مهمترین اسرای فلسطینی که آزاد میشوند چه کسانی هستند؟
مهر/ رژیم صهیونیستی امروز مجبور به آزاد کردن اسرایی است که آنها را برای صهیونیستها خطرناک قلمداد کرده و هر کدام از آنها را به دهها بار حبس ابد محکوم کرده است.
به گزارش خبرگزاری الجزیره، بنا بر اعلام رژیم صهیونیستی امروز ۷۳۵ اسیر فلسطینی در برابر ۳ اسیر زن صهیونیست آزاد میشوند که اولین مرحله از تبادل اسرا و آتش بس بین غزه و رژیم صهیونیستی است.
در بین اسرایی که امروز آزاد خواهند شد، چهرههای برجستهای حضور دارند که فعالیتهای مهمی برای مقاومت فلسطین و مبارزات مسلحانه با رژیم صهیونیستی انجام دادهاند.
أشرف زغیّر
اشرف زغیر ۴۸ ساله ساکن منطقه کفر عقب واقع در شمال قدس اشغالی بود که در اکتبر سال ۲۰۰۲ توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شد. اتهامی که صهیونیستها برای وی مطرح کردند، معاونت در اجرای حمله خط ۴ خیابان النبی در تل آویو بود که در سپتامبر ۲۰۰۲ انجام شد و در این عملیات ۶ صهیونیست به هلاکت رسیده و ۴۸ نفر دیگر زخمی شدند. دادگاه عالی رژیم صهیونیستی زغیّر را به ۶ بار حبس ابد محکوم کرده بود.
وی در طول مدت زندان نیز وارد ساختار فرماندهی نیروهای حماس در زندانهای رژیم صهیونیستی شد و مدرک لیسانس خود را نیز دریافت کرد.
احمد البرغوثی
احمد البرغوثی ملقب به «فرانسوی» از ساکنان منطقه دیر غسانه واقع در غرب رام الله است. وی متولد سال ۱۹۷۶ است و فرماندهی گردانهای شهدای الاقصی شاخه نظامی جنبش فتح در منطقه رام الله را در اختیار داشته است.
وی در سال ۲۰۰۲ بازداشت شد و حکم ۱۳ بار حبس ابد برای او صادر شد. رژیم صهیونیستی وی را به برنامهریزی و اجرای دهها عملیات مسلحانه که به هلاکت ۱۲ صهیونیست و زخمی شدن دهها تن دیگر منجر شد، متهم کرده است.
احمد البرغوثی دست راست مروان البرغوثی از رهبران جنبش فتح لقب گرفته بود که در زندانهای رژیم صهیونیستی محبوس است و جزو مهمترین اسرای فلسطینی است.
إیاد جرادات
إیاد ابراهیم حسن جرادات از ساکنان منطقه سیلة الحارثیة است که در اطراف شهر جنین قرار دارد. وی از عناصر جنبش جهاد اسلامی و یکی از اسرایی است که در عملیات فرار ۶ اسیر فلسطینی از زندان جلبوع در سال ۲۰۲۱ مشارکت داشته است.
جرادات نقش مهمی در عملیات ضد صهیونیستی در جریان انتفاضه دوم داشته و برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ بازداشت شد و پس از مدتی آزاد شد. وی در سال ۲۰۰۳ به گردانهای قدس پیوست و بعد از مشارکت در یک عملیات ضد صهیونیستی در منطقه العفولة در داخل سرزمینهای اشغالی بازداشت شد. وی از سوی دادگاه رژیم صهیونیستی به یک بار حبس ابد و ۵۰ سال زندان محکوم شده است.
بلال غانم
این اسیر ۲۹ ساله فلسطینی ساکن شهر قدس است. رژیم صهیونیستی به اتهام معاونت در عملیات ضد صهیونیستی در نزدیکی منطقه جبل المبکر در قدس شرقی که به هلاکت ۳ صهیونیست و زخمی شدن ۱۵ تن دیگر منجر شد، او را زندانی کرده است.
وی محکوم به گذراندن ۳ بار حبس اسد و ۶۰ سال زندان و پرداخت غرامت حدود یک و نیم میلیون شیکل به خانواده صهیونیستها بود.
اشرف ابوسرور
اشرف عیسی جادالله ابوسرور (۴۴ ساله) ساکن اردوگاه عایده در شهر بیت لحم است که از نوامبر سال ۲۰۰۱ تاکنون در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر میبرد. وی به اتهام به هلاکت رساندن یک نظامی صهیونیستی در بیت لحم و عضویت در گردانهای شهدای الاقصی و شاخه نظامی جنبش فتح به یک بار حبس ابد محکوم شده است.
وائل قاسم و وسام عباسی
وائل قاسم، وسام عباسی و محمد عودة از ساکنان منطقه سلوان بودند که عضو گروه ضد صهیونیستی سلوان وابسته به جنبش حماس شده بودند. این گروه مسئول اجرای چندین عملیات ضد صهیونیستی است که به هلاکت و زخمی شدن دهها اسرائیلی منجر شده است.
وائل به ۳۵ بار حبس ابد و ۵۰ سال زندان محکوم شد و وسام ۲۶ بار حبس ابد و ۴۰ سال زندان گرفت و حکم محمد عودة نیز ۹ بار حبس ابد و ۴۰ سال زندان بود. علاء الدین عباسی از اعضای دیگر این گروه نیز به ۶۰ بار حبس ابد محکوم است.
اکرم حامد
این اسیر فلسطینی ساکن منطقه سلوان واقع در شمال شهر رام الله است. او یکی از برجستهترین فرماندهان گردانهای الاقصی بوده و در می سال ۲۰۰۴ بازداشت شده است. اتهام وی سه بار حبس ابد بوده که به علت مشارکت در عملیات ضد صهیونیستی که منجر به هلاکت تعدادی از نظامیان اشغالگر بین سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ شده، محکوم شده است.
ثابت مرداوی
ثابت عزمی سلیمان مرداوی از منطقه عرابة واقع در اطراف شهر جنین در کرانه باختری یکی از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی است که متهم به معاونت در به هلاکت رساندن ۲۱ صهیونیست و زخمی کردن ۲۰۰ تن دیگر شده است.
وی به ۲۱ بار حبس ابد و ۴۰ سال زندان محکوم شده است.
محمد خریوش
این اسیر فلسطینی در منطقه طولکرم واقع در شمال کرانه باختری به دنیا آمد و عضو گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس شد. او در ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۰۹ بعد از چندین سال تحت تعقیب بودن بازداشت شد. رژیم صهیونیستی وی را متهم اجرای عملیات انفجار هتل بارک در نتانیا در سال ۲۰۰۲ میداند که به هلاکت ۳۰ صهیونیست منجر شده است.
دادگاه رژیم صهیونیستی در آوریل سال ۲۰۱۳ وی را به ۲۴ سال زندان محکوم کرد.
بنابر اعلام مؤسسات حقوق بشری بیش از ۱۰۴۰۰ فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی محبوس هستند که حدود ۵۱۵۰ نفر از آنها از آغاز جنگ در غزه بازداشت شدهاند.
همچنین بنابر اعلام رژیم صهیونیستی ۹۴ اسیر صهیونیست در اختیار نیروهای حماس و دیگر گروههای مقاومت قرار دارد، ولی پیش بینی میشود تعداد واقعی اسرا بالاتر از این رقم است.
نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه بعد از عملیات ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ آغاز شد و در نهایت منجر به شهادت و مجروح و مفقود شدن بیش از ۱۶۸ هزار فلسطینی شد که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند.