نماینده ویژه: ترامپ آماده تشدید تحریمهای روسیه است
شفقنا/کیث کلوگ، فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور روسیه و اوکراین، گفت که دونالد ترامپ آماده است تا تحریمها علیه روسیه را تشدید کند تا به پایان درگیری بین کییف و مسکو کمک کند.
ترامپ قول داده است که برای حل این درگیری با طرفین مذاکره کند و بر اساس گزارشها، به کلوگ ۱۰۰ روز فرصت داده تا چنین توافقی را به نتیجه برساند. ماه گذشته، او هشدار داد که در صورت امتناع مسکو از یک توافقی که هنوز جزئیاتش نامشخص است، تحریمهای جدیدی اعمال خواهد شد، اما تأکید کرد که «قصد آسیب زدن به روسیه را ندارد.»
کلوگ در مصاحبهای با نیویورک پست گفت که تحریمهای فعلی علیه روسیه از نظر میزان فشار اقتصادی، در مقیاس ۱ تا ۱۰، «فقط حدود سه» است.
او گفت: «میتوانید تحریمها را واقعاً افزایش دهید — به ویژه آخرین تحریمها.» این اظهارات ظاهراً اشارهای به بسته پانزدهم تحریمهای اتحادیه اروپا دارد که تولید و صادرات نفت روسیه را هدف قرار داده است.
کلوگ استراتژی رئیس جمهور سابق آمریکا، جو بایدن، را که قول کمک به اوکراین را «تا هر زمان و هر مقدار که لازم باشد» داده بود، مورد انتقاد شدید قرار داد و گفت که این یک استراتژی نیست، بلکه «یک شعار تبلیغاتی» است.
او به این روزنامه گفت: «فشار فقط نمیتواند نظامی باشد. شما باید فشار اقتصادی و فشار دیپلماتیک نیز بر روسیه وارد کنید»
وی افزود: «اگر کسی باشد که اهرم فشار را درک کند، آن شخص ترامپ است.»
کلوگ اعلام کرد که تیم ترامپ سخت در تلاش است تا به این درگیری پایان دهد و افزود که در نهایت هر دو طرف کییف و مسکو باید از چیزی دست بکشند تا از کشتار بیشتر جلوگیری شود.
او همچنین گزارش اخیر بلومبرگ را که ادعا میکرد او در کنفرانس امنیتی مونیخ هفته آینده یک طرح صلح ارائه خواهد داد، رد کرد.
ترامپ بارها اعلام کرده است که آماده است هرچه سریعتر با رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، گفتوگو کند تا به درگیری اوکراین پایان دهد. پیشتر کرملین گفته بود که منتظر سیگنالهای واضح از کاخ سفید است.
با این حال، پوتین اعلام کرده است که هرگونه مذاکره در شرایط فعلی «غیرقانونی» خواهد بود، زیرا فرمان ولودیمیر زلنسکی در سال ۲۰۲۲ مذاکره با روسیه را ممنوع کرده است.
وزیر امور خارجه اوکراین، آندری سیبیها، این هفته به خبرنگاران گفت که مقامات این کشور امیدوارند چندین جلسه با کلوگ و وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو، در کنفرانس مونیخ داشته باشند.
زلنسکی روز پنجشنبه ادعا کرد که ترامپ هنوز هیچ طرح رسمی برای چگونگی توقف درگیریها ندارد و افزود: «تیمهای ما با هم کار خواهند کرد زیرا نمیتوان یک طرح جداگانه بدون مشارکت ما معرفی کرد.»
او از ترامپ خواسته است که به اصل «صلح از طریق قدرت» پایبند باشد و با حفظ کمکهای نظامی آمریکا به کییف و افزایش فشار بر روسیه، مسکو را وادار کند تا در مذاکرات احتمالی صلح، خواستههای اوکراین را برآورده کند.
روسیه اصرار دارد که خصومتها تنها در صورتی پایان مییابد که اوکراین متعهد به بیطرفی دائمی، خلع سلاح و نازیزدایی شود و همچنین «واقعیتهای سرزمینی» را به رسمیت بشناسد. مسکو اعلام کرده است که برای مذاکره آماده است اما اصرار دارد که هر توافقی باید شامل «توافقهای قابل اعتماد و الزامآور قانونی باشد که ریشههای درگیری را از بین ببرد.»