آمریکا جایزه برای دستگیری مادورو را افزایش داد
ایسنا/ وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که این کشور پاداش برای دستگیری نیکلاس مادورو را به ۲۵ میلیون دلار افزایش داده است؛ این رقم در سال ۲۰۲۰، ۱۵ میلیون دلار بود.
این اقدام از سوی خزانهداری آمریکا بخشی از یکسری اقدامات گستردهتر شامل تحریم و ممنوعیت سفر است که علیه مقامهای مرتبط با دولت کاراکاس وضع میشود.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، واشنگتن از به رسمیت شناختن نیکولاس مادورو به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری اوت ۲۰۲۴ ونزوئلا امتناع کرد و مدعی شد که این انتخابات فاقد شفافیت است و در آن تقلب صورت گرفته است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اوت ۲۰۲۴ مدعی شد که ایالات متحده «شواهد قاطع» در اختیار دارد که نشان میدهد ادموندو گونزالس، کاندیدای مخالفان، برنده واقعی انتخابات بوده است.
روز جمعه همزمان با تحلیف نیکولاس مادورو، وزارت خزانهداری آمریکا همچنین دولت ونزوئلا را به «سرکوب و براندازی دموکراسی» متهم کرد.
علاوه بر افزایش جایزه برای دستگیری مادورو، ایالات متحده برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری «دیوسدادو کابیو»، وزیر کشور ونزوئلا شود نیز 25 میلیون دلار و برای دستگیری «ولادیمیر پادرینو لوپز»، وزیر دفاع هم 15 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
خزانهداری آمریکا این افراد را به ایفای نقش در «سرکوب و نقض حقوق بشر» متهم کرد.
سایر مقامات ونزوئلا از جمله رئیس شرکت نفت دولتی PDVSA و وزیر حمل و نقل و همچنین تعدادی از افسران عالی رتبه نظامی و پلیس نیز تحریم شدند.
در ماه دسامبر، «فرانسیسکو پالمیری» رئیس واحد امور ونزوئلا در سفارت ایالات متحده در کلمبیا، اولتیماتومی را برای کاراکاس تعیین کرد و از مادورو خواست قبل از تحلیف خود در ژانویه از سمتش کناره گیری کند و گونزالس را به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا به رسمیت بشناسد.
وی افزود: «اگر مادورو در راس امور بماند، اوضاع برای ونزوئلا بدتر هم خواهد شد.»
کارکاس به این اولتیماتوم پاسخی نداد و مادورو گفت: «آمریکا برای ضربه زدن به ونزوئلا سران سابق فاسد و خاطی کشورهای آمریکای لاتین را تامین مالی میکند.»