
چگونه ایمنی وایفای را بررسی کنیم؟

باشگاه خبرنگاران/ در اين خبر با ۵ ترفند ايمني که آموزش داده شده، امنيت واي فاي خود را بررسي کنيد.
امروزه با پيشرفت فناوري و افزايش استفاده از واي فاي يکي از مشکلات اساسي کاربران واي فاي حفظ امنيت آن است. ما در ادامه اين مطلب به شما آموزش ميدهيم چگونه از اينترنت خود محافظت کرده و ايمني آن را بررسي کنيد.
اولين منبع براي بررسي امنيت اينترنت شما فايروال است. وظيفه اصلي فايروال محافظت از پورتهاي رايانه در برابر بازديدکنندگان نامعلوم بوده و بنابراين اين ايده خوبي است که پورتها را آزمايش کنيد تا مطمئن شويد اتصالات غيرمجاز نميتوانند اينترنت شما را هک کنند. خوشبختانه براي حمله به فايروال شما نيازي به پرداخت هزينه نداريد.
براي استفاده از اين قابليت کافيست ابتدا درگاه رايانه ShieldsUp! را بکشيد و در صورت نقض سيستم دفاعي، به پشتيبانان فايروال گزارش دهيد. اگر در طول بررسي متوجه شديد فايروال از رايانه شما محافظت نميکند، بهتر است از آنتي ويروسها که پشتيبانان اين نرمافزار به شما ارائه ميدهند استفاده کنيد .
۲. قدرت آنتي ويروس خود را آزمايش کنيد
نرم افزار آنتي ويروس بارگيريهاي شما را ايمن ميکند تا مطمئن شويد هيچ نرم افزار مخربي بر روي سيستم شما نصب نشده است. به همين علت بهتر است از فعال بودن و انجام درست کار آنتي ويروس خود اطمينان حاصل کنيد. گفته شده، يک آنتي ويروس ضعيف تهديدها را همانطور که ظاهر ميشوند نميگيرد و به آنها اجازه ميدهد رايانه و اتصال شما را آلوده کنند.
براي آزمايش ايمن آنتي ويروس، ميتوانيد يک فايل EICAR را بارگيري کنيد. گفتني است، فايلهاي EICAR به خودي خود بي ضرر نيستند، اما برخي از آنتي ويروسها به گونهاي آموزش ديده اند که ممکن است اين برنامه را به اشتباه ويروس شناسايي کرده و به شما گزارش بدهد. به همين علت بهتر است فايل EICAR را در لايههايي از فايلهاي ZIP قرار دهيد تا از آنتي ويروس شما پنهان شود. اين باعث ميشود فايلهاي EICAR بدون آسيب به به رايانهتان آنتي ويروس را آزمايش کند.
۳.هنگام مرور پروتکل خود را بررسي کنيد
يکي ديگر از راهاي بررسي اتصال واي فاي و رايانه خود آزمايش پروتکل در زمان مرور است. اگر شما متن سادهاي را از طريق پروتکل HTTP به وب سايتي بفرستيد به دليل رمزگذاري نشدن اين پروتکل ممکن است افراد از متن و اطلاعات ارسالي شما مطلع شوند. همين امر باعث ميشود HTTP براي استفاده در يک شبکه عمومي خطرناک باشد، زيرا هرگز آسوده خاطر نيستيد که کسي اطلاعات شما را وارد ميکند.
البته در برخي از مواقع پروتکل HTTPS دادههاي شما را رمزگذاري ميکند. HTTPS معمولاً هنگام ورود به يک وب سايت استفاده ميشود، بنابراين اطلاعات شما پنهان است. با مشاهده URL ميتوانيد تشخيص دهيد که يک وب سايت از HTTPS استفاده ميکند. اگر اتصال شما ايمن است بايد با "HTTPS" شروع شود.
مرورگرها همچنين ممکن است نمادي را در کنار نوار آدرس نشان دهند تا به شما اطلاع دهند که دادههاي شما رمزگذاري شده است. به عنوان مثال، Google Chrome يک قفل کوچک نشان ميدهد تا به شما اطلاع دهد که از HTTPS استفاده ميکند.
وقتي وارد وب سايت ميشويد، حتما پروتکل آن را بررسي کنيد. اگر از HTTPS استفاده ميکند، براي ورود به سيستم ايمن هستيد. اگر قفل را مشاهده نميکنيد، وب سايت از HTTP استفاده ميکند - و بنابراين ناامن است. اگر اين اتفاق ميافتد هنگام بازديد از يک وب سايت محبوب، احتمال خوبي وجود دارد که بدافزار شما را به يک وب سايت جعلي هدايت کرده است که شبيه به واقعي است.
اين کار به اين منظور انجام ميشود که هکرها بتوانند اطلاعات ورود به سيستم شما را دريافت کرده و وارد حساب واقعي شما در وب سايت واقعي شوند. اگر به استفاده از HTTPS در بيشتر وب سايتها علاقه داريد، ارزش آن را دارد که HTTPS Everywhere را ببينيد. گفته شده، اين پروتکل با تمام وب سايتها سازگار است.
۵. اتصال VPN خود را از نظر نشر اطلاعتتان بررسي کنيد
اگر از VPN استفاده ميکنيد، ميتوانيد با استفاده از IP Leak بررسي کنيد که سرويس شما را مخفي کرده است. اين امر باعث ميشود ترافيک شما افزايش يابد تا مطمئن شويد که اتصال VPN شما ايمن است و از جزئيات واقعي شما "نشت" نميکند. اگر از وب سايت بدون VPN ديدن ميکنيد، تمام اطلاعاتي را که ميتواند از اتصال شما به دست آورد به شما نشان ميدهد.
روتر چه کمکي به شما در برابر حملههکرها ميکند؟
روتر شما مرکز اصلي اتصال اينترنت خانه شما است. اين برنامه به افرادي که ميتوانند و نميتوانند از اتصال شما استفاده کنند، رسيدگي ميکند و اين باعث ميشود که هدف اصلي هکرها باشد. به اين ترتيب، ارزش محافظت از روتر خود را دارد تا از بروز هرگونه سردرد در آينده جلوگيري کند.