جزئیات گفتگوی تلفنی ولیعهد عربستان با پادشاه اردن
ایسنا/ ولیعهد عربستان و پادشاه اردن در جریان گفتوگوی تلفنی با یکدیگر به بررسی تحولات منطقهای پرداختند.
عبدالله دوم، پادشاه اردن تماسی تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برقرار کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری «واس» عربستان، دو طرف در جریان این تماس تلفنی تحولات منطقهای بهویژه اوضاع وخیم و خطرناک نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.
در همین راستا، پادشاه اردن بر لزوم ممانعت از اقدامات مربوط به شهرکسازی تاکید کرد.
عبدالله دوم در ادامه ضمن اعلام مخالفت خود با هر گونه تلاش جهت الحاق اراضی فلسطینی و کوچاندن اجباری فلسطینیان ساکن غزه و کرانه باختری، خواستار افزایش تلاشهای کشورهای عربی و بینالمللی در راستای حمایت از ملت فلسطین به منظور دستیابی به حقوق مشروع خود و ابقای آنها در سرزمینشان و نیز تضمین ادامهدار بودن آتشبس در غزه شد.
پیش از این نیز، پادشاه اردن با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در کاخ «الحسینیه» اردن دیدار کرد و وی در جریان این نشست بر لزوم تحقق صلح عادلانه و فراگیر بر اساس راهکار تشکیل «۲ دولتی» تاکید کرد.
وی همچنین اظهار کرد: این راهکار بایستی منجر به تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شود.
عبدالله دوم طی این دیدار مجددا بر حمایت تمام قد اردن از فلسطینیان در راستای دستیابی به حقوق مشروعشان تاکید کرد.
عبدالله دوم روز چهارشنبه نیز در جریان گفتوگو با تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و ولیعهد سعودی بر ضرورت توقف فعالیتهای شهرکسازی و مخالفت با هرگونه تلاش برای الحاق سرزمینهای فلسطینی و آوارگی فلسطینیان در غزه و کرانه باختری تاکید کرد.
پادشاه اردن همچنین بر لزوم وحدت و یکپارچگی فلسطینیان و افزایش واکنشهای بشردوستانه تاکید کرد.
عبدالله دوم همچنین موضوع تحولات سوریه را مورد بحث قرار داد و بر اهمیت حمایت از دولت جدید این کشور و تلاش برای حفظ وحدت، حاکمیت و ثبات آن کشور تاکید کرد.
پادشاه اردن در حالی بر مخالفت با طرح کوچاندن اجباری مردم فلسطین از سرزمینشان تاکید کرده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا سهشنبه شب در دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان بهدنبال بازگشت به غزه نباشند.»
خواست ترامپ برای جابجایی فلسطینیها که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آنها نهفته است، درحالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابهجایی اجباری آنها را محکوم و با آن مخالفت کردهاند.
در شرایطی که فلسطینیان در حال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینیها در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»
دونالد ترامپ پیشتر نیز خواستار کوچاندن موقت اهالی نوار غزه به کشورهای همسایه از جمله مصر و اردن شده بود. پافشاری رئیسجمهور آمریکا برای کوچاندن ساکنان غزه از این باریکه ادامه دارد؛ اقدامی که بسیاری از مقامات عربی آن را «خطرناک» توصیف کردهاند. این اظهارات تحریکآمیز با محکومیت بینالمللی مواجه شده است.