نماد آخرین خبر

روایتی از راز سقوط اسد

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
روایتی از راز سقوط اسد

آخرین خبر/ سید علی موسوی از اساتید حوزه و دانشگاه در برنامه شب گذشته ثریا گفت : اگر بشار اسد حاضر به معامله با اسرائیل برای فروختن محور مقاومت بود حتما او را نگه می‌داشتند اما واقعیت این است که او و نظام سوریه با مناسباتی که برقرار کرده بودند در موقعیت مابعد طوفان الاقصی زیست نمی‌کردند!

بشار اسد دلش می‌خواست مقاومت به قبل از طوفان‌ الاقصی برگردد
وی افزود : به عبارتی مسئله سر این بود که تمایل بشار اسد به بازگشت به شرایط ماقبل طوفان الاقصی بود! این ادبیات که او جنگ وجودی منطقه را نفهمید و با صحنه امروز تعامل نکرد به سقوط او و کشورش منجر شد که اگر جدی تر می آمد پای کار مقاومت مطمعنا دشمن این قدم را به سمتش برنمی‌داشت. وعده هایی که امثال امارات و برخی ها به او دادند باعث شد که او تمام و کمال در موضع مقاومت نباشد هر چند که بشار اسد از کسی مثل قذافی و حسنی مبارک که همه چیزشان را در خدمت آمریکا گذاشتند خیلی آبرومند تر صحنه را ترک کرد و به این سقوط رسید چون خودش را وارد یک بازی کثیف تر نکرد و این یک درس است برای کشورهایی که خود را فروخته اند.

موسوی ادامه داد : پیروزی بدون مقاومت محال است، معلوم است که باید بی چون و چرا ایستاد. اما دلیل اینکه چرا نیروهای ایرانی حضور ندارند برای مقابله با سقوط در سوریه چیست؟! مقصر نظام سوریه است که همین را میخواست و بطور طبیعی نیروهای ایرانی نمی‌توانند بدون حمایت بایستند و باید برمی‌گشتند. اگر امروز هم هر کدام از ارکان مقاومت این حس را از دست بدهند که در جنگ وجودی نیستند بعد از سوریه نوبت آن هاست. دشمن قرار نیست به قبل از طوفان‌ الاقصی برگردد و قدم به قدم پیش می‌رود تا به همین راحتی در کمتر از دو هفته بدون جنگیدن کشور را تقدیم کنی و بروی.


 
سقوط سوریه حاصل عقب نشینی غیر تاکنیکی بود؟! 
سید علی موسوی گفت: واقعیت این است که گاهی مؤمنین نیاز به سیلی دارند و بدون هیچ تعارفی اتفاقی که در سوریه افتاد یک سیلی بود اگر نخواهیم بگوییم که عقوبت الهی بود برای عقب نشینی غیر تاکنیکی. 

وی توضیح داد: جنگ وجودی را با مذاکره نمی‌شود جمع کرد همانطور که ترامپ صراحتا گفته که من مذاکره نمیکنم با ایران و قرار است پروژه های ما قدم به قدم در قبال مقاومت و ایران جلو برود. امروز ما در موقعیت خاصی هستیم و کل جهان اسلام متوجه فلسطین است. کافی ست که رژیم صهیونیستی دوباره خطایی کند در قبال حزب الله بعد از پایان آتش بس، اینجاست که باید نشان داد چگونه باید با آن ها جنگید. حکم شرعی دفاع خیلی عجیب است در بین همه فقها، بر مسلمانان واجب است که از کشورشان به هر وسیله ای که ممکن است دفاع کنند. جنگ اصلی امروز روی زمین است، مگر فاصله بین جولان تا کرانه باختری چقدر است؟! این مسیر باید باز شود برای مسلح کردن کرانه و غزه.

 ناکارآمدی نظام سوریه مانع از ضربه دوباره به جریان تکفیر شد 
موسوی افزود : اگر روزی ما نمی ایستادیم مقابل این ها، از داعش گرفته تا جبهه النصره امروز به کمتر از ذبح کودکان و مردان ما راضی نبودند. ای کاش بشار اسد ایستاده بود در کنار مقاومت و ما ضربه دوم را به تکفیر میزدیم اما هر چه که شد این اتفاق نیفتاد و سوریه سقوط کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امروز جنگ اصلی با اسرائیل است اضافه کرد : تعارف را باید برای جنگ با آن ها کنار بگذاریم، اگر جنگ را بردیم به سمت مرز آن ها آنوقت این جنگ از مرز ما فاصله می‌گیرد. ما امروز توقع بیشتری داریم از مسئولین خصوصا بعد از این اتفاق برای سوریه چرا که اگر این جنگ بخواهد به ما نزدیک تر شود باید از حالا جلوی آن ها ایستاد. 

وی افزود : اتفاقی که ما با ورود هوشمندانه خودمان به صحنه سوریه و عراق رقم زدیم فقط منحصر به خود ما بود چرا که در برابر این فتنه فقط خون پاک شهدا می‌توانست مقابله کند.

درس بزرگ فروپاشی نظام اسد چه بود؟ 
موسوی با ذکر اینکه یکی از درس هایی که فروپاشی نظام اسد نشان داد این بود که قدرت بعثی دیگر جایی برای ایستادگی تمام و کمال ندارد گفت: فقط بنده های خالص خدا می‌توانند در مقابل تکفیر مقابله کنند. شهدای ما برای حفظ نظام بعثی بشار اسد نیامده بودند بلکه خون آن ها صحنه ماورایی تاریخ را رقم خواهد زد. طبعا برای هر کسی سخت است تحمل و دیدن شکست حتی در میانه پیروزی ها. بعد از شهادت سید حسن نصرالله واقعا خود ما بهت زده شدیم، توقع این را نداشتیم که خدا این عزیز را از ما بگیرد که در میانه این حرکت با شکوه مقاومت، سوریه را هم از دست بدهیم ولی مسئله آب دیده شدن این پولاد مقاومت حتما خیلی مهم است که اراده خدا بر این قرار گرفته که باید در این راه غربال شد.

داعش با جنگ شناختی دوباره بازسازی شده
در بخش دیگری از ثریا، بیژن پیروز استاد  روابط بین‌الملل دانشگاه تهران با ارائه توضیحاتی در خصوص سقوط سوریه گفت: در سوریه و در این ده روز که شاید فقط در روز اول یک جنگ مختصر پیش آمد بعد دیدیم که ارتش دیگر نجنگید! خب یک صلحی در آنجا ایجاد شده بود با قدرت نظامی جبهه اسلام که فقط هم منحصر به ایران نبود. از آن زمان به بعد جنگ شناختی اینطور ایجاد شد که با بازسازی داعش آمدند و عناصر داعش را فرستادند و تغییر چهره دادند که شما بروید و آن چیزهایی که این بار ما به شما می‌گوییم در سوریه پیاده کنید! 
وی افزود : همه امروز در فضای مجازی می‌گویند که اسد دیکتاتور بود، اسد هر چه که بود نسبت به بقیه کشورهای عربیِ دشمن مثل عربستان، امارات و اردن شاخص های دموکراتیکش به مراتب بالاتر بود! اسد هر هفت سال یکبار از ٢٠٠٠ تا حالا رأی آورده بود هر چند که ساز و کارش را قبول نداریم ولی همین ساز و کار در عربستان و اردن نیست.

ماجرای پیشنهاد به ایران و سوریه در قبال دست کشیدن از مقاومت چه بود؟ 
پیروز اضافه کرد : عربستان به کل دولت سوریه و نه فقط بشار اسد وعده داده بود که در قبال دست کشیدن از ایران به او کمک خواهد کرد یا امتیازاتی خواهد داد مثل آنچه که مکرون به فرانسه به ایران پیشنهاد داده بود در دولت قبل برای دست کشیدن از سوریه. اسد استعفا داد و سوریه را ترک کرد اما دولت او و تمام نیروهای مسلح سوریه کشور را دو دستی دادند به تحریر الشام یعنی به همین هایی که فقط ٣٠٠ هزار غیر نظامی را کشتند در زمان داعش و جنایت هایی کردند که همه می‌دانیم اما امروز می‌گویند که ما نمی‌خواهیم مثل گذشته باشیم! در بین سوری ها گفته اند که ما به شما کاری نداریم و مردم واقعا شاید فکر کردند که این ها عوض شده اند! خیلی ها هم فکر می‌کردند که چون اسد رفتنی ست باید جایی باز کنیم در دولت بعدی نه بخاطر علاقه به آن ها که از سر منفعت از طرف دیگر هم کاری کرده بودند که از ٢٠٠١١ بین فلسطینی ها و سوری ها اختلاف بیندازند که اتفاقا موفق هم شدند بعد هم که عملا آمدند گفتند که ارتباطتان را با یمن کمرنگ کنید تا سفارت عربستان را باز کنیم و در نهایت در سوریه عملا در این ده روز جنگی را ندیدیم بلکه فقط وعده غنائم بود!

 

وی در ادامه عنوان کرد : این هایی که امروز تشکیل دهنده تحریر الشام هستند از ارتباط تنگاتنگ با آمریکا شکل گرفته اند با همان ساز و کار داعش و ساماندهی گذشته. این ها در این مدتی که شکست خورده بودند و از منطقه رفته بودند توسط آمریکا آموزش دیدند. تحریر الشام همان هایی هستند که قبلا تحت پرچم داعش و جبهه النصره بودند و امروز به دروغ می‌گویند که تغییر ماهیت داده اند.

 

بیژن پیروز با اشاره به اینکه دولت سوریه و بشار اسد شاید یک زمانی به دنبال اصلاحات بود اما موفق نشد افزود : همه جای دنیا دولت ها یک سری خدماتی به مردم می‌دهند اما بشار اسد در این هم زیاد موفق نبود چرا که در بحران های اقتصادی باعث شد مردم سوریه چهره بزک شده داعش را قبول کنند و کار به جایی برسد که ارتش بگوید ما گوشه ای می ایستیم و تماشا میکنیم! اما در واقعیت با این چهره از اسرائیل فعلا مواجه شده اند که اولا بشار اسد هم باید برود و دولت سقوط کند و هر چه که از زیر ساخت ها برای شما مانده قطعا باید بمباران شود! سوری ها این درس را قبلا گرفته بودند اما باز هم فراموش کردند.

 

استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران توضیح داد: پروژه تکفیری ها و داعش چیزی بود که علیه اسلام در وهله اول و بعد از آن علیه ایران شکل گرفته بود که اگر ما کارهایی که کردیم نکرده بودیم اصلا خیلی چیزها را تا به امروز از دست داده بودیم. برکت خون شهدا امروز همین شده که ما به واسطه آن ها زنده ایم و معلوم نبود که اگر نمی آمدند پای کار اصلا چه میشد چون قرار بود همان اول با صدام تکلیف انقلاب و ایران یکسره شود. انقلاب یک فکر است و تمام نمیشود و تحولات منطقه تا ابد ذیل انقلاب ایران اتفاق میفتد و در نهایت برای زندگی کردن در صلح باید آماده جنگ بود. امروز قسمت های نفت خیز سوریه را آمریکا جدا کرده و ترکیه دارد از آن استفاده می‌کند، ترامپ هم به صراحت گفته من خیلی نفت شما سوری ها را دوست دارم و قسمت های نفت خیز شما برای ماست! اصلاحات نئولیبرالی که در اروپا و انگلیس به واسطه تحصیل به بشار اسد تحمیل کرده بودند باعث شد این ذهنیت در او ایجاد شود که شاید مثل قذافی بشود به امریکا و عربستان هم فکر کرد و نتیجه امروز همان شد که به سقوط او منجر شد

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره