نماد آخرین خبر

انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از استاندارهای دوگانه بایدن در خصوص حقوق بشر

منبع
شفقنا
بروزرسانی
انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از استاندارهای دوگانه بایدن در خصوص حقوق بشر

شفقنا/ دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی نوشت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، «استاندارد‌های دوگانه‌ای» را در مورد حقوق بشر اعمال کرده و با وجود جنایات جنگی اسرائیل در غزه، سلاح و تجهیرات جنگی را «بدون هیچ محدودیتی» به اسرائیل ارائه کرده و در عین حال روسیه را به دلیل «نقض‌های مشابه» حقوق بشر در اوکراین محکوم نموده است.

این گروه حقوق بشری روز پنجشنبه گزارش سالانه خود را منتشر کرد و از اقدام واشنگتن در قطع‌کردن کمک مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آونروا) در بحبوحه بحران قحطی در غزه به دلیل محاصره اسرائیل، انتقاد کرد.

در همان زمان، دولت بایدن کمک امنیتی بی‌سابقه ١٧.٩ میلیارد دلاری به اسرائیل ارائه داد و بیش از ١٠٠ قرارداد فروش تسلیحات را نیز تایید کرد.

این گزارش بر این «واقعیت اغلب نادیده گرفته‌شده» تاکید می‌کند که دموکراسی‌های لیبرال مانند ایالات متحده آمریکا «همیشه مدافعان قابل‌اعتماد حقوق بشر” در داخل یا خارج از کشور نیستند.

این سازمان افزود که بسیاری از ٧٠ انتخابات سراسری در سال گذشته برگزار شد، بر اساس «نژادپرستی، نفرت، و تبعیض» انجام شده‌اند و ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

دیده‌بان حقوق بشر در این گزارش همچنین ابراز نگرانی کرد که ممکن است دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا که تا چند روز دیگر به قدرت می‌رسد، در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش «آسیب‌های بیشتری به موضوع حقوق بشر وارد کند» و به «رهبران غیرلیبرال در سراسر جهان برای دنبال‌کردن این مسیر جسارت بخشد».

این گزارش همچنین به حضور راست افراطی در انتخابات پارلمان اروپا در سال گذشته اشاره کرد و آنان را به سوءاستفاده از حساسیت‌های و احساسات ضدمهاجرتی و لفاظی‌های ناسیونالیستی برای پیشبرد سیاست‎هایی که اقلیت‌ها را تهدید می‌کند و هنجارهای دموکراتیک را تضعیف می‌کند، محکوم کرد.

علی‌رغم اتفاقات ناخوشایند و تلخ در سال گذشته مانند «جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت» اسرائیل در غزه، «کشتارهای دسته جمعی» در جنگ داخلی سودان و جنگ در جریان روسیه علیه اوکراین، این گزارش به تحولات دیگر در بخش‌های مختلف جهان نیز اشاره کرد.

سرنگونی بشار اسد در سوریه به دست هیئت تحریر الشام، بینش‌ و چشم‌اندازی در مورد «محدودیت‌های قدرت استبدادی» ارائه کرد، اگرچه این گزارش همچنین اشاره کرد که گروه‌های مسلحی که به تهاجم ملحق شدند، خود متهم به آزار و اذیت و جنایات جنگی بوده‌اند.

این گزارش همچنین بر «تاب‌آوری معنادار دموکراتیک» در بنگلادش تأکید می‌کند؛ جایی که دانشجویان معترض ضد فساد دولت شیخ حسینه را سرنگون کردند و دولت موقت را تحت رهبری محمد یونس، اقتصاددان برنده جایزه صلح نوبل، تشکیل دادند.



به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره