نماد آخرین خبر

اعتراف سی ان ان به رسوایی خبری در زندان صیدنایا

منبع
تسنيم
بروزرسانی
اعتراف سی ان ان به رسوایی خبری در زندان صیدنایا

تسنیم/ سی ان ان مدعی شده است که خبرنگار این شبکه هفته گذشته در زندان صیدنایا، فریب صحنه‌سازی یک افسر سابق دولت بشار اسد را خورده و از هویت آن فرد که خود را زندانی جا زده بود، خبر نداشت.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، با گذشت یک هفته از گزارش جنجالی «کلاریسا وارد» خبرنگار شبکه آمریکایی CNN از زندان «صیدنایا» در شمال دمشق و پس از جنجال گسترده مبنی بر دروغین بودن این گزارش، اکنون شبکه سی ان ان مدعی شده است که فریب «یک افسر سابق رژیم سوریه» را خورده است.

خبرنگار سی ان ان در آن گزارش با دوربین وارد سلولی شد که یک به اصطلاح زندانی در گوشه‌ای خوابیده بود و به یک باره از خواب بلند شده و با دیدن خبرنگار و نیروهای جولانی خوشحال شد که آزادی‌اش را به‌دست آورده است و خودش را به آغوش خبرنگار آمریکایی انداخت و تشکر کرد‌.

این صحنه‌های به ظاهر احساسی و دردآور که بازتاب وسیعی در رسانه‌ها داشت و می‌رفت تا به عنوان سندی دال بر جنایات رخ داده در زندان صیدنایا به افکار عمومی جهان قالب شود، از همان ابتدا با شک و تردید همراه شد، تا جایی که ایلان ماسک نیز آن را به سخره گرفت و نوشت: «سی ان انی ‌تر از این نمی‌شود!».

اکنون سی ان ان مدعی شده که آن فرد نه یک زندانی بلکه «افسر سابق رژیم سوریه» بوده و اینگونه خبرنگار سی ان ان را فریب داده است. همین روایت ادعایی نیز با شک و تردید و سؤالات زیادی همراه شده است.

به گزارش رسانه‌ها، هفته گذشته، شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارشی جنجالی منتشر کرد که در آن، کلاریسا وارد، خبرنگار بین‌المللی این شبکه، از کشف مردی در سلول انفرادی یکی از زندان‌های دمشق خبر داد. این مرد که خود را «عادل غربال» معرفی کرده و ادعا می‌کرد سه ماه پیش از منزلش دستگیر شده است، در واقع سلامه محمد سلامه، افسر ارشد اطلاعات هوایی دولت بشار اسد بود. این موضوع با بررسی اسناد و تطبیق عکس او در لباس نظامی با عکس ارائه شده توسط خبرنگاران، با دقت 99 درصد توسط نرم‌افزار تشخیص چهره تایید شد.

سی‌ان‌ان مدعی شده که در جستجوی خبرنگار آمریکایی مفقود شده، آستین تایس (که از سال 2012 در سوریه ناپدید شده)، در زندان صیدنایا بوده که به این فرد برخورده است. به ادعای سی ان ان نام واقعی این فرد «سلامه محمد سلامه» است که در محله البیاضه در حمص با نام ابوحمزه شناخته می‌شد.

 طبق گزارش وب‌سایت «تحقیق-سی‌ان‌ان»، او مسئولیت چندین ایست بازرسی در حمص را بر عهده داشته و به اخاذی از مردم، اخذ باج و سرکوب آنان متهم است. او همچنین در عملیات نظامی سال 2014 در چند جبهه در حمص شرکت داشته و به شکنجه مخالفان متهم شده است.

وب‌سایت «تحقیق-سی‌ان‌ان» دلیل زندانی شدن وی را اختلاف با افسری دیگر بر سر تقسیم غنایم اخاذی از مردم عنوان کرد و نوشت که مدت حبس او بیش از یک ماه نبوده است. به ادعای این وب‌سایت، ابوحمزه پس از آزادی از زندان، در تلاش برای پنهان کردن گذشته نظامی خود و ارتباطش با جنایات جنگی، شماره تلفن و حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی را تغییر داده است.

سخنگوی سی‌ان‌ان در توضیح این موضوع مدعی شده است که تیم تهیه‌کننده گزارش به دنبال ردپایی از آستین تایس در زندان بوده است و آزادی سلامه محمد سلامه در پی دخالت تیم سی‌ان‌ان نبوده، بلکه توسط یکی از نگهبانان نیروهای مخالف که همراه تیم سی‌ان‌ان بوده، صورت گرفته است.

انبوه اخبار و تصاویر جعلی در ارتباط با صیدنایا

در این راستا پس از انتشار شایعاتی درباره وجود بخش‌های سری در زندان صیدنایا در شمال دمشق و تبلیغات گسترده رسانه‌های غربی و عربی، رئیس سازمان مدیریت بحران و خدمات اضطراری ترکیه (آفاد) روز گذشته به الجزیره اعلام کرد که تیم‌های امدادی این سازمان پس از جستجوی کامل زندان، هیچ بخش سری‌ای نیافته‌اند.

تیم‌های آفاد که وابسته به ریاست جمهوری ترکیه هستند و روز دوشنبه از استان هاتای عازم دمشق شده بودند، با هماهنگی سفارت ترکیه و مقامات محلی و با استفاده از 120 پرسنل، 4 سگ زنده‌یاب و 43 خودرو، عملیات جستجو را انجام دادند.

این عملیات جست‌و‌جو در پی ورود شورشیان به زندان صیدنایا پس از سقوط دمشق در 18 آذر و آغاز تبلیغات رسانه‌ای غربی و عربی مبنی بر وجود بخش‌های سری و دسترسی‌ناپذیر در زندان صورت گرفت. رئیس آفاد همچنین اعلام کرد که تیم‌های امدادی در حال جستجوی اطراف زندان برای یافتن احتمالی گورهای دسته جمعی هستند.

پیش از این نیز سازمان «دفاع مدنی سوریه» (کلاه سفیدها) اعلام کرده بود که جستجوی خود را در زندان صیدنایا به پایان رسانده و هیچ سلول یا زیرزمین مخفی‌ای پیدا نکرده است.

انتهای پیام/

انتهای پیام/
 





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar