احتمال فیلتر اینستاگرام توسط دولت قوت گرفت
کلیک/ معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: یکی از تأکیدات دولت مردمی و رئیس جمهور توسعه فراگیر زیرساخت فنی و بومی کشور در حوزه فضای مجازی و دیجیتال است.
سید محمد حسینی امروز (سه شنبه) در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین المللی رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری با اشاره به اهمیت رسانه و فراگیری آن در دنیای امروز، گفت: امروز رسانه فراتر از کتاب، سخنرانی، منبر و تریبون بوده و به فرد و زمان خاصی محدود نمیشود و همه میتوانند از رسانه اجتماعی استفاده کرده و اثرگذار باشند.
وی با اشاره به ضرورت توجه دولت به رسانه در کنار اقدامات و فعالیتهای مدیریتی و اجرایی، افزود: اطلاع رسانی مستمر و دقیق و تبیین برنامهها و دستاوردهای مدیریتی با زبان رسانهای و با بیان اقناعی ضروری است و چه بسا بهترین برنامهها بدون اطلاع رسانی مناسب توسط مخالفین تخریب شود.
معاون پارلمانی رئیسجمهور با بیان اینکه در رابطه با مبانی نظری فضای مجازی کمتر سخن گفته شده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه پیش از این نوع مواجهه ما با این فضا در سطح کاربری متوقف شده بود اما اراده نظام و دولت سیزدهم است که با بهره گیری از دانش سایبری دانشمندان و مهندسان جوان کشور توان مدیریت سایبری ایجاد کند.
حسینی تاکید کرد: شایسته کشور نیست که بیرون از مرزهای کشور درخصوص صفحههای شخصی مردم در شبکههای اجتماعی تصمیم بگیرند و مثلاً اگر یادی از قهرمان ملی کشور خود کنند اینستاگرام صفحه آنها را مسدود کند.
وی افزود: هیچ مانعی ندارد که اگر پلتفرمها و شبکههای جهانی بخواهند در فضای سایبری ایران حضور داشته باشند اما باید در داخل ایران دفتر و نمایندگی داشته باشند و پاسخگو باشند تا اگر کسی بستر شبکه آنها را محل کلاهبرداری و یا تزاحم برای مردم قرار داد پاسخگو باشند، اکنون این اتفاق در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه افتاده است و در ایران هم اجرایی شود.
معاون پارلمانی رئیسجمهور خاطرنشان کرد: برخیها فکر میکنند پلتفرمها ابزارند و میتوان از آنها استفاده خوب بکنید، اما واقعیت این است که خود پلتفرم هوشمندانه فضای فکری مردم را مدیریت میکنند، مثلاً اگر شما مطالب علمی و دانش روز را در موتورهای جستجو دنبال کنید با علم به موقعیت مکانی شما در ایران دادههای لازم را در اختیار شما قرار نمیدهد.
حسینی خاطرنشان کرد: برخیها فکر میکنند حُسن شبکههای اجتماعی حق انتخاب و آزادی بیان است اما واقعیت این است که این فضا در حال تغییر سبک زندگی و افزایش شکاف نسلی و تولید توهم و ابهام و تردید با تولید شایعه و اخبار بدون منبع و در نتیجه تشویش افکار عمومی هستند.
وی با اشاره به فواید و فرصتهای ارزشمند فضای سایبری برای آسایش و رفاه مردم گفت: فضای مجازی باعث تسهیلگری در ارتباطات اجتماعی و کسب و کار است و حمایت از اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای مجازی یکی از برنامههای دولت سیزدهم است. اما نباید فضای مجازی را چهارراهی آزاد برای تردد در نظر گرفت چراکه نتیجهای جز ترافیک و تصادم نخواهد بود.
معاون پارلمانی رئیسجمهور فضای سایبر را دنیایی نوپدید توصیف کرد و گفت: دنیای نوپدید باید فرصتهای نو ایجاد کند اما واقعیت این است که دنیای واقعی در حال غرق شدن در این دنیای نوپدید است.
حسینی تصریح کرد: فضای سایبری تحت حکمرانی غرب به دنبال پیاده سازی جهانی سازی است. جهانی سازی از نوعی که جهان و افکار مردم را در خدمت مصالح کمپانیهای چند ملیتی و ناتوی فرهنگی قرار دهد.