نتایج تحقیق کمیسیون فدرال تجارت از ادغام شرکت های فناوری

مهر/ تحقيق کميسيون فدرال تجارت از معاملات ادغام آمازون، فيس بوک، مايکروسافت، گوگل و اپل حاکي از ۶۱۶ قرارداد با ارزش بيش از يک ميليون دلار است که به مقامات گزارش نشده بودند.
به گزارش آکسيوس، نتايج تحقيق از ارزش معاملات شرکتهاي بزرگ فناوري که طي يک دهه به کميسيون فدرال تجارت اعلام نشده بود، منتشر شده است. در همين راستا ليندا خان رئيس اين کميسيون تلويحاً به تغييراتي در خصوص تحقيقات اين آژانس درباره فرايندهاي ادغام شرکتها اشاره کرد.
تحقيق کميسيون فدرال تجارت ۶۱۶ معامله با ارزش بيش از يک ميليون دلار را بررسي کرد که بين ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ ميلادي انجام شده و به مقامات آنتي تراست گزارش نشده بودند. اين معاملات توسط آمازون، اپل، فيس بوک، گوگل و مايکروسافت انجام شده بودند.
يافتههاي بررسي نشان داد مبلغ بيش از ۹۴ درصد قراردادها بيش از مقداري بوده که براساس قانون بايد گزارش مي شده است. ۳۶ درصد تراکنشها شامل مبلغ بدهي يا مسئوليت بوده است. همچنين در ۷۷ درصد معاملات بندهايي به عدم رقابت اختصاص يافته بود.
خان در بيانيهاي اعلام کرد اين گزارش نشان دهنده شکافهايي در قانون است که براي بستن قراردادهاي خارج از نظارت قانونگذار از آنها استفاده ميشود.
به گفته مت استرولر مدير تحقيقات در پروژه آزاديهاي اقتصادي آمريکا در اين باره ميگويد: درصد بالاي قراردادهاي ادغام با بندهاي غيررقابتي چالش برانگيز است. فعاليتهاي غير رقابتي با هدف دستيابي به استعدادها و جلوگيري از رقابت آنها با شرکت انجام ميشوند.