اين تبادل تا ۵ سال ديگر يا بيشتر ممکن خواهد شد.