عملیات آمریکا در یمن؛ یک میلیارد دلار هزینه برای هیچ!

فارس/ ارتش آمریکا در عملیاتهای خود در یمن از انواع مهمات اعم از موشک و بمبهای هدایتشونده استفاده کرده اما قادر به کاهش توانمندیهای انصارالله یمن نشده است.
شبکه خبری سیانان امروز جمعه گزارش داد عملیاتهای نظامی ارتش آمریکا علیه انصارالله یمن که از ۱۵ مارس آغاز شده در کمتر از سه هفته نزدیک به یک میلیارد دلار هزینه داشته. این در حالی است که به گفته سه منبع آگاه به سیانان، حملات آمریکا تأثیر محدودی بر کاهش توانمندیهای انصارالله داشتهاند.
آمریکا میگوید هدف از عملیاتها در یمن ایجاد بازدارندگی علیه انصارالله یمن و متوقف کردن حملات این گروه علیه کشتیهای مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ است. انصارالله یمن اندکی بعد از حملات رژیم صهیونیستی در غزه برای اعلام همبستگی با مردم فلسطین اعلام کرد به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی اجازه عبور از دریای سرخ را نخواهند داد. آمریکا و متحدان این کشور در دولت رئیسجمهور پیشین آمریکا به ریاست «جو بایدن» با تشکیل یک ائتلاف حملاتی را در یمن آغاز کردند تا انصارالله یمن را اصطلاحاً «مهار» کنند.
با وجود این، گزارشهای متعدد حاکی است که این حملات چه در دوران ترامپ و چه در دوران بایدن باعث ایجاد بازدارندگی علیه انصارالله یمن نشدهاند. دونالد ترامپ معتقد بود که در دوره بایدن عملیاتها علیه یمن به آن اندازه که باید کارآمد نبودهاند و به همین دلیل از ۱۵ مارس از آغاز دور جدید حملات علیه یمنیها خبر داد.
شبکه سیانان میگوید ارتش آمریکا در دور جدید حملات صدها میلیون دلار مهمات، از جمله موشکهای کروز دوربرد، بمبهای هدایتشونده و موشکهای تاماهاک را علیه حوثیها (انصارالله) به کار برده است. بمبافکنهای B-2 از پایگاه دیگو گارسیا نیز در این حملات شرکت دارند و به زودی یک ناو هواپیمابر دیگر، چندین اسکادران جنگنده و سامانههای دفاع هوایی به منطقه تحت فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) منتقل خواهند شد.یکی از منابع آگاه اعلام کرد که پنتاگون احتمالاً برای ادامه این عملیات نیاز به درخواست بودجه تکمیلی از کنگره خواهد داشت، اما ممکن است این بودجه را دریافت نکند.
این عملیات با انتقادهایی از سوی هر دو حزب در کنگره مواجه شده و حتی جِیدی ونس، معاون رئیسجمهور، در گفتوگویی که هفته گذشته در مجله آتلانتیک منتشر شد، این عملیات را «اشتباه» خواند.یکی از منابع آگاه به سیانان گفت: «آنها برخی پایگاهها را نابود کردهاند، اما این موضوع توانایی حوثیها برای ادامه شلیک به کشتیها در دریای سرخ یا سرنگون کردن پهپادهای آمریکایی را کاهش نداده است.
در عوض، ما در حال مصرف منابع خود هستیم؛ مهمات، سوخت و زمان استقرار.»این عملیات گسترده همچنین برخی مقامات در فرماندهی هندوپاسیفیک آمریکا را نگران کرده است.
آنها در روزهای اخیر از مصرف تعداد زیادی تسلیحات دوربرد، بهویژه موشکهای JASSM و تاماهاک، توسط سنتکام انتقاد کردهاند. گفته میشود این تسلیحات در صورت وقوع جنگ با چین حیاتی خواهند بود و مقامهای نظامی نگرانند که این عملیات بر آمادگی نظامی آمریکا در اقیانوس آرام تأثیر منفی بگذارد.