روسیه بزرگان فناوری را جریمه کرد

ديجياتو/ روسيه از جريمه شبکههاي اجتماعي فيسبوک و توييتر به علت شکست در حذف محتواي غيرقانوني از نظر دولت مسکو خبر داد. در کنار اين شرکتها، پيامرسان تلگرام هم جريمه شده، البته ميزان جريمه فيسبوک از دو کمپاني ديگر بسيار بيشتر است.
دادگاهي در منطقه «Tagansky» شرکت فيسبوک را ۲۸۷ هزار و توييتر را ۶۸ هزار دلار جريمه کرده است. پيامرسان تلگرام نيز از سوي دادگاه ۱۲۳ هزار دلار جريمه شده است. در حال حاضر اين کمپانيها واکنشي نسبت به حکم دادگاه نشان ندادهاند.
دولت مسکو اقدامات زيادي براي کنترل هرچه بيشتر اينترنت انجام ميدهد و فشارهاي زيادي روي شرکتهاي خارجي وارد ميکند. روسيه ميخواهد شرکتها اطلاعات کاربران روس را در داخل خاک همين کشور نگهداري کنند.
در کنار چنين اقداماتي، دولت روسيه همچنين از برنامهاي براي دريافت مالياتهاي جديد از شرکتهاي ديجيتال خارجي پرده برداشته که هدفش حمايت از کمپانيهاي فناوري داخلي است. همينطور مالياتهاي جديدي براي شرکتهاي حوزه ديجيتال خارجي وضع کرده تا به اين طريق از شرکتهاي داخلي حمايت کند.
در اوايل سال جاري ميلادي رگولاتور ارتباطات روسيه، «Roskomnadzor» سرعت توييتر را در اين کشور کاهش داد که دليلش، عدم سرعت کافي اين شبکه اجتماعي براي حذف محتواي مسدود شده و غيرقانوني از نگاه دولت مسکو بود.
پيش از انتخابات پارلماني روسيه که در تاريخ ۱۷ تا ۱۹ سپتامبر (۲۶ تا ۲۸ شهريور) برگزار ميشود، خدمات اينترنتي در اين کشور تحت فشار زيادي قرار دارند. دولت مسکو چندين هفته پيش تصميم به فيلتر کردن ۶ سرويس VPN گرفت تا کاربران قادر به دور زدن محدوديتهاي دولتي نباشند.
در بين اين VPNها نامهاي مطرحي همچون NordVPN و Express VPN به چشم ميخورند که کاربران زيادي در سطح جهان دارند. به گفته Roskomnadzor، که مسئول فيلترينگ اخير بود، اين سرويسها امکان دسترسي به اطلاعات و منابع ممنوع را براي کاربران فراهم ميکردند.
روسيه در کنار اين اقدامات، ميخواهد با آلفابت هم برخورد کند تا کليدواژه «رايگيري هوشمند» را در سيستم جستجويش مسدود کند.