ترامپ؛ پشتپرده تصرف کانادا و پاناما چیست؟
اطلاعات/ تلاش ترامپ برای تصرف کانال پاناما - که او آن را یک "دارایی ملی حیاتی" توصیف کرد، اگرچه چندین دهه از کنترل آن توسط آمریکا میگذرد - منعکس کننده یک برنامه مشابه ملی گرایانه است که او اغلب آن را "اول آمریکا" توصیف میکند.
به گزارش سی ان ان، آرزوهای ترامپ برای کشورگشایی این روزها صورت آشکاری به خود گرفته که با ضمیمه کانادا به آمریکا به عنوان ایالت پنجاه و یکم شروع شد و خریدن گرینلند و تصرف پاناما در این هفته، به اوج رسید. به نظر میرسد دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، در حال توسعه سرزمینی آمریکا است که شوخی یا جدی بودنش اگرچه معلوم نیست اما اهداف تجاری پشت این حرفها به وضوح روشن است. در هفته گذشته، او با پیشنهاد اینکه ایالات متحده میتواند همسایه شمالی خود را جذب کند و آن را به پنجاه و یکمین ایالت تبدیل کند، مقامات کانادایی را مورد تمسخر قرار داد.
او تهدید کرد که کانال پاناما را، آبراه ساخت ایالات متحده که برای یک ربع قرن توسط واشنگتن در آمریکای مرکزی کنترل میشد، در اختیار خواهد گرفت. و روز یکشنبه، او دوباره تمایل خود را برای به دست آوردن گرینلند، قلمرو دانمارک که مدتها به آن چشم دوخته، آشکار کرد. در مورد ترامپ، تفاوت بین پیشنهادات جدی سیاسی و لفاظی برای جلب توجه رسانهها یا نیرو بخشیدن به پایگاه سیاسیاش، همیشه روشن نیست. در زمانهای دیگر، به نظر میرسد که تحریکهای او به عنوان راهگشای تلاشهای او برای انجام معامله بوده است.
در واقع، وقتی ترامپ آخر هفته تهدید خود را مبنی بر بازپس گیری کانال پاناما مطرح کرد، این کار را با هدف کاهش هزینهها برای کشتی های آمریکایی که از گذرگاه برای سفر بین اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس استفاده می کنند، مطرح کرد. او کسی است که در طول مبارزات انتخاباتی استدلال میکرد ایالات متحده باید از مداخله خارجی عقب نشینی کند، اما ایده کشورگشایی، پژواک مدرن دکترین سرنوشت آشکار قرن نوزدهم است یعنی" اعتقاد به حق الهی ایالات متحده برای گسترش سرزمینی در سراسر قاره."
ترامپ شامگاه یکشنبه مالکیت بر گرینلند را "ضرورتی مطلق" برای "اهداف امنیت ملی و آزادی در سراسر جهان" خواند. تلاش او برای تصرف کانال پاناما - که او آن را یک "دارایی ملی حیاتی" توصیف کرد، اگرچه چندین دهه از کنترل آن توسط آمریکا میگذرد - منعکس کننده یک برنامه مشابه ملی گرایانه است که ترامپ اغلب آن را "اول آمریکا" توصیف میکند. ترامپ در سخنرانی آخر هفته خود در آریزونا همچنین بر برنامههای خود برای معرفی کارتلهای مواد مخدر به عنوان سازمانهای تروریستی خارجی تاکید کرد، تمایزی که میتواند مقدمه استفاده از نیروی نظامی در خاک مکزیک باشد.
ترامپ تهدید کرده است که در آزمایشگاههای تولید فنتانیل بمب میاندازد و نیروهای ویژه را برای بیرون کردن رهبران کارتل میفرستد، حملهای که میتواند حاکمیت مکزیک را نقض کند و روابط با بزرگترین شریک تجاری ایالات متحده را مختل کند.