روایت سیانان از طرح ترامپ برای غزه؛ این استعمار در قرن ۲۱ است
ایرنا/سیانان در مطلبی با اشاره به طرح پیشنهادی ترامپ برای نوار غزه و اخراج فلسطینیان و سکنیدادن آنها در کشورهیا همسایه، ایده رئیسجمهوری آمریکا را زیرپاگذاشتن قوانین بینالملل و حقوق بشر و استعمار در قرن بیستویکم دانست.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل که دیروز سهشنبه در واشنگتن با ترامپ دیدار کرد، پس از ارائه پیشنهاد رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر تملک غزه و اخراج فلسطینیان، نتوانست جلوی پوزخند خود را بگیرد و البته جای تعجب هم نیست.
به نوشته این رسانه آمریکایی، در این دیدار که ترامپ عجیبترین مداخله ایالات متحده در تاریخ مناقشه طولانی اسرائیل و فلسطین را ارائه کرد، چندین بار بر موضوع انتقال نزدیک به دو میلیون فلسطینی ساکن باریکه غزه به کشورهای همسایه پافشاری نمود و گفت: «ایالات متحده کنترل نوار غزه را در دست خواهد گرفت و به مسئولیتهای مربوط به خنثیسازی سلاحهای خطرناک و تخریب کامل ساختمانهای ویرانشده می پردازد».
سیانان آورده است: ترامپ در چند کلمه دگرگونی حیرتآوری از ژئوپلیتیک در خاورمیانه را ترسیم و راه نجات سیاسی برای نتانیاهو ایجاد کرد که همین نشان داد چرا نخستوزیر اسرائیل مشتاقانه منتظر بازگشت دوباره او به کاخ سفید بود.
به نوشته این شبکه تلویزیونی، اظهارات ترامپ چه چند روز پس از مراسم تحلیف وی در کنگره و چه دیروز در دیدار با نتانیاهو در اتاق بیضی شکل کاخ سفید و اندکی بعد در نشست خبری با خبرنگاران، نقطه عطفی در تاریخ آمریکا در خاورمیانه ایجاد کرد.
به باور نویسنده این مطلب، اینکه شاهد حضور رئیسجمهوری در آمریکا باشیم که کوچ اجباری فلسطینیان را از خانههایشان تایید و قوانین بینالملل و حقوق بشر را واژگون میکند ، بسیار نفسگیر است.
نویسنده خاطرنشان کرده است که ترامپ در دولت جدید خود رویکردی به مراتب امپریالیستیتر از دوره نخست در پیش گرفته و این امر را به ویژه پس از تمایلش برای الحاق گرینلند و کانال پاناما نشان داده است. او یک تاجر املاک و مستغلات است که حالا به باور خود مسئولیت غزه را هم بر عهده گرفته و از پروژه بازسازی شهری و ایجاد شغل می گوید.
به اعتقاد نویسند، ترامپ اگرچه این پیشنهاد را نوعی «موقعیت مالکیت آمریکایی» دانسته، اما بهتر است برای آن عبارت «استعمار در قرن بیست و یکم» را بکار برد.
سیانان در پایان یادآور شده است که کوچ اجباری فلسطینیها و ترک غزه دلالت بر درک سطحی از مناقشه طولانی اسرائیل و فلسطین دارد. چراکه از زمان تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸، امید کوچاندن هزاران فلسطینی در کمپهای آوارگان به لبنان و اردن بیهوده بوده و مردم غزه هرگز آنجا را ترک نمیکنند.