دادستان پیشین لاهه خواستار ایجاد یک مکانیزم حقوق بین المللی برای پاسخگو کردن اسرائیل شد
به گزارش ایرنا ، اوکامبو در گفت وگو اختصاصی با شبکه الجزیره ضمن بیان این که جنایت صهیونیست ها در المواصی به مثابه جنایت جنگی است و باید تحقیقات فوری درخصوص این رویداد انجام شود.
وی این اقدام ارتش اسرائیل را نقض قطعنامه اخیر دیوان بین المللی دادگستری برای آتش بس و توقف درگیری دانست.
افزود: اسرائیل نیت خود را برای جنایت المواصی بیان کرده است، این درحالی است که دادگاه بین المللی دادگستری تقریبا یک ماه پیش به اسرائیل هشدار داد که حق ندارد به رفح یورش ببرد، چرا که محل امنی وجود ندارد که غیر نظامیان فلسطینی به آن پناه ببرند.
این قاضی پیشین دیوان لاهه تأکید کرد: متاسفانه اسرائیل امروز محلی را بمباران کرد که گمان می رفت که امن باشد، اقدامی که نیت مجرمانه ارتش اشغالگران اسرائیلی را به اثبات رساند و این مسأله را به روشنی برای دیوان بین المللی دادگستری روشن کرد به طوری که این مسأله میتواند موجب صدور قرار بازداشت سران اسرائیل شود.
اوکامبو گفت که جامعه جهانی میتواند مکانیزمی را تنظیم کند تا کشورهایی که در اجرای روند صلح و توقف درگیری مانع تراشی می کنند، مجازات شوند.
وی تأکید کرد که مشکل از قانون بین الملل نیست، بلکه به تفسیر برخی از کشورها از قانون و اجرای آن برمی گردد.
ارتش اشغالگر صهیونیستی با وجود در جریان بودن مذاکرات برای آتشبس و مبادله اسرا، امروز دست به دو جنایت وحشیانه در خان یونس و غزه زد که طی آن بیش از ۴۰۰ فلسطینی شهید و مجروح شدند.
این منطقه در جنوب نوار غزه، محل اسکان هزاران آواره فلسطینی بود که هدف بمباران جنگندههای رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود که هیچ جا در غزه امن نیست و تلاشهای بیشتری باید انجام شود تا از غیرنظامیان محافظت شود. ما به توقف فوری درگیریها نیاز داریم تا چرخه خشونت برای مردم غزه متوقف شود و کمکهای بشردوستانه به آنها برسد.
براساس آمار وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون بیش از ۳۸ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۸۸ هزار نفر دیگر زخمی شدهاند.
خلیل الحیه نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس شنبه شب در سخنانی بنیامین نتانیاهو را مسؤول شکست مذاکرات و عدم دستیابی به توافق دانست.