وزرای خارجه دانمارک و آمریکا بر سر گرینلند مذاکره میکنند

ایسنا/ وزیر خارجه دانمارک و وزیر خارجه آمریکا برای اولین بار از زمان آغاز ریاست «دونالد ترامپ» و ماجرای تصاحب گرینلند، با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
این دیدار وزرای خارجه دانمارک و آمریکا در بحبوحه تشدید تنشها میان این ۲ کشور بر سر ادعای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بر سر تصاحب گرینلند، جزیرهای که از سال ۱۷۲۱ تحت کنترل دانمارک بوده، برگزار خواهد شد و قاعدتا تمرکز و محوریت این دیدار بر روی این مسئله جنجال برانگیز است.
روزنامه «فایننشال تایمز» روز سهشنبه به نقل از ۲ مقام آگاه نوشت که دیدار سطح بالای «لارس لوکه راسموسن» وزیر امور خارجه دانمارک و «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا قرار است در حاشیه نشست وزرای خارجه ناتو روز پنجشنبه در بروکسل برگزار شود.
با این حال، این مقامات آگاه هشدار دادهاند که این دیدار شاید به دلیل تنش میان کپنهاگ و واشنگتن بر سر جزیره گرینلند، لغو شود.
وزارت امور خارجه ایالات متحده هنوز به درخواست برای اظهار نظر در این خصوص پاسخی نداده است.
همچنین چند روز پس از سفر «جی دی ونس» معاون رئیسجمهور آمریکا به گرینلند، «مته فریدریکسن» نخستوزیر دانمارک نیز از تاریخ ۲ الی ۴ آوریل (۱۳ الی ۱۵ فروردین) به این جزیره جهت انجام گفتوگوهایی سفر خواهد کرد.
گرینلند با جمعیت ۵۷ هزار نفری، تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود، اما اکنون یک قلمرو خودمختار دانمارک است و در سال ۲۰۰۹، حق ادعای استقلال را از طریق رایگیری به دست آورد. ایالات متحده یک پایگاه نظامی در بخش شمالی این منطقه مهم استراتژیک دارد.
گرینلند همچنین در قطب شمال واقع شده و به دلیل نزدیکی به مسیرهای کشتیرانی جدید و منابع عظیم معدنی، اهمیت استراتژیکی دارد. حضور نظامی و اقتصادی آمریکا در این منطقه میتواند برتری چشمگیری در برابر روسیه، که فعالیتهای نظامی خود را در قطب شمال افزایش داده، ایجاد کند. گرینلند دارای ذخایر غنی از مواد معدنی، نفت و گاز است.