اتحادیهی اروپا شاید گوشیسازان را به ۷ سال پشتیبانی از محصولات ملزم کند

ديجي کالا/ اينطور که به نظر ميرسد، طبق خواستهي دولت آلمان، اروپا ميخواهد شرکتهاي توليدکنندهي گوشي هوشمند را مجاب کند محصولات خود را به مدت ۷ سال از لحاظ امنيتي پشتيباني کنند. همچنين تا همين مدت زمان هم بايد قطعات لازم براي تعمير اين محصولات را تأمين کنند.
بهتازگي يک پايگاه خبرگزاري آلماني تحت عنوان Heise Online گزارش عجيبي را منتشر کرد مبني بر اينکه تمام گوشيهايي که وارد بازار اروپا ميشوند بايد از لحاظ امنيتي و تعمير قطعات به مدت ۷ سال پشتيباني شوند. در حال حاضر گوشيهاي اندرويدي در بهترين حالت خود به مدت ۴ يا ۳ سال از لحاظ امنيتي پشتيباني ميشوند آن هم در صورتي که يک گوشي پرچمدار يا ميانردهي بسيار قدرتمند در اختيار داشته باشيد.
برخي از گوشيهاي پرچمدار سامسونگ در حال حاضر به مدت سه سال از لحاظ نرمافزاري و چهار سال از لحاظ امنيتي پشتيباني ميشوند اما بسياري از شرکتهاي توليدکنندهي گوشيهاي اندرويدي گوشيهاي خود را تا سه سال پشتيباني ميکنند. البته گوشيهاي اپل را بايد فاکتور بگيريم چرا که شرکت آمريکايي امسال نشان داد حتي ميتواند به مدت شش سال هم گوشيهاي خود را پشتيباني کند؛ اين در حالي است که اين مدت تا چند سال پيش پنج سال بود و باز هم دو برابر شرکتهاي اندرويدي.
به خاطر داشته باشيد آنچه در رابطه با آن حرف ميزنيم، آپديتهاي امنيتي هستند؛ يعني آن دسته از بهروزرسانيهايي که با حجم کمتر از ۵۰۰ مگابايت راهي گوشيها ميشوند و فقط اين محصولات را از لحاظ زيرساخت امنيتي تقويت ميکنند تا مشکلي از بابت امنيت يا حريم خصوصي براي آنها پيش نيايد. آپديتهاي سيستمعامل يا رابط کاربري کاملا متفاوت با اين آپديتها هستند چرا که آنها غالبا ۱ گيگابايت يا بيشتر حجم دارند و غالبا گوشي را از لحاظ ظاهري هم تغيير ميدهند و يک سري قابليتهاي جديد به آن اضافه ميکنند. در اين زمينه هم شرکتهاي اندرويدي نهايت گوشيهاي خود را به مدت ۳ سال آپديت ميکنند و باز هم اين اپل است که با مدت زمان ۶ سال، رکورددار است.
آنچه اروپا از شرکتهاي توليدکنندهي گوشي هوشمند ميخواهد همين آپديتهاي امنيتي هستند تا کاربران اين بازار از لحاظ امنيتي مدت زمان بسيار طولاني را آسودهخاطر باشند. اين مسأله باعث ميشود کاربران ديگر مجبور نباشند هر چند سال يکبار به خاطر حفظ امنيت هم که شده، گوشي جديدي خريداري کنند.
علاوه بر اينها، تأمين قطعات يدکي به مدت ۷ سال هم تأثير بسيار زيادي در کاهش هدررفتهاي الکترونيکي خواهد داشت و شايد اصليترين دليل پشت اين قضيه همين باشد. البته گفته ميشود در اين جلسه که با دولت آلمان برگزار شد، پيشنهاد مدت زمان ۵ سال هم مطرح شد منتها نکته اينجاست که نمايندگاني از هيچ يک از شرکتهاي توليدکنندهي گوشي در آن حضور نداشتند. در نهايت به نظر ميرسد چيزي که کاملا اجباري خواهد شد، آپديت امنيتي سهساله است. حال اينکه اروپا و شرکتهاي توليدکننده ميتوانند روي مدت زمان بيشتر توافق کنند يا خير مسألهاي است که براي اطلاع از آن بايد منتظر انتشار خبرهاي بيشتر باشيم.