جنگ اوکراین سبب شد صادرات سلاح واشنگتن به ۳۱۸.۷ میلیارد دلار برسد
شفقنا/ فروش تسلیحاتی آمریکا به کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۲۹ درصد افزایش یافت و به رکورد ۳۱۸.۷ میلیارد دلار رسید که از دلایل آن، تلاش این کشورها برای پر کردن انبارهای تسلیحاتی خود پس از ارسال کمکها به اوکراین و یا آمادگی برای منازعات بزرگ است.
به گزارش العربی الجدید، ارقامی که روز جمعه وزارت امور خارجه آمریکا برای آخرین سال ریاست جمهوری جو بایدن منتشر شد، انتظارات برای فروش قویترین شرکتهای سازنده سلاح آمریکایی مانند لاکهید مارتین، جنرال داینامیکس و نورث روپ گرومن را تقویت کرد و انتظار می رود سهام آنها به دلیل بیثباتی جهانی افزایش یابد، دونالد ترامپ به هنگام مبارزات انتخاباتی گفته بود که متحدان باید بیشتر برای هزینههای دفاعی هزینه کنند.
ترامپ از سایر اعضای ناتو میخواهد که ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای امور دفاعی هزینه کنند که به معنای افزایشی بزرگ در هزینههای دفاعی است که اکنون حدود ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشورها را تشکیل میدهد سطحی که در حال حاضر هیچ کدام از کشورهای عضو ناتو، حتی ایالات متحده، به آن دست پیدا نکرده است. در این میان، پیمانکاران دفاعی برای پاسخگویی به افزایش تقاضا که با تهاجم روسیه به اوکراین تشدید شده است، در تلاش هستند.
جنگ اوکراین همچنین منجر به افزایش صادرات از کشورهای دیگر از جمله آلمان شده است به طور که وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد برلین پس از ثبت رکورد ۱۲.۱۳ میلیارد یوریی در سال ۲۰۲۳، صادرات تسلیحات و تجهیزات نظامی را به ارزش ۱۳.۳۳ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۴ رساند که دلیل آن، صادرات سلاح به اوکراین است به طوری که برلین با صادرات ۸.۱۵ میلیارد یورو به کییف موافقت کرد.
اسرائیل نیز در سال ۲۰۲۴ جزو ده واردکننده بزرگ تسلیحات آلمانی بود. با این حال، حجم صادرات نسبت به سال ۲۰۲۳ به نصف کاهش یافت و به ۱۶۱.۱ میلیون یورو رسید. در همین ارتباط، به دلیل جنگ غزه، ارسال تسلیحات به اسرائیل بحث برانگیزتر شده و ائتلاف حاکم آلمان در سال ۲۰۲۱ متعهد شد که صادرات تسلیحات را محدود کند و قوانینی را برای این منظور وضع کند اما جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ و پیامدهای آن منجر به تغییر اساسی در این سیاست شد.