نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

ترامپ: سلاح‌های اتمی ما زیاد است و باید کم شود

منبع
فارس
بروزرسانی
ترامپ: سلاح‌های اتمی ما زیاد است و باید کم شود

فارس/ رئیس جمهور آمریکا که در دولت اول خود از پیمان منع موشکهای اتمی میان برد با روسیه خارج شده خواستار مذاکره با رهبران چین و روسیه برای کاهش زرادخانه‌های اتمی در جهان شد.

شمار کلاهکهای اتمی در جهان اکنون 12 هزار و 512 عدد است که به ترتیب روسیه، آمریکا و چین دارای بیشترین کلاهکهای اتمی در میان 10 کشور دارنده تسلیحات اتمی جهان هستند. ترامپ روز پنج شنبه در جمع خبرنگاران گفت، اولین دیداری که با رهبران روسیه و چین خواهم داشت دیداری برای کُند کردن، توقف و کاهش تسلیحات اتمی است.
 
اظهارات ترامپ برای کاهش تسلیحات اتمی درحالیست که او در دولت اول خود در سال 1398 به بهانه نقض پیمان منع موشکهای اتمی میان برد از این معاهده خارج شد؛ معاهده‌ای که در سال 1987 میلادی میان میخائیل گورباچف و رونالد ریگان امضا شده بود. بسیاری از کارشناسان این اقدام آمریکا را آغاز دوباره مسابقه تسلیحاتی بین قدرتهای جهانی خوانده‌اند. تعلیق پیمان استارت نو توسط ولادیمیر پوتین در سال 2023 نیز بر مشکلات موجود افزود. معاهده استارت نو که ادامه معاهدات کاهش تسلیحات راهبردی (استارت ۱ و استارت ۲) است در سال ۲۰۱۰ میان روسیه و آمریکا در شهر پراگ در جمهوری چک امضا شد.

ترامپ افزود، «ما اکنون خیلی زیاد(سلام اتمی) داریم؛ سلاحهایی کنونی می‌توانند 50 یا صد بار کل جهان را نابود کنند» اما ما اینجا در حال ساخت سلاح بیشتر هستیم، چین و روسیه هم در حال افزایش تسلیحات اتمی خود هستند. وی تاکید کرد، همه ما در حال خرج کردن پول زیادی هستیم که می‌تواند جاهای دیگری هزینه شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

ترامپ: سلاح‌های اتمی ما زیاد است و باید کم شود

ترامپ: سلاح‌های اتمی ما زیاد است و باید کم شود
00:00
00:00
ترامپ: سلاح‌های اتمی ما زیاد است و باید کم شود
1 / 1
ترامپ: سلاح‌های اتمی ما زیاد است و باید کم شود
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره