موتورولا از دو گوشی Edge 20 و Edge 20 پرو با قیمتی مناسب رونمایی کرد















مجله ديجي کالا/ موتورولا بهتازگي از گوشيهاي سري Edge 20 در دو مدل استاندارد و پرو رونمايي کرد؛ گوشيهايي با قابليتهاي بسيار فراوان و قيمتي مناسب که در واقع از آنها بايد به عنوان پرچمدارهاي مقرون به صرفه ياد کرد.
موتورولا بعد از مدتها انتشار خبرها و شايعات مختلف بالاخره از گوشيهاي سري Edge 20 رونمايي کرد. گوشيهايي که در دو مدل استاندارد و پرو رونمايي شدهاند و به نسبت سال گذشته، تغييرات مثبت زيادي را به همراه دارند. اين گوشيهاي جديد زيبا و جذاب، قدرتمند و تقريبا ميتوان گفت از همه لحاظ شايستهي رقابت با بهترينهاي بازار هستند. در کنار تمام اين موارد، آنچه که جذابيت آنها را دوچندان ميکند، قيمت بسيار مناسبي است که برايشان در نظر گرفته شده است. البته در کنار اين دو مدل، از گوشي موتورولا Edge 20 لايت هم به عنوان ارزانترين مدل موجود از اين مجموعه رونمايي شد که در مطلبي جداگانه به بررسي آن پرداختيم.
اما در اين مطلب ميپردازيم به تمام آنچه که در رويداد اخير در رابطه با دو گوشي Edge 20 و Edge 20 پرو گفته شد تا ببينيم موتورولا قصد دارد چه پرچمداراني را براي رقابت با بهترينهاي ۲۰۲۱ راهي بازار کند. البته اين دو گوشي بيشتر قاتل پرچمدار به حساب ميآيند تا يک گوشي بالاردهي واقعي به همين خاطر در يک سري بخشها ضعيفتر از رقباي گرانقيمتتر خود ظاهر ميشوند.
موتورولا Edge 20 پرو
طراحي
بهترين گوشي موتورولا تا به اين لحظه و بهترين مدل آن از سري Edge 20، همين مدل پرو است که از لحاظ ظاهري هم کاملا بالارده بودن خود را به رخ ميکشد. هدف موتورولا از ساخت چنين محصولي رقابت با بهترين پرچمدارهايي بوده که اين روزها با قيمت بسيار بالايي به فروش ميرسند و بسياري از کاربران توان خريدشان را ندارند.
اين گوشي در دو رنگ آبي و سفيد با پنل پشتي شفاف و فوقالعاده زيبا به فروش خواهد رسيد. اما موتورولا يک مدل ديگر را هم با بدنهاي چرمي و رنگ آبي طراحي کرده براي آن دسته از کاربراني که تمايل دارند در دست نگهداشتن گوشي حس نگه داشتن شيشه به آنها ندهد و از طرفي پنل پشتي گوشيشان جاذب اثر انگشت هم نباشد. هرچند در اين مدل آخر هم ماژول دوربين از يک پوشش شيشهاي بهره ميبرد و شفاف به نظر ميرسد. به صورت کلي از لحاظ طراحي و جذابيت، موتورولا Edge 20 پرو نمرهي قبولي دريافت ميکند.
در پنل جلويي اما شاهد تعبيهي دوربين سلفي درون حفرهاي کوچک در مرکز نمايشگر هستيم تا بدين ترتيب موتورولا هم در زمرهي شرکتهايي قرار بگيرد که همچنان قصد استفاده از دوربين زير پنل نمايشگر را ندارند. دوربينهاي روي پنل پشتي هم سهگانه بوده و اندکي از بدنه بيرون زدهاند. اما خب اين ميزان خيلي زياد نيست. اگرچه لوگوي موتورولا به شکل دايرهاي شکل روي پنل پشتي تعبيه شده اما خبري از ادغام حسگر اثر انگشت با آن نيست و مانند گوشيهاي سري Edge سال گذشته، در اين مدل هم اين حسگر در زير نمايشگر پنهان شده است؛ نمايشگري که براي مقاومت در برابر خط و خش و ضربه به پوشش گوريلاگلس ۵ مجهز شده. همچنين از همين شيشهي محافظ براي پوشش پنل پشتي هم استفاده شده است.
موتورولا Edge 20 پرو از استاندارد IP52 نيز پشتيباني ميکند به اين معنا که در برابر ورود گرد و غبار و قطرات آب اگرچه بسيار کم اما تا حدودي مقاوم است. ضخامت اين محصول به ۷٫۹۹ ميليمتر ميرسد تا بدين ترتيب وقتي آن را در دست ميگيريد حس خوبي به شما القا شود. وزن اين گوشي به ۱۹۰ گرم ميرسد که البته اين براي مدلي با بدنهي شيشهاي است. مدلي که پنل پشتي آن از جنس چرم است ۱۸۵ گرم وزن دارد که کاملا مناسب ارزيابي ميشود.
نمايشگر و دوربين
کيفيت دوربينهاي موتورولا Edge 20 پرو بسيار عالي است
موتورولا Edge 20 پرو از لحاظ نمايشگر يک گوشي بسيار عالي به حساب ميآيد. البته بينظير نيست اما قطعا ميتوان از آن به عنوان يکي از بهترين گوشيها در محدودهي قيمتي مورد نظر ياد کرد. البته اين گوشي برخلاف مدل سال گذشتهي خود ديگر نمايشگر خميدهاي ندارد اما خب از لحاظ امکانات و قابليت، بسيار گزينهي مناسبي است.
موتورولا Edge 20 پرو نمايشگري ۶٫۷ با پنلي از جنس OLED دارد که وضوح تصوير در آن به +FHD، رفرشريت آن به ۱۴۴ هرتز و نرخ الگوبرداري آن هم به ۵۷۶ هرتز ميرسد. بدين ترتيب نمايندهي جديد موتورولا در انجام کارهاي روزمره نظير گشت و گذار بين منوهاي مختلف گوشي، انجام بازيها و بسياري موارد مختلف، حس فوقالعاده لذتبخش، سريع و رواني را برايتان به ارمغان خواهد آورد.
در بخش دوربين هم مشخصاتي که روي کاغذ ميبينيم بسيار عالي هستند. اين گوشي از سه دوربين روي پنل پشتي خود بهره ميبرد که شامل ۱۰۸ مگاپيکسلي اصلي با گشودگي ديافراگم f/1.9 8 مگاپيکسلي تلهفوتو با قابليت بزرگنمايي ۵ برابري اپتيکال و ۵۰ برابري هيبريدي و ۱۶ مگاپيکسلي فوق عريض با قابليت عکاسي ماکرو ميشوند.
از قابليتهاي خوب اين گوشي در زمينهي عکاسي و فيلمبرداري ميتوان به پشتيباني سنسور اصلي از فناوري اولترا پيکسل موتورولا اشاره کرد که يعني اين دوربين قادر است تصاويري با پيکسلهاي بزرگتر ثبت کند تا بدين ترتيب کيفيت نمونهي ثبت شده در شرايط نوري مختلف بهبود پيدا کرده و ميزان جزئيات در آن افزايش پيدا کند.
اين گوشي قادر است ويديوهايي به کيفيت ۸K و سرعت ۲۴ فريم بر ثانيه ضبط کند که فوقالعاده است و در حال حاضر بيشترين ميزان کيفيت نيز به حساب ميآيد. البته هستند گوشيهايي که نرخ فريم آنها در ضبط ويديو ۸K به ۳۰ ميرسد اما خب به صورت کلي همين ميزان هم عالي به نظر ميرسد. دوربين سلفي هم که درون حفرهاي روي نمايشگر تعبيه شده سنسوري به بزرگي ۳۲۲ مگاپيکسل دارد و گشودگي ديافراگم آن به f/2.25 ميرسد.
عملکرد سختافزاري و نرمافزاري
در بخش سختافزار، موتورولا Edge 20 پرو بهترين نيست اما قدرت پردازشي و گرافيکي بسيار بالايي دارد و هيچ برنامه يا بازي درون پلياستور وجود ندارد که اين گوشي از پس اجراي آن با بالاترين کيفيت موجود برنيايد. تراشهاي که در اين گوشي عهدهدار وظايف پردازشي و گرافيکي است اسنپدراگون ۸۷۰ است که پشتيباني از اينترنت ۵G را به اين گوشيها ميآورد. اين پردازنده يک نسخهي اورکلاک شده از اسنپدراگون ۸۶۵ موجود درون موتورولا Edge پلاس به حساب ميآيد که از لحاظ پردازشي بسيار پردازندهي توانمندي است اما خب قطعا به اندازهي اسنپدراگون ۸۸۸ که بهترين پردازندهي موجود براي گوشيهاي اندرويدي است قدرتمند نيست.
از ساير قابليتهاي اين گوشي ميتوان به بهرهمندي آن از ۱۲ گيگابايت حافظهي رم و ۲۵۶ گيگابايت حافظهي داخلي اشاره کرد که باعث ميشوند اين محصول در کنار پردازندهي ياد شده، بهترين عملکرد را در انجام کارهاي سنگين داشته باشد. پشتيباني از اينترنت ۵G، وايفاي ۶ و بلوتوث ۵٫۱ هم از ديگر مشخصاتي است که در موتورولا Edge 20 پرو دريافت خواهيد کرد.
در بخش نرمافزار موتورولا هميشه تلاش کرده رابط کاربري خود را نزديک به اندرويد استوک طراحي کند و اينبار هم مطابق همين سياست خود پيش رفته است. گوشي ياد شده از اندرويد ۱۱ به عنوان سيستمعامل پيشفرض خود بهره ميبرد و موتورولا هم يک سري تغييرات نرمافزاري روي آن اعمال کرده و قابليتهاي جديدي را به آن افزود تا در نتيجه تجربهي کار با اين گوشي بسيار لذتبخش باشد. از طرفي قابليت Ready Platform موتورولا هم در Edge 20 پرو پشتيباني ميشود تا بدين ترتيب کاربران بتوانند محتواي خود نظير بازي، تصاوير، ويديو يا چيزهاي ديگر را روي صفحه نمايشهاي بزرگ به صورت بيسيم به نمايش بگذارند و از تجربهي آنها در صفحهاي بزرگتر لذت ببرند.
موتورولا Edge 20 پرو طول عمر باتري عالي خواهد داشت
طول عمر باتري و سرعت شارژر
در اين بخش هم هيچ نگراني خاصي وجود ندارد چرا که موتورولا يک منبع تغذيهي ۴۵۰۰ ميليآمپر ساعتي را به عنوان باتري اين گوشي قدرتمند در نظر گرفته که کاربر ميتواند آن را توسط يک شارژر سريع ۳۰ واتي شارژ کند. متاسفانه خبري از فناوري شارژ بيسيم در اين گوشي نيست اما خوشبختانه آداپتور شارژر درون جعبه وجود دارد و هزينهي خريد آن به هزينهي خريد گوشي اضافه نخواهد شد. البته شارژر ۳۰ واتي شايد با توجه به فناوريهاي موجود در اين روزها کم به نظر برسد اما با در نظر گرفتن ظرفيت باتري موتورولا Edge 20 پرو خيلي به نظر نميرسد کاربران را با مشکل مواجه کند.
قيمت و تاريخ عرضه
نمايندهي جديد موتورولا با قيمت ۷۰۰ يورو از هفتههاي آتي براي خريد در دسترس قرار ميگيرد. درون بستهبندي اين محصول يک شارژر ۳۰ واتي، يک آداپتور USB-C به جک ۳.۵ ميليمتري و يک قاب محافظ وجود دارد که البته گفته ميشود بسته به نوع بازار عرضه، محتويات درون جعبه هم متفاوت خواهد بود. هرچند به نظر ميرسد در هر صورت شارژر در بستهبندي به همراه گوشي شاهد خواهيم بود.
از اين بابت که آيا اين گوشي در کشور آمريکا هم در دسترس قرار ميگيرد يا خير بيخبريم و تا به اين لحظه هم خود موتورولا در اين رابطه حرفي نزده است. فعلا فقط ميدانيم اروپا بازاري است که شرکت قصد دارد گوشي جديدش را در آن عرضه کند. با در نظر گرفتن قيمت و مشخصات فني، اميدواريم اين گوشي در بازارهاي آسيايي از جمله کشور ما هم عرضه شود.
موتورولا Edge 20
طراحي
اما ميرسيم به مدل استاندارد يعني موتورولا Edge 20 که در نگاه اول بسيار مدرن و زيبا به نظر ميرسد. در نگاه اول آنچه که برداشت ميشود اين است که اين محصول فوقالعاده باکيفيت و مقاوم ساخته شده اما خب اينطور نيست و بدنهي گوشي از جنس پلاستيک است. البته فريم آن از آلومينيوم ساخته شده ولي خب پنل پشتي پلاستيکي است تا اندکي در اين بخش توي ذوق کاربران بخورد.
با اين حال از يک ميانرده انتظاري جز اين نداشتيم و خب موتورولا هم سعي کرده اين مورد را در ساير بخشها تا حد زيادي جبران کند. مثلا اين محصول تنها ۶٫۹۹ ميليمتر ضخامت دارد تا بدين ترتيب با يکي از باريکترين گوشيهاي موجود در محدودهي قيمتي مورد نظر طرف باشيم. البته باريک بودن بيش از حد يک گوشي چيزي نيست که همه از آن استقبال کنند منتها بايد به عملکرد موتورولا در راستاي توليد و طراحي چنين محصولي که بتواند در مقايسه با رقبا منحصر بفرد باشد تحسين کرد.
بهجز آن، گوشي جديد موتورولا از لحاظ طراحي در قسمت پنل جلو کاملا مشابه مدل پرو است و دوربين سلفي آن درون حفرهاي در مرکز نمايشگر تعبيه شده؛ نمايشگري که توسط يک شيشهي محافظ ۲.۵ بعدي گوريلاگلس ۳ محافظت ميشود. همانطور که در بالا اشاره شد، پنل پشتي اين گوشي از جنس پلاستيک است اما فريم آن آلومينيومي است.
نميتوان گفت اين گوشي با ضخامت بسيار کم، فريم فلزي تيز و ماژول دوربين نسبتا بزرگي که دارد خيلي خوش دست است اما خب حداقل از لحاظ ظاهري بسيار زيباست. درست مانند مدل پرو، اين گوشي هم از استاندارد ضد آب IP52 بهره ميبرد و در برابر نفوذ آب و گرد و غبار نسبتا مقاوم است. اين گوشي تنها ۱۶۳ گرم وزن داشته و در سه رنگ خاکستري، سفيد و سبز در دسترس قرار ميگيرد.
نمايشگر و دوربين
مدل استاندارد سري موتورولا Edge 20 از دوربين اصلي و فوق عريض مشابهي به نسبت مدل پرو بهره ميبرد
در بخش نمايشگر خوشبختانه هيچ تفاوتي بين اين گوشي و مدل پرو ديده نميشود تا علاوه بر ظاهر، از لحاظ مشخصات فني نيز همه چيز با يکديگر برابر باشد. نمايشگر بکار رفته در اين گوشي هم ۶٫۷ اينچي با پنلي از جنس OLED و وضوح +FHD است که رفرشريت در آن به ۱۴۴ هرتز و نرخ الگوبرداري لمس هم به ۵۷۶ هرتز ميرسد.
دوربين اصلي همچنان همان سنسور ۱۰۸ مگاپيکسلي با گشودگي ديافراگم f/1.9 در مدل پرو است اما دوربين تلهفوتو اگرچه اندازهي برابري دارد (۸ مگاپيکسل) اما ميزان بزرگنمايي اپتيکال در آن به جاي ۵ به ۳ برابر کاهش پيدا کرد. دوربين فوق عريض هم ۱۶ مگاپيکسلي با گشودگي ديافراگم f/2.2 است که امکان عکاسي ماکرو هم با آن وجود دارد. متاسفانه اين مجموعهي قدرتمند قادر به فيلمبرداري در وضوح ۸K نيست و تنها ميتوان با وضوح ۴K و با سرعت ۳۰ فريم بر ثانيه در آن به ضبط ويديو پرداخت.
دوربين سلفي هم که درون حفرهاي در مرکز نمايشگر اين گوشي تعبيه شده است سنسوري به بزرگي ۳۲ مگاپيکسل داشته و گشودگي ديافراگم آن f/2.25 است. يعني دقيقا همان دوربيني که در مدل پرو بکار گرفته شده.
عملکرد سختافزاري و نرمافزاري
موتورولا Edge 20 نه تنها در بخش فيلمبرداري و زوم بلکه از لحاظ سختافزاري نيز ضعيفتر از مدل پرو است. در اين گوشي پردازندهي بسيار قدرتمند اسنپدراگون ۷۷۸G عهدهدار فعاليتهاي پردازشي و گرافيکي است که جديدا معرفي شده و توانايي بالايي هم دارد. اين پردازنده که پشتيباني از اينترنت ۵G را هم به نمايندهي جديد موتورولا آورده در کنار ۸ گيگابايت حافظهي رم و ۱۲۸/۲۵۶ گيگابايت حافظهي داخلي، از قدرتمندترين ميانردههاي موجود به حساب ميآيد که واقعا دست کمي از يک پرچمدار ندارد.
از لحاظ نرمافزاري درست مانند مدل پرو شاهد سيستمعامل اندرويد ۱۱ به عنوان سيستمعامل پيشفرض هستيم که با جديدترين نسخهي رابط کاربري My UX مزين شده است. لازم به ذکر است پشتيباني از قابليت Ready Platform که در بالا به آن اشاره شد در اين گوشي هم وجود دارد.
ارزش خريد موتورولا Edge 20 به نسبت قيمتي که دارد بسيار بالاست
طول عمر باتري و سرعت شارژر
اگرچه اين گوشي نمايشگري با اندازه و مشخصات يکسان دارد اما به خاطر ضخامت کمي که دارد، موتورولا را مجاب ساخته از يک باتري ۴۰۰۰ ميليآمپر ساعتي استفاده کند که کاربر ميتواند آن را توسط يک شارژر سريع ۳۰ واتي شارژ کند. متاسفانه خبري از فناوري شارژ بيسيم در اين گوشي هم نيست اما خوشبختانه آداپتور شارژر درون جعبه وجود دارد و هزينهي خريد آن به هزينهي خريد گوشي اضافه نخواهد شد. نکتهي مثبت قضيه اينجاست که شارژر ۳۰ واتي براي شارژ باتري با اين ظرفيت کاملا مناسب است.
قيمت و تاريخ عرضه
نمايندهي جديد موتورولا با قيمت ۵۰۰ يورو از هفتههاي آتي براي خريد در دسترس قرار ميگيرد. درون بستهبندي اين محصول يک شارژر ۳۰ واتي، يک آداپتور USB-C به جک ۳.۵ ميليمتري و يک قاب محافظ وجود دارد که البته گفته ميشود بسته به نوع بازار عرضه، محتويات درون جعبه هم متفاوت خواهد بود. هرچند به نظر ميرسد در هر صورت شارژر در بستهبندي به همراه گوشي شاهد خواهيم بود.
از اين بابت که آيا اين گوشي در کشور آمريکا هم در دسترس قرار ميگيرد يا خير بيخبريم و تا به اين لحظه هم خود موتورولا در اين رابطه حرفي نزده است. فعلا فقط ميدانيم اروپا بازاري است که شرکت قصد دارد گوشي جديدش را در آن عرضه کند.