آمریکا بازرس کل آژانس توسعه بینالمللی را اخراج کرد
![آمریکا بازرس کل آژانس توسعه بینالمللی را اخراج کرد](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/12/d17b0a3b-290e-4590-a7f9-185b8cc70e64.jpeg)
تسنیم/ کاخ سفید بازرس کل آژانس توسعه بینالمللی آمریکا را از سمت خود اخراج کرد.
یک منبع آگاه اعلام کرد کاخ سفید، بازرس کل آژانس توسعه بین المللی آمریکا(USAID) را روز سه شنبه از سمت خود اخراج کرد.
براساس این گزارش، یک روز پس از انتشار گزارشی انتقادی از سوی دفتر این آژانس نظارتی درباره توقف کمک های خارجی آمریکا، کاخ سفید، بازرس کل آن را اخراج کرد.
این منبع افزود: پائول مارتین عصر روز گذشته از سمت خود اخراج شد اما دلیلی برای اخراج او عنوان نشده است.
دفتر مارتین روز دوشنبه گزارشی 6 صفحه ای را منتشر کرد که محتوای آن درباره نحوه توقف برنامه کمک های خارجی دولت آمریکا و کاهش تعداد کارکنان آژانس توسعه بین المللی آمریکا که منجر به بروز خطرات و چالش هایی برای امنیت و توزیع ملزومات 8/2 میلیارد دلاری این آژانس بود.
در این گزارش آمده است: با اقدام اخیر دولت ترامپ، به طور خاص، کنترل های بازرسی موجود آژانس توسعه بین المللی، به شکلی گسترده غیرعملیاتی شده است.
این در حالی است که براساس قانون، دولت باید 30 روز پیش از پایان مهلت زمانی خدمت یک بازرس کل، موضوع را به اطلاع کنگره رسانده و دلیل اخراج او را نیز بیان کند.
سمت بازرسی کل، یک پست مستقل است که مسئول انجام ارزیابی ها، تحقیقات و بازرسی ها در هنگام طرح اتهامات مربوط به تقلب، سوء استفاده و تضییع را بر عهده دارد. رئیس جمهور یا رئیس نهاد خدمتی می توانند این بازرسان را برکنار کنند.
این در حالی است حدود دو هفته پیش دونالد ترامپ دستکم 17 بازرس کل مستقل نهادهای اصلی دولتی را اخراج کرد. این بازرسان در نهادهایی همچون وزارت دفاع، حمل و نقل، امور کهنه سربازان، مسکن و توسعه شهری، کشور و انرژی کار می کردند.
منتقدان این اقدام ترامپ را حرکتی روشن برای جایگزینی بازرسان کل مستقل با افراد طرفدار ترامپ می دانند.
اما ترامپ در جمع خبرنگاران در دفاع از این اقدام خود گفت: این اقدامی معمولی و عادی است. وی در عین حال نگفت که چه افرادی را جانشین بازرسان برکنار شده خواهد کرد.
آژانس توسعه بینالمللی آمریکا بزرگترین سازمان مستقل امداد رسانی در جهان است. آمریکا در سال مالی 2023، مبلغ 72 میلیارد دلار کمک را توسط این سازمان به سراسر جهان در قالب کمک بهداشتی برای زنان در مناطق جنگ زده، دسترسی به آب پاکیزه، درمان مبتلایان به ایدز، امنیت انرژی و اقدامات ضد فساد ارسال کرده است. همچنین این آژانس 42 درصد تمام کمک های بشردوستانهای را که در سال 2024 توسط سازمان ملل شناسایی شده، تامین کرده است.
پیشتر ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی و گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت بهره وری و کسی که رهبری تلاش های ترامپ برای کوچک کردن دولت فدرال را بر عهده دارد، اظهار کرد اقداماتی برای تعطیلی آژانس توسعه بینالمللی آمریکا در حال انجام است.
وی افزود: این آژانس را نمی توان بازسازی کرد و رئیس جمهور ترامپ با تعطیلی آن موافق است.
سه منبع آگاه اعلام کردند دونالد ترامپ دو مقام ارشد امنیتی در آژانس توسعه بین المللی آمریکا را اخراج کرده است زیرا آنها مانع از دسترسی نماینده وزارت بهره وری به بخش های محرمانه ساختمان آژانس شده بودند.
پیش از این نیز، در راستای تلاش تیم ترامپ برای سلب استقلال این آژانس و کنترل آن توسط وزارت امور خارجه، دهها تن از کارکنان این آژانس از سمت خود برکنار شدند.
دستکم5 منبع آگاه افزودند حدود 30 نفر از کارکنان این آژانس، طی آخر هفته گذشته دسترسی خود را به ایمیل های کاری از دست داده و بنابراین تعداد کل کارکنان ارشد اخراجی این نهاد طی هفته گذشته به حدود 100 نفر رسید.
دونالد ترامپ پیشتر اعلام کرد این نهاد توسط دستهای از دیوانه های رادیکال اداره می شود و ما آنها را بیرون می کنیم و دوباره تصمیم گیری خواهیم کرد.
وی در پستی در شبکه اجتماعی تروث بدون هیچ مدرکی آژانس توسعه بین المللی آمریکا را به فساد و کلاهبرداری متهم کرد و نوشت: فساد در این آژانس به سطح بی سابقهای رسیده که هرگز دیده نشده است. آن را ببندید.
همچنین کاخ سفید اعلام کرد مارکو روبیو وزیر امور خارجه، با حفظ سمت، به عنوان سرپرست موقت آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) انتخاب شد.
کاخ سفید افزود: با هدف بازنگری در کمک های خارجی و کاهش هزینه های دولتی، این نهاد در وزارت امور خارجه ادغام می شود.
در همین حال یک قاضی آمریکایی به طور موقت به حدود 2700 تن از کارکنان آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) که به دستور دونالد ترامپ به مرخصی با حقوق فرستاده شده بودند، اجازه داد تا به سرکار خود بازگردند.
دستور این قاضی که تا تاریخ 14 فوریه قابل اجرا خواهد بود، دولت ترامپ را از اجرای طرح مرخصی استحقاقی 2200 تن از کارکنان آژانس توسعه بینالمللی آمریکا که از امروز آغاز شده است باز می دارد و 500 کارمند دیگر را که اخیرا به مرخصی فرستاده شده اند، به سرکار خود باز می گرداند.
همچنین با این دستور، دولت از جابجایی کارکنان بخش بشردوستانه این آژانس در که در خارج از آمریکا مستقر هستند، منع می شود.