دادستانی کرهجنوبی در صدد صدور کیفرخواست علیه «یون» است
ایرنا/مقامهای دادستانی کرهجنوبی به دنبال رد درخواست تمدید بازداشت «یون سوک یول» رئیس جمهوری استیضاح شده این کشور از سوی دادگاه، در صدد صدور کیفرخواست علیه وی تا پیش از پایان مهلت انقضای بازداشت او هستند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ اعلام کرد که تیم ویژه دادستانی کره جنوبی روز گذشته (شنبه به وقت محلی) پس از آنکه درخواست جدید آنها برای تمدید حکم بازداشت یون تا مورخ ۶ فوریه (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) از سوی دادگاه ناحیه مرکزی سئول رد شد، ناگزیر به تصمیم گیری در مورد صدور کیفرخواست علیه رئیس جمهوری استیضاح شده این کشور تا پیش از سر آمدن مدت بازداشت وی شده اند.
یونهاپ افزود: از آنجایی که حکم بازداشت یون در روز دوشنبه هشتم بهمن پایان می یابد و دادگاه سئول مدت زمان بازداشت یون را برای انجام تحقیقات کافی دانسته و آنرا تمدید نکرده است، دادستانی کره جنوبی به «احتمال زیاد» روز یکشنبه (امروز به وقت محلی) علیه رئیس جمهوری استیضاح شده این کشور کیفرخواست صادر خواهد کرد.
بنابراین گزارش، دفتر تحقیقات فساد از مقام های عالی رتبه کره جنوبی موسوم به (CIO) پرونده یون را به دلیل آنکه از لحاظ قانونی صلاحیت صدور کیفرخواست علیه وی را ندارد، طی روزهای اخیر به دادستانی محول کرد.
یونهاپ اضافه کرد: یون به علت اعمال حکومت نظامی در مورخ سوم دسامبر ۲۰۲۴ (۱۳ آذرماه ۱۴۰۳) به «شورش»، «سو استفاه از قدرت» و تبانی با کیم یونگ هیون (Kim Yong Hyun) وزیر برکنار شده دفاع این کشور متهم شده است.
بنابراین گزارش، درحالی که دادگاه قانون اساسی کره جنوبی در حال بررسی ابقا یا برکناری یون از مقام ریاست جمهوری است، تیم وکلای رئیس جمهوری استیضاح شده این کشور اقدام جداگانه دفتر تحقیقات فساد از مقامات علی رتبه کره جنوبی را مورد انتقاد قرار داده است.
تیم وکلای یون با صدور بیانیه ای در این باره اعلام کرد: درخواست تمدید بازداشت یون توسط دادستانی، نشانه ای از بی کفایتی دفتر تحقیقات فساد از مقام های عالی رتبه کره جنوبی (CIO) در این زمینه است. دادستانی باید این موضوع را به خاطر داشته باشد که چنانچه آنها اقدام به صدور کیفرخواست (علیه یون) کنند، در کنار مسئولان این دفتر، مسئول تمام عواقب این کار هستند.
به گزارش ایرنا، اعمال حکومت نظامی ۶ ساعته یون در مورخ ۱۳ آذرماه، کره جنوبی را به یک تنش سیاسی داخلی وارد کرد. وی در نهایت در مورخ ۱۴ دسامبر برابر با ۲۴ آذر از سوی مجلس این کشور استیضاح و از انجام وظایف خود تعلیق شد.
در پی این اقدام و استیضاح رئیس جمهوری کره جنوبی، هان دوک سو (Han Duck-soo) نخست وزیر این کشور به عنوان کفیل ریاست جمهوری منصوب شد و وی نیز در ادامه به دلیل امتناع از امضای مصوبات مجلس در ارتباط با تحقیق از یون و بانوی اول این کشور، در هفتم دی ماه استیضاح و برکنار شد.
این امر موجب شد تا چویی سانگ موک (Choi Sang-mok) وزیر دارایی کره جنوبی به عنوان دومین کفیل ریاست جمهوری این کشور عهده دار این سمت شود.
یون نخستین رئیس جمهوری کره جنوبی است که حکم رسمی بازداشت وی صادر و در ۲۷ دی از سوی بازرسان تیم تحقیق بازداشت و بنابر اعلام کمیسر عالی کره جنوبی، در یکشنبه ۳۰ دی به سلول انفرادی بازداشتگاه اویوانگ (Uiwang) واقع در جنوب سئول منتقل شد. وی تاکنون حاضر به همکاری با تیم بازجویان و تحقیق نشده است.
طبق قانون اساسی کره جنوبی، پس از استیضاح شخص رئیس جمهوری، دادگاه قانون اساسی این کشور به مدت ۱۸۰ روز فرصت دارد تا به ابقا و یا برکناری وی از این سمت حکم دهد.