نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
موبایل و بازی

چگونه از داغ شدن گوشی در هوای گرم جلوگیری کنیم؟

منبع
ديجي کالا
بروزرسانی
چگونه از داغ شدن گوشی در هوای گرم جلوگیری کنیم؟

ديجي کالا/ اگر شما هم در اين فصل گرم مشکل داغ شدن بيش از حد گوشي خود را تجربه کرده‌ايد، پيشنهاد مي‌شود نکات و ترفندهايي را که در ادامه معرفي مي‌کنيم بخوانيد به اين اميد که بتوانيد تا حدودي اين مشکل را حل کنيد.

دماي هوا در فصل تابستان بسيار افزايش پيدا مي‌کند و خب امسال هم بنا به دلايلي، تابستان بسيار داغي را شاهد هستيم. اما فقط بدن ما نيست که با افزايش دما گرم مي‌شود، گوشي‌هاي هوشمندي که در دست يا درون جيب ما قرار دارند هم با مشکل گرم شدن بيش از حد مواجه خواهند شد.

گوشي‌هاي امروزي به دليل استفاده از پردازنده‌هاي قدرتمند، غالبا گرم مي‌شود. البته اين مسأله ديگر عادي شده و خب کمتر کسي را مي‌بينيم که به خاطر گرم شدن گوشي شکايت کند. موضوع از جايي جدي مي‌شود که گوشي داغ يا به عبارتي بيش از حد داغ شود به گونه‌اي که دست شما را بسوزاند. اينجاست که فعاليت‌هايي نظير برقراري تماس، عکاسي و فيلم‌برداري و به طور کلي کار کردن با گوشي بسيار سخت مي‌شود چون بايد منتظر ماند تا دماي گوشي کاهش پيدا کند؛ در غير اين صورت داغ‌تر و داغ‌تر مي‌شود.

برخي‌ها به خاطر اين مشکل مجبور مي‌شوند از گوشي خود استفاده نکنند يا از کاري که قرار بود انجام دهند صرف نظر مي‌کنند. اما خب نيازي نيست اين کارها را انجام دهيد چون به ترفندهايي وجود دارد که بتوانيد اندکي از دماي گوشي خود بکاهيد يا حتي از داغ شدن بيش از حد آن جلوگيري کنيد.

لازم به ذکر است روش‌هاي زير قرار نيست دماي گوشي را تا حد زيادي پايين بياورند. در بسياري مواقع همانطور که گفته شد گوشي در حالت عادي گرم مي‌شود و از طرفي انجام کارهاي سنگين در هواي بسيار گرم هم به صورت طبيعي باعث داغ شدن گوشي شده و تقريبا چيزي است که راه حل خاصي هم ندارد. بنابراين انتظار نداشته باشيد با اين کارها گوشي کاملا خنک شود.

۱. از قرار دادن گوشي روبروي نور مستقيم آفتاب خودداري کنيد
در فصول گرم سال، براي اينکه از گرما در امان باشيم به جاهايي مي‌رويم که نور مستقيم آفتاب به ما برخورد نکند. اين دقيقا همان کاري است که بايد با گوشي هوشمند خود نيز انجام دهيد و سعي کنيد در درجه‌ي اول در محل‌هايي که مي‌دانيد آفتاب با شدت بيشتري به آن قسمت مي‌تابد حضور پيدا نکنيد. يا مثلا گوشي را کنار پنجره که نور آفتاب مستقيما به آن قسمت مي‌تابد قرار ندهيد چون اين کار باعث مي‌شود گوشي به شدت داغ شود. اگر در خانه نيستيد و مسافرت هستيد، سعي کنيد با قرار دادن آن در زير يک پارچه يا چيزي مانند آن، گوشي را از قرارگيري در مسير مستقيم نور آفتاب خارج کنيد.

۲. خارج کردن قاب محافظ


اگر از قاب محافظ براي گوشي خود استفاده مي‌کنيد، قطعا يکي از دلايلي که باعث مي‌شود گوشي‌تان گرم يا به عبارتي داغ شود همين قاب است. چرا که اين قاب‌ها معمولا براي محافظت بهتر از گوشي، دور تا دور آن را گرفته و باعث مي‌شوند گوشي هيچ راهي براي دفع گرما نداشته باشد. در واقع قاب محافظ در تابستان دور گوشي مثل اين است که در دماي بالا لباس گرم بپوشيد. طبيعتا خارج کردن قاب به گوشي در پخش و دفع راحت‌تر دما کمک مي‌کند.

البته اگر درون خانه هستيد، حتما بدون قاب از گوشي استفاده کنيد چون معمولا درون خانه کمتر پيش مي‌آيد که گوشي به زمين برخورد کند و حتي اين اتفاق هم رخ دهد، غالبا گوشي روي فرش مي‌افتد، نه زمين سفت و سخت. به همين خاطر درون خانه توصيه مي‌شود از گوشي بدون قاب استفاده کنيد. اما در محيط‌هاي خارج از خانه هم اگر مجبور شديد قاب را از دور گوشي خارج سازيد، مراقب باشيد گوشي به زمين برخورد نکند.

۳. تغيير تنظيمات گوشي
خيلي از مشکلاتي که در طول روز متوجه گوشي هوشمندمان مي‌شود را مي‌توان با مراجعه به تنظيمات خود گوشي حل کرد. چرا که شرکت‌هاي سازنده براي جلوگيري از فعاليت پنهاني برنامه‌ها در پس‌زمينه و تحت فشار قرار دادن گوشي، گزينه‌هايي را در نظر گرفته‌اند که مي‌شود با دستکاري آن‌ها، اندکي از داغ شدن جلوگيري کرد.

در درجه‌ي اول سعي کنيد نور صفحه را تا جايي که ممکن است کم کنيد. اگرچه اين باعث مي‌شود نمايشگر سخت‌تر ديده شود اما به خاطر اينکه در اين حالت باتري کمتري مصرف مي‌شود، گوشي نيز کمتر داغ مي‌شود. اگر گوشي هوشمندتان از قابليت روشنايي تطبيق‌پذير پشتيباني مي‌کند، وقتي به بيرون از خانه برويد و زير نور آفتاب قرار بگيريد، خود نمايشگر براي خوانايي بهتر، نور صفحه را تا انتها زياد مي‌کند. به همين خاطر بهتر است آن را غيرفعال کنيد.

در درجه‌ي دوم، اگر از اينترنت همراه استفاده نمي‌کنيد حتما آن را خاموش کنيد. حتي در صورت امکان، بهتر است گوشي را روي حالت هواپيما قرار دهيد. البته در اين صورت بايد اطمينان حاصل کنيد کسي قرار نيست براي مدتي که مي‌خواهيد گوشي اندکي خنک‌تر شود با شما تماس بگيرد. مانند کاهش نور صفحه، با اين کار هم مي‌توانيد اندکي از مصرف انرژي و در نتيجه دماي گوشي بکاهيد.

برخي از گوشي‌ها،‌ خصوصا گوشي‌هاي گيمينگ از حالت اورکلاک بهره مي‌برند که به کاربر اين اجازه را مي‌دهد در صورت نياز، آن را فعال کرده و در نتيجه قدرت سخت‌افزاري گوشي بهبود پيدا مي‌کند. در اين حالت نه تنها مصرف باتري افزايش يافته بلکه گوشي زودتر و شديدتر داغ مي‌شود. اگر گوشي شما از اين قابليت بهره مي‌برد که احتمالا اينطور نيست چون اين قابليت فقط روي يک سري گوشي‌هاي خاص قرار گرفته، بهتر است آن را غيرفعال کنيد.

همچنين مي‌توانيد با ورود به بخش باتري و ذخيره‌ي انرژي، يک سري از اپليکيشن‌هايي را که در پس‌زمينه فعاليت مي‌کنند را هم در حالت خواب (Sleep) قرار دهيد تا بدون اطلاع شما باعث مصرف انرژي و در نتيجه داغ شدن گوشي نشوند.

۴. گوشي را خيلي تحت فشار قرار ندهيد


وقتي هوا گرم باشد، دماي گوشي در حالت عادي افزايش پيدا مي‌کند. بنابراين قرار دادن آن تحت فشار سنگين مي‌تواند باعث تشديد گرما شود. اين کار حتي در زماني که هوا گرم نيست هم مي‌تواند باعث داغي گوشي شود، چه برسد در شرايطي که راجع به آن حرف مي‌زنيم قرار داشته باشيم.

در اين زمان‌ها انجام فعاليت‌هايي نظير بازي‌هاي شديد، ويرايش ويديو يا تصاوير با نرم‌افزارهاي سنگين، شارژ گوشي در حالت شارژ سريع و مواردي از اين دست مي‌تواند باعث داغ شدن بيش از حد گوشي‌تان شود. اگر گرماي عادي روز به خودي خود باعث افزايش دماي گوشي شده، سعي کنيد کارهايي که در حالت عادي هم باعث داغ شدن گوشي مي‌شوند را انجام ندهيد يا حداقل کمتر انجام دهيد. چون دو عامل گرما در کنار هم مي‌توانند براي گوشي خطرناک باشند.

بنابراين اگر در دماي بالاي هوا براي مدتي از انجام بازي‌هاي سنگين خودداري کنيد، گوشي را در حالت عادي شارژ کنيد يا کار ويرايش فيلم يا تصوير را به زماني که يک محل خنک پيدا شود موکول کنيد، قطعا مي‌توانيد دماي گوشي را در حالت عادي نگه داريد.

۵. گوشي را درون جيب خود قرار ندهيد


جيب پيراهن يا به خصوص شلوار مي‌تواند مناسب‌ترين محل براي داغ شدن گوشي باشد. در اين حالت درست مانند اين است که دور گوشي يک قاب محافظ کشيده باشيد چون هيچ فضايي براي خارج‌سازي گرماي اضافي وجود ندارد و از طرفي فشار زياد باعث مي‌شود گرماي بدن هم داغ شدن گوشي را تسريع بخشد.

بنابراين سعي کنيد گوشي را از جيب لباس خود خارج سازيد. قرار دادن گوشي درون جيب لباس‌هايي نظير باراني يا کت بلند خيلي مشکل‌ساز نخواهد شد اما خب چه کسي در اين هواي گرم چنين لباس‌هايي مي‌پوشد؟ پس اگر امکان دارد، بهتر است گوشي را در دست خود نگه داشته باشيد.

همچنين مي‌توانيد گوشي را درون کيف قرار دهيد چون در اين صورت نه تنها همچنان مي‌توانيد به آن دسترسي داشته باشيد، بلکه آن را از مسير مستقيم نور آفتاب هم خارج ساخته‌ايد. اگر هم گوشي بايد درون جيب شما باشد، وقتي در جايي نشسته‌ايد سعي کنيد آن را بيرون آورده تا کمي خنک شود.

۶. گوشي را براي خنک‌سازي درون آب قرار ندهيد!
در بسياري مواقع، تلاش ناآگاهانه براي بهتر کردن يک مشکل مي‌تواند باعث نشديد آن شود. در بحث خنک‌سازي گوشي، اگر قرار باشد به‌زور و به دور از اصول اين کار را انجام دهيد، بايد بگوييم داغ بودن بهتر خواهد بود چون ممکن است به گوشي صدمه وارد کنيد.

بسياري از کاربران تصور مي‌کنند چون گوشي‌شان از استاندارد ضد آب IP68 بهره مي‌برد، بنابراين وقتي داغ شود بهتر است آن را زير آب سرد قرار داد. اول اينکه ضد آب بودن يک گوشي هيچوقت باعث نشده شرکت‌ها خرابي در اثر نفوذ آب را گارانتي کنند. اگرچه به خاطر بهره‌مندي از آن کلي تبليغ مي‌شود اما اگر گوشي حتي به صورت غيرعمد درون آب قرار بگيرد آن هم فقط در يک لحظه اما در عين حال که از بالاترين استاندارد ضد آب بهره مي‌برد باز هم خراب شود، گارانتي شامل حال آن نخواهد شد.

بنابراين توصيه مي‌شود به صورت آگاهانه گوشي خود را در شرايطي قرار ندهيد که از سرنوشت آن به صورت صد درصد اطلاعي نداريد. گاهي اوقات ممکن است اطلاعي از بابت ميزان مقاومت يک محصول در برابر آب نداشته باشيد، ممکن است گوشي را به مدت طولاني زير آب نگه داريد و … . از طرفي اين کار خيلي هم به شما کمک نمي‌کند.

در برخي مواقع کاربران گوشي را درون يخچال يا فريزر قرار مي‌دهند تا فرايند خنک‌سازي سريع‌تر صورت گيرد. اما با اين کار باعث مي‌شوند رطوبت درون گوشي نفوذ کرده و آن را با صدمات جدي مواجه کنند. بنابراين توصيه مي‌شود در حل اين مشکل، منطقي و اصولي عمل کنيد.

۷. خريد فن خنک‌کننده‌ي گوشي


توصيه‌ي بعدي شايد براي کاربران کشور ما خيلي مفيد نباشد چون کمتر پيش آمده در فروشگاه‌هاي داخل کشور، فن خنک‌کننده‌ي گوشي هم به عنوان يک لوازم جانبي پرطرفدار و همه‌گير به فروش برسد. اما خب اگر مي‌توانيد يکي از آن‌ها را خريداري کنيد، درنگ نکنيد.

اين فن‌ها غالبا براي گوشي‌هاي گيمينگ طراحي شده‌اند و اين يعني فناوري بکار رفته در آن‌ها به قدري خوب هست که بتوان براي خنک‌سازي گوشي غير گيمينگ روي‌شان حساب کرد. بنابراين اگر گوشي شما در حالت عادي گرم مي‌شود، مي‌توانيد اين فن را به قيمت بسيار مناسب خريداري کنيد. نگراني هم از بابت طول عمر آن نداشته باشيد چون معمولا يک فن مخصوص گوشي دوام بالايي دارد.

۸. استفاده از پنکه‌ي معمولي‌
اگر دسترسي به فن مخصوص خنک‌سازي گوشي نداريد يا فکر مي‌کنيد نمي‌تواند در امر خنک‌سازي گوشي مفيد باشد، بهتر است از پنکه‌ي دستي استفاده کنيد که معمولا در خانه‌ي همه مي‌توان يکي از آن‌ها را پيدا کرد. اگرچه اين کار خيلي مطابق فناوري روز نيست اما خب مي‌تواند باعث خنک شدن گوشي شود.

البته فراموش نکنيد با قرار دادن گوشي زير پنکه، قطعا سرعت کاهش دماي آن پايين خواهد بود اما خب خيالتان آسوده خواهد بود که حداقل به گوشي آسيبي نمي‌رسد و از طرفي دماي اضافي که در نتيجه‌ي فعاليت عادي خود گوشي يا گرماي روز بوده کاهش پيدا مي‌کند.

اگر اين امکان وجود داشته باشد که چند ترفند بالا را به صورت همزمان بکار ببريد، قطعا گوشي شما حتي در شديدترين دما هم مي‌تواند سالم بماند. حداقلش اين است که دماي آن به شکل غيرعادي بالا نمي‌رود. اگر شما هم از روش موثري براي کاهش دماي گوشي در فصول گرم سال استفاده مي‌کنيد، حتما آن را در بخش نظرات با ما در ميان بگذاريد.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره