پرونده افشای اطلاعات امنیتی یک گام به نتانیاهو نزدیکتر شد
ایسنا/ وکیل یکی از متهمان پرونده افشای اسناد محرمانه در رسانههای خارجی در دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی مسالهای غافلگیرکننده را درباره این پرونده افشا کرد.
این وکیل در مصاحبهای با رادیوی ارتش رژیم صهیونیستی فاش کرد: بر خلاف آنچه دفتر نتانیاهو تکذیب کرد، خود نتانیاهو اطلاعات محرمانهای که اساس تحقیقات جاری درباره افشای دادههای محرمانه در رسانههای خارجی را تشکیل میدهد، تحویل داده است.
هنوز مشخص نیست که «ایلی فلدشتاین» مشاور تیم رسانهای نتانیاهو که از متهمان پرونده یاد شده است، این کار را به ابتکار خود انجام داده و یا به دستور نخست وزیر.
با این حال اگر دادههای جدید درست باشند، این پرونده را یک گام دیگر به شخص نخستوزیر نزدیک میکند و این با بیانیه منتشر شده از سوی دفتر او در تاریخ دوم نوامبر مغایرت دارد، در این بیانیه که مدت کوتاهی پس از انتشار تحقیق صادر شد، آمده است: سندی که منتشر شده از اداره اطلاعات به دفتر نخستوزیر نرسیده بلکه نخست وزیر از طریق رسانهها از آن مطلع شد.
«مایکل فیتمن» وکیل مظنونی است که افشای هویتش ممنوع بوده و او افسر ذخیره در یک یگان اطلاعاتی است.
به گفته فیتمن، فلدشتاین به موکل او گفته که او اطلاعات را به نخست وزیر منتقل کرده و نخست وزیر اطلاعات بیشتری میخواهد و یک روز کامل را به بررسی این پرونده اختصاص داد.
فیتمن در ادامه گفت که موکلش هیچگونه آشنایی قبلی با فلدشتاین نداشته اما شماره او را پس از پرسوجو درباره راه انتقال مستقیم اطلاعات به دفتر نتانیاهو به دست آورده است.
به گفته فیتمن، انگیزه او این بوده اطلاعاتی را که گمان میکرده برای رسیدن به معامله گروگانها تعیینکننده هستند، به دست نخستوزیر برساند.
فیتمن افزود: این افسر ذخیره میخواسته از سناریویی مشابه سناریوی افسر درجهدار مشهور به «V» اجتناب کند که هشدارش درباره خطر قریبالوقوع عملیات هفتم اکتبر حماس جدی گرفته نشد و در نتیجه به زنجیره فرماندهی نرسید.
از دیگر جزئیات فاش نشده این است که در جریان مصاحبه مشخص شد که روز مصاحبه هجدهمین روز بازداشت این متهم در زندان بوده و این یعنی او روز شنبه ۲۶ اکتبر بازداشت شده، در گزارش آمده که فلدشتاین در ۱۰ روز اول نتوانسته با وکیل خود ملاقات کند، او متاهل و دارای یک فرزند ۲ ساله است و این افسر نیز همانند فلدشتاین در خانوادهای افراطی بزرگ شده و از زمان بازداشتها هیچ برخوردی میان او و فلدشتاین رخ نداده و این نشان میدهد که روایتهای آنها از اتفاقات متناقض نبودند.
بر اساس اعلام این رسانه عبری، انتشار اطلاعات فاش شده بر اساس دستوری ممنوع شده اما این باور به شکلی گسترده وجود دارد که مساله مربوط به سندی است که در اوایل سپتامبر در روزنامه آلمانی «بیلد» منتشر شد و از جمله آنها این ادعا بوده که «حماس عامدانه موجب اختلاف داخلی در اسرائیل بر سر پرونده گروگانها شد و قصد پیشبرد قرارداد را نداشت.»
گزارش یاد شده زمانی منتشر شد که با شناسایی و کشف اجساد ۶ اسیر صهیونیست در جنوب غزه، فشار افکار عمومی موافق قرارداد تبادل علیه نتانیاهو به اوج خود رسیده بود.
در کنار دسترسی غیرقانونی به اسناد و افشای آنها در گزارش آمده است که فلدشتاین به اتهام تغییر سند پیش از افشای آن نیز تحت بازجویی قرار دارد.
سرویس جاسوسی «شینبت» در حال انجام تحقیقی درباره اطلاعات درز یافته است و تحقیقات دیگری نیز از سوی فرماندهی یگانی موسوم به «لاهاو ۴۳۳» وابسته به پلیس رژیم صهیونیستی در حال انجام است که گفته میشود درباره ادعاهای مطرح شده در خصوص بیتوجهی اعضای دفتر نخستوزیر به پروتکلهای رسمی ملاقاتها و گفتوگوهای تلفنی در ساعات قبل و بعد از حمله حماس با هدف کاهش مداخله نخستوزیر و کاستن از مسؤولیت مستقیم او انجام شد.
در مقابل دفتر نتانیاهو ادعا کرد: ما درد زیادی را متحمل هستیم چراکه زندگی جوانها به دلیل ادعاهایی پوچ با هدف آسیب زدن به کابینه راستگرا نابود میشود، در دولت دموکرات مردم به دلیل افشای اطلاعات ۲۰ روز بازداشت نشده و در سلولها حبس نشده و تا چند روز از ملاقات با وکیل منع نمیشوند فقط برای اینکه از آنها اظهارات دروغینی علیه نخستوزیر گرفته شود.
دفتر نتانیاهو در ادامه تاکید کرد: این نقض فجیعتر است چراکه در طول یک سال جنگ حتی یک تحقیق درباره سیل افشاگریهای مجرمانه کابینه و تیم مذاکرهکننده انجام نشد، در حالی که اطلاعاتی از ایران، حزبالله و حماس منتشر شد و آسیب بزرگی به امنیت اسرائیل و تلاشهای انجام شده برای آزادسازی گروگانها وارد شد.
از سوی دیگر، شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: انتظار میرود «تساحی براورمن» رئیس دفتر نتانیاهو به زودی در پرونده مربوط به تخلف از پروتکلهای دولتی مورد بازجویی قرار بگیرد.
به گزارش این رسانه عبری، تحقیقات مربوط به جعل اسناد دولتی بسیار مهمی در دفتر نتانیاهو بوده و هدف مسؤولان از بازجویی از براورمن این است که متوجه شوند او تا چه میزان در این مساله دست داشته و از آن مطلع است.
این پرونده در سایه فشارهای داخلی و خارجی علیه کابینه نتانیاهو به ویژه با وقوع پیاپی بحرانهای سیاسی و امنیتی در اراضی اشغالی از زمان آغاز جنگ علیهه غزه باز شد.
دفتر نتانیاهو هنوز بیانیه رسمی درباره این پرونده منتشر نکرده اما برخی کارشناسان بر این باور هستند که بازجویی از براورمن احتمالا موجب آغاز تحقیقات بیشتری در کابینه میشود به ویژه که اختلافنظرها در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و جامعه اسرائیلی درباره سیاستهای کابینه فعلی رو به افزایش است.
این اقدام بخشی از زنجیره تحقیقاتی محسوب میشود که یگان «لاهاو ۴۳۳» ویژه پروندههای فساد آنها را انجام میدهد و پیش از این نیز درباره پروندههای فساد بزرگی در کابینه تحقیقات کرده است.