واکنش پلیس آمریکا به عفو مهاجمان کنگره توسط ترامپ
ایرنا/ نهادهای مرتبط با پلیس آمریکا، اقدام رئیسجمهوری جدید این کشور در عفو حملهکنندگان به کنگره در سال ۲۰۲۱ را ناامیدکننده خواندند.
به گزارش نشریه آمریکایی «هیل»، نهادهای مرتبط با پلیس آمریکا از عفوهای گسترده «دونالد ترامپ» برای افرادی که در شورش ۶ ژانویه سال ۲۰۲۱ (۱۶ دی ۱۳۹۹) و حمله به کنگره این کشور شرکت داشتند، انتقاد کردند.
«انجمن بینالمللی رؤسای پلیس» و «سازمان برادری پلیس»، بزرگترین اتحادیههای پلیس آمریکا، در بیانیهای مشترک، فرمان عفو ترامپ برای شورشیان را مایوس کننده اعلام کردند.
این نهادهای مربوط به پلیس آمریکا تأکید کردند که عفو مجرمان، بهویژه در جرایم جدی مانند حمله به مأموران پلیس، پیام خطرناکی به جامعه میفرستد و میتواند دیگران را به ارتکاب اعمال مشابه تشویق کند.
«انجمن ملی سازمانهای پلیس» دیگر نهاد مرتبط با پلیس آمریکا نیز در بیانیه جداگانه ای اعلام کرد: افرادی که به مأموران پلیس حمله کردهاند، نباید از عفو بهرهمند شوند.
ترامپ در اولین روز کاری خود در مقام ریاستجمهوری، تقریباً تمام متهمان ۶ ژانویه را که تعدادشان حدود ۱۵۰۰ نفر بود، مورد عفو قرار داد. این عفو، افرادی را که به خاطر حمله به مأموران پلیس به سالها زندان محکوم شده بودند را نیز شامل شد.
عفو حملهکنندگان به کنگره آمریکا با انتقادات شدیدی از سوی نمایندگان هر دو جناح سیاسی در کنگره همراه بود، اما او از تصمیم خود دفاع و این اقدام را علیه پلیس ندانست.
این تصمیم، با وجود حمایت برخی سازمانهای پلیس از ترامپ، مانند سازمان برادری پلیس و انجمن ملی سازمانهای پلیس، باعث ایجاد اختلافاتی بین او و این سازمانها شده است.
صدها نفر از حمله کنندگان به ساختمان کنگره آمریکا در ۶ ژانویه، پس از اعطای عفو از سوی رئیس جمهوری جدید آمریکا، از زندان آزاد شدند.
دفتر فدرال زندان های آمریکا اعلام کرد که ۲۱۱ نفر به دستور ترامپ از زندان ها آزاد شده اند.
نظرسنجی رویترز/ایپسوس که روز سه شنبه انجام شد نشان داد که اکثریت آمریکایی ها با تصمیم ترامپ مخالف هستند. تقریبا ۶۰ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی ۲ روزه که بلافاصله پس از آغاز به کار ترامپ در روز دوشنبه انجام شد، پاسخ دادند که وی نباید همه متهمان کنگره را عفو کند.
حدود ۱۴۰ افسر پلیس در این حمله مجروح شدند. در پی این حمله، قانونگذاران آمریکایی برای نجات جان خود از کنگره متواری شوند.
انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا که به باخت رئیس جمهوری مستقر این کشور یعنی ترامپ منجر شد، از دور مقدماتی تا زمان تایید پیروزی «جو بایدن»، با التهاب ناشی از رفتار ترامپ و طرفداران تندروی او همراه بود.
این شورش در ششم ژانویه، پس از فراخوان ترامپ برای اجتماع در مقابل کاخ سفید در زمانی که کنگره قصد داشت آرای الکترال ایالتها را بررسی و تایید کند، به اوج خود رسید و با یورش به کنگره آمریکا که به کشته شدن چند نفر و زخمی شدن صدها تن منجر شد، پایان یافت.