مقامات آمریکایی خواهان معافیت اوکراین از تصمیم تعلیق کمکهای خارجی واشنگتن هستند
ایرنا/روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی از تلاش دیپلماتهای آمریکایی برای معافیت اوکراین از طرح تعلیق ۹۰ روزه کمکهای خارجی واشنگتن خبر داد.
به گزارش روزنامه انگلیسی، دیپلمات های ارشد آمریکایی به دنبال نگرانی های امنیت ملی، از مارکو روبیو، وزیر امور خارجه این کشور خواستند تا فعالیت آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده در اوکراین را از طرح تعلیق ۹۰ روزه کمک های خارجی واشنگتن، معاف و مستثنی کند.
مقامات و کارکنان سازمان های غیردولتی در اوکراین، پس از این دستور دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، هشدار داده اند که حمایت از مدارس، بیمارستان ها و توسعه اقتصادی در اوکراین در معرض خطر قرار گرفته است.
فایننشال تایمز به نقل از یک مدیر که در یکی از سازمان های غیردولتی در کی یف کار می کند، نوشت که توقف بودجه و کمک های مالی آمریکا می تواند برای اوکراین یک «فاجعه» باشد.
بازنگری این تصمیم که انتظار میرود بیش از ۸۰ روز طول بکشد، سرنوشت صدها قرارداد کمکهای خارجی ایالات متحده را در هالهای از ابهام قرار میدهد.
گزارش ها حاکی از آن است که در سال مالی ۲۰۲۲، قراردادهای کمک های خارجی واشنگتن بیش از ۷۰ میلیارد دلار بوده است.
روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز خاطرنشان کرد که در این تصمیم روبیو، برخی استثنائات از جمله معافیت برای حمایت مالی و نظامی از رژیم صهیونیستی و مصر، و همچنین معافیت برای ارسال کمک های غذایی در شرایط اضطراری وجود دارند.
یک مقام آگاه اوکراینی که نامش فاش نشد در مصاحبه ای با این روزنامه تاکید کرده است که کمک های نظامی به اوکراین بر اساس این دستور، متوقف نخواهند شد.
بر اساس آمار وزارت امور خارجه آمریکا، از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ تاکنون، ایالات متحده ۶۵.۹ میلیارد دلار کمک نظامی به کی یف ارائه کرده است.
ترامپ این هفته اعلام کرد که میخواهد میانجیگری بین کی یف و مسکو را برای پایان دادن به این جنگ آغاز کند.
وی افزود که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به اندازه کافی از حمایت های آمریکا برخوردار بوده است.
ترامپ همچنین خطاب به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه گفت که اگر به پای میز مذاکره نیاید، تحریمهای بیشتری را علیه مسکو اعمال خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ دستور توقف ۹۰ روزه کمک های توسعه خارجی را جهت بررسی کارایی و سازگاری آنها با سیاست خارجی خود صادر کرده است.
در یادداشت وزارت امور خارجه آمریکا آمده است که بلافاصله پس از اجرایی شدن این دستور، مقامات ارشد «باید اطمینان حاصل کنند که تا زمانی که مارکو روبیو وزیر امور خارجه تصمیم جدیدی اتخاذ نکرده است هیچ تعهد جدیدی برای کمک های خارجی ارائه نخواهد شد.»
آمریکا بزرگترین اهداکننده کمک در جهان است و در سال مالی ۲۰۲۳، ۷۲ میلیارد دلار به کشورهای مختلف کمک کرده است.