نماد آخرین خبر

نام وزیر طالبان از فهرست تحت تعقیب آمریکا حذف شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نام وزیر طالبان از فهرست تحت تعقیب آمریکا حذف شد

ایرنا/ هم‌زمان با آزادی دو شهروند آمریکایی از سوی حکومت سرپرست طالبان، وزارت خارجه آمریکا نام «سراج‌الدین حقانی»، وزیر کشور این حکومت، را از فهرست افراد تحت تعقیب حذف کرد؛ اقدامی که به‌باور تحلیلگران، نشانه‌ای از گشایش دیپلماتیک میان واشنگتن و کابل محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، مجله لانگ وار ژورنال و شبکه سی‌ان‌ان دو رسانه آمریکایی، در گزارش‌هایی جداگانه، اقدام اخیر دولت آمریکا در حذف جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین‌شده برای سراج‌الدین حقانی، وزیر کشور حکومت سرپرست طالبان، را نشانه‌ای از تغییر در رویکرد واشنگتن در قبال حکومت سرپرست طالبان افغانستان دانسته‌اند.
لانگ وار ژورنال نوشته است: به نظر می‌رسد دولت ترامپ، رویکرد تعامل‌آمیز دولت بایدن با حکومت سرپرست طالبان را ادامه می‌دهد؛ سیاستی که به توافق دوحه در سال ۲۰۲۰ انجامید و زمینه‌ساز خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ شد. هفته گذشته، وزارت خارجه ایالات متحده، جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین‌شده برای سراج‌الدین حقانی را بدون اعلام قبلی حذف کرد؛ اقدامی که هم‌زمان با آزادی یک گردشگر آمریکایی به نام جورج گلزمن صورت گرفت.
بر اساس این گزارش، زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین آمریکا در امور افغانستان و یکی از معماران توافق دوحه، در اواخر ماه مارس همراه با آدام بوهلر، نماینده ویژه آمریکا در امور گروگان‌ها، به کابل سفر کرد و موفق شد آزادی گلزمن را که از سال ۲۰۲۲ در بازداشت بود، تضمین کند.
لانگ وار ژورنال همچنین افزود: حذف جوایز تعیین‌شده برای سه عضو ارشد شبکه حقانی، از جمله سراج‌الدین حقانی، در پی آزادی یک شهروند دیگر آمریکایی به نام «فی دیل هال» انجام شد که از فوریه ۲۰۲۵ در بازداشت حکومت سرپرست طالبان قرار داشت.

این رسانه حذف جایزه تعیین‌شده را گامی در مسیر مشروعیت‌بخشی به سراج‌الدین حقانی ارزیابی کرده و نوشته است: در حالی که برخی مقام‌های نظامی پیشین آمریکا و رسانه‌هایی چون نیویورک تایمز از سراج‌الدین حقانی چهره‌ای میانه‌رو ترسیم کرده‌اند، حضور ناگهانی وی در تابستان گذشته در امارات متحده عربی و عربستان سعودی باعث شد نام وی دوباره وارد رادار رسانه‌های بین‌المللی شود؛ هرچند در آن زمان همچنان در فهرست افراد تحت تعقیب اف‌بی‌آی قرار داشت.
به نوشته این مجله، با وجود شایعات در مورد اختلافات میان هبت‌الله آخوندزاده، رهبر حکومت طالبان، و سراج‌الدین حقانی، آن‌ دو طی سه سال گذشته با همکاری یکدیگر، زمینه شکست نظامی آمریکا، ناتو و متحدان افغان‌شان را فراهم کردند.
در همین حال، شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز در گزارشی با اشاره به سفر هیات آمریکایی به کابل، نوشته است که این گفت‌وگوها ماهیتی آزمایشی دارند اما «مسیر مثبتی» در تعامل با حکومت سرپرست طالبان مشاهده می‌شود.
به گفته یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، هیات طالبان در جریان مذاکرات درباره آزادی شهروندان آمریکایی، بار دیگر خواستار به رسمیت شناخته‌شدن رسمی از سوی واشنگتن شده و همچنین پیشنهاد تأسیس دفتری برای رسیدگی به امور مهاجران افغان در آمریکا را مطرح کرده‌اند. این دفتر به‌احتمال زیاد در خارج از واشنگتن مستقر خواهد شد و ماهیتی مشابه سفارت نخواهد داشت.
سی‌ان‌ان افزوده است برقراری روابط رسمی با حکومت سرپرست طالبان می‌تواند یکی از عمیق‌ترین تغییرات در روابط خارجی آمریکا پس از خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ باشد؛ جنگی که نزدیک به ۲۰ سال به طول انجامید و بیش از ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی در آن کشته شدند.
این رسانه در پایان تأکید کرده است هرچند ایالات متحده پس از آزادی شهروندان خود، جوایز تعیین‌شده برای برخی اعضای حکومت سرپرست طالبان را لغو کرده، اما در صورتی که دیگر شهروندان آمریکایی آزاد نشوند، احتمال بازگشت این افراد به فهرست تروریست‌های تحت تعقیب وجود دارد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره