نیکون اولین دوربین با پشتیبانی از GNSS را معرفی میکند

زوميت/ نيکون احتمالا برنامههايي براي معرفي اولين دوربين تجاري با پشتيباني از GNSS بهجاي GPS دارد که ميتواند پيشرفت زيادي در چگونگي دريافت موقعيت جغرافيايي براي متاديتاي عکسها بهوجود بياورد.
درحاليکه دوربينهاي موجود از GPS براي ژئوتگکردن عکسها استفاده ميکنند، شايد نيکون در پي معرفي اولين دوربين با قابليت استفاده از سيستم ماهوارهاي ناوبري جهاني (GNSS) باشد. اين موضوع را اولينبار کاربري در توييتر با آيدي nokishita_c مشاهده و بعدا سايت Nikon Rumors آن را گزارش کرد. درواقع، فايل بايگاني دولتي که به دوربين معرفينشده نيکون با نام N2014 اختصاص يافته بود، به GNSS درکنار قابليتهاي ديگري اشاره ميکرد.
توييت nokishita_c به زبان ژاپني نوشته شده و ترجمه آن از قرار زير است:
بهنظر ميرسد که دوربين ديجيتال معرفينشده نيکون با نام N2014 به GNSS و وايفاي و بلوتوث مجهز شده است.
GNSS نوعي سيستم ناوبري ماهوارهاي است که دادههاي مکاني موقعيتيابي مستقل را با پوشش جهاني دراختيار ميگذارد. اين سيستم GPS، GLONASS، Galileo، Beidou و ساير سيستمهاي منطقهاي را شامل ميشود.
با اين اوصاف، سيستمي که از GNSS استفاده ميکند، از تمام ماهوارههاي موجود در تمام سرويسها ميتواند استفاده کند و به ماهوارههاي مختلفي دسترسي داشته باشد که مزايايي همچون دقت بيشتر و دسترسي بهتر را بههمراه ميآورد. با اينکه سيستمهاي ماهوارهاي عموما دچار مشکل نميشوند، درصورت به مشکل برخوردن سرويسي، GNSS ميتواند از ساير سرويسها سيگنال دريافت کند. علاوهبراين، درصورت مسدودشدن مسير ديد (line of sight)، دسترسيداشتن به چند ماهواره مفيد خواهد بود.
ماهوارههاي GNSS زمين را در مدار متوسط و هر ۱۲ ساعت يک بار دور ميزنند و هر ماهواره سيگنالهاي رمزگذاري گشدهاي متشکل از اطلاعات دقيق موقعيت خود ماهواره و برچسب زمان بهدستآمده از ساعت اتمي را مخابره ميکند. دستگاههايي که گيرنده GNSS دارند، اين دادهها را از حداقل سه ماهواره مختلف دريافت و با تطابق آنها موقعيت دقيق نسبي خود دربرابر هر ماهواره را محاسبه و سپس اين موقعيت نسبي را تبديل به موقعيت روي زمين ميکنند. چنين روشي اطلاعات دقيق طول و عرض و ارتفاع جغرافيايي را براي کاربر فراهم ميکند.
سيستم GNSS در دوربينهاي عکاسي، هر عکس را با دقيقترين داده مکاني بهدستآمده از سيستمهاي مختلف مکانيابي برچسبگذاري ميکند. اين روش ميتواند براي کاربردهاي نظامي و جستوجو و نجات و حتي عکاسان طبيعت و حياتوحش بسيار مفيد واقع شود تا موقعيت و زمان دقيق ثبت هر عکس مشاهدهشدني باشد.