نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
موبایل و بازی

تراشه تنسور G3 با تمرکز بر هوش مصنوعی برای پیکسل ۸ معرفی شد

منبع
زوميت
بروزرسانی
تراشه تنسور G3 با تمرکز بر هوش مصنوعی برای پیکسل ۸ معرفی شد

زومیت/ گوگل درحالی از تراشه‌ی تنسور G3 برای پیکسل ۸ رونمایی کرد که تمرکز صرفا روی قابلیت‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تراشه بود.
 
دو سال پیش، گوگل اولین تراشه‌ی اختصاصی موبایل خود را با نام تنسور (Tensor) برای پیکسل ۶ معرفی کرد تا به جمع تراشه‌های سری A اپل و اگزینوس سامسونگ بپیوندد. البته گوگل برای ساخت تراشه عمدتا از سامسونگ کمک‌ می‌گیرد؛ موضوعی که باعث شده مشکلات تراشه‌های اگزینوس ازجمله عملکرد ضعیف‌تر از رقبا و داغی بیش‌ازحد بدنه دامن تراشه‌‌ی تنسور را نیز بگیرد.

گوگل حالا نسل سوم تراشه‌ی تنسور را در قلب پیکسل ۸ معرفی کرد؛ تراشه‌ای که نسبت‌به قبل با بهبود قابل‌توجهی در بخش پردازنده همراه است و نوید عملکرد سریع‌تری را می‌دهد، اما به‌نظر می‌رسد کماکان از جدیدترین تراشه‌های پرچم‌دار بازار عقب بماند.

هسته‌های مدرن‌تر CPU و GPU
گوگل هنگام معرفی تراشه‌ی تنسور G3 صرفا روی قابلیت‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تمرکز کرد؛ اما پیش‌تر، برخی از اطلاعات مربوط به هسته‌های CPU و GPU این تراشه در بنچ‌مارک‌ها افشا شده بود.

عملکرد پردازنده‌ی تنسور G2 ناامیدکننده بود، چراکه در زمان عرضه تمام هسته‌های آن دو نسل از تراشه‌های رقیب عقب‌تر بودند. تنها تغییر معنادار تنسور G2 نسبت‌به نسل اول، ارتقای هسته‌های میانی از Cortex-A76 به Cortex-A78 بود. تراشه‌ی گوگل همان ترکیب غیرمرسوم ۴ + ۲ + ۲ شامل دو هسته‌ی پرقدرت، دو هسته‌ی میانی و چهار هسته‌ی کم‌مصرف را در دو نسل خود حفظ کرد؛ درحالی‌که اکثر تراشه‌ها از ترکیب ۴ + ۳ + ۱ شامل یک هسته‌ی پرقدرت استفاده می‌کنند.

گوگل با تنسور G3 سرانجام سراغ هسته‌های مدرن‌تری در ترکیب تراشه‌اش رفته است، به‌طوری‌که حالا معماری کل CPU با هسته‌های ARMv9 سال ۲۰۲۲ بازطراحی شده است. چیدمان هسته‌ها هم تغییر یافته و به‌جای ترکیب ۴ + ۲ + ۲ که در نوع خودش غیرمرسوم بود، حالا با ترکیب عجیب‌تر ۴ + ۴ + ۱ روبه رو هستیم.


پردازنده‌ی تنسور G3 از ۹ هسته‌ بهره می‌برد؛ چهار هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A510، چهار هسته‌ی میانی Cortex-A715 و تنها یک هسته‌ی پرقدرت Cortex-X3. گوگل در عین ایجاد تغییر در نوع هسته‌‌ها، فرکانس آن‌ها را نیز افزایش داده است. انتظار می‌رود افزایش فرکانس هسته‌ها به افزایش قابل‌توجه عملکرد تراشه منجر شود و تنسور G3 را به پای سایر تراشه‌های پرچم‌دار ۲۰۲۲ برساند؛ هرچند کماکان از تراشه‌هایی که از هسته‌های جدید ARMv9.2 استفاده می‌کنند، عقب خواهد ماند. از سوی دیگر، باید دید آیا پیکسل ۸ می‌تواند بدون داغی بیش‌ازحد بدنه و افت عملکرد، از تمام قدرت این هسته‌های بزرگ استفاده کند یا خیر.

استفاده از هسته‌های ARMv9 همچنین دست گوگل را برای پیاده‌سازی پروتکل‌های امنیتی جدید باز گذاشته است. برای مثال، پیکسل ۸ از ویژگی Memory Tagging Extension آرم بهره می‌برد که می‌تواند از برخی حملات مربوط به حافظه جلوگیری کند. گوشی‌های دیگر از MTE در سخت‌افزار خود پشتیبانی می‌کنند، اما هنوز آن را در سطح سیستم‌عامل فعال نکرده‌اند. این‌طور که پیدا است، بوت‌لودر پیکسل ۸ اولین گوشی هوشمندی خواهد بود که این ویژگی را در اندروید فعال می‌کند.

پردازنده‌ی گرافیکی همیشه در مرکز توجه تراشه‌های تنسور بوده، حتی اگر در بنچ‌مارک‌ها عملکرد قابل‌توجهی از خود نشان نداده است. پردازنده‌ی گرافیکی تنسور G3 با ارتقا از Mali G710 MP07 به Mali-G715 MP10 پیشرفت چشمگیری را تجربه می‌کند و از ده هسته با فرکانس ۸۹۰ مگاهرتز و به‌احتمال زیاد از قابلیت رهگیری پرتو بهره می‌برد.

بهبودهای هوش مصنوعی
گوگل در معرفی تنسور G3 با اشاره‌ به اینکه تراشه‌های این شرکت هرگز بر «سرعت یا معیارهای سنتی عملکرد» متمرکز نبوده است، سراغ معرفی قابلیت‌های هوش مصنوعی آن رفت. به‌گفته‌ی گوگل، پیکسل ۸ به‌لطف G3 در پردازش‌های یادگیری ماشین دوبرابر سریع‌تر و در ارائه‌ی قابلیت‌های هوش مصنوعی مولد، ۱۵۰ برابر پیچیده‌تر ظاهر می‌شود.

تنسور G3 در درک گفتار و زبان طبیعی و پردازش تصویر با بهبود رو‌به‌رو بوده است. گوگل همچنین به پیشرفت قابل‌توجه TPU جدید به‌کاررفته در G3 که مسئولیت انجام پردازش‌های مبتنی‌بر یادگیری ماشین را برعهده دارد، اشاره کرد؛ اما از ارائه‌ی اطلاعات دقیق چشم‌پوشی کرد.

در کانال آی‌تی و ™CanaleIT هم کلی عکس و ویدئوی دسته اول و جذاب داریم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره