نماد آخرین خبر

نگرانی اسرائیل از حضور نظامی مصر در صحرای سینا

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نگرانی اسرائیل از حضور نظامی مصر در صحرای سینا

ایرنا/ در ماه‌های اخیر، رژیم صهیونیستی نسبت به افزایش حضور نظامی ارتش مصر در صحرای سینا هشدار داده است. سران رژیم اشغالگر صهیونیستی مدعی هستند که مصر بر خلاف قرداد کمپ‌دیوید، اقدام به نقض توافق صلح کرده و استقرار نیروهای نظامی آن در صحرای سینا، بیش از حد مجاز است.

گزارش‌های برخاسته از تصاویر ماهواره‌ای حاکی از آن است که تحرکات نظامی ارتش مصر در مرز این کشور و فلسطین اشغالی به صورت بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. برای اولین بار پس از توافق کمپ‌دیوید ارتش مصر حجم انبوهی تانک و تجهیزات نظامی سنگین را در صحرای سینا مستقر کرده است. غیر عادی بودن این امر موجب نگرانی‌هایی در رابطه با روابط میان مصر و رژیم صهیونیستی شده است.
علاوه بر استقرار تجهیزات زرهی در صحرای سینا، مصر برای اولین بار از به‌کارگیری سامانه پدافند هوایی «آنتی ۲۵۰۰» (S-۳۰۰VM) خبر داد. این سامانه یکی از برجسته‌ترین سامانه‌های دفاعی در منطقه غرب آسیا است و از فاصله ۳۰۰ کیلومتری یک تهدید جدی برای هواپیماهای اسرائیلی به شمار می رود. مصر خواهان ارسال این پیام است که برای مقابهله با تهدیدات آمادگی دارد و از این روی در صدد تقویت بازداردنگی خود بوده است.
حضور نظامی گسترده مصر در صحرای سینا جنجال گسترده‌ای را در اسرائیل برانگیخته است و سران رژیم خواستار عقب نشینی نیرو و تسلیحات نظامی از آنجا هستند، زیرا این حضور نقض توافقنامه صلح بین رژیم صهیونیستی و مصر بر اساس قرداد کمپ دیوید است.
منابع نظامی صهیونسیت تایید کردند که دولت این رژیم از طریق کانال های دیپلماتیک و امنیتی از جمله واشنگتن برای دستیابی به یک توافق رسمی با قاهره در مورد این موضوع فشار می‌آورد.
به گفته منابع رسمی و کارشناسان نظامی، استقرار نظامی مصر در سینا شامل ۸۸ گردان متشکل از ۴۲ هزار سرباز، علاوه بر سه لشکر کامل نظامی و ۱۵۰۰ تانک و خودروی زرهی، علاوه بر پروژه‌های توسعه و گسترش باند فرودگاه نظامی و تقویت شبکه‌های پدافند هوایی و اسکله‌های دریایی است. اما بر اساس توافقنامه صلح امضا شده در سال ۱۹۷۸ میان رژیم صهیونیستی و مصر، دولت مصر اجازه حضور تنها ۵۰ گردان، شامل ۲۲ هزار سرباز را دارد.

در همین رابطه، اسرائیل کاتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سخنانی با اشاره به توافقنامه صلح امضا شده میان تل‌آویو و قاهره، مصر را تهدید کرد. وی مدعی شد که توافقنامه صلح مذکور باعث شد که مصر از دایره جنگ خارج شود. وی در تهدیدات خود علیه مصر گفت: با اینکه مصر بزرگترین و قدرتمندترین کشور عربی محسوب می‌شود، تل‌آویو هرگز به قاهره اجازه نخواهد داد توافقنامه صلح را زیر پا بگذارد.
هرتسی هالوی، رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی نیز نسبت به توان نظامی ارتش مصر و دستیابی این کشور به تجهیزات رزمی پیشرفته ابراز نگرانی کرده بود.
در مقابل نیز مقامات و کارشناسان مصر اقدام به تهدیدات متقابل کردند. به عنوان یکی از موارد برجسته، مصطفی بکری، نماینده پارلمان مصر با اشاره به انتشار سناریوی حمله به سد العالی مصر توسط رسانه‌های رژیم صهیونیستی گفت: اگر اسرائیل چنین کاری کند مصری‌ها روز دوم، خود را به تل‌آویو خواهند رساند.
این نماینده پارلمان اضافه کرد: شما صهیونیست‌ها ارتش مصر را خوب نمی‌شناسید. به سربازان خود نگاه کنید که مبارزان حماس و فلسطین چه بلایی سر آنها آوردند. بکری تصریح کرد: پای هر که به مصر نزدیک شود را قلم می‌کنیم. دیده‌ام یک روزنامه صهیونیستی گزارش داده که درگیری با مصر نزدیک است و من به آنها می‌گویم که مصر همیشه آماده است.

سرلشکر ناصر سالم، مدیر سابق سازمان اطلاعات مصر، معتقد است که نگرانی های اسرائیل موجه نیست و نیت اصلی آنها از این فشارها، دستیابی به چندین هدف از جمله منحرف کردن توجهات از وضعیت غزه و بحران های داخلی رژیم صهیونیستی است. وی همچنین خاطرنشان می‌کند که اسرائیل هیچ اقدام رسمی از جمله احضار سفیر یا طرح شکایت رسمی انجام نداده است که نشان می‌دهد این ادعاها فاقد هرگونه مبنای واقعی است.
استاد مطالعات عبری در دانشگاه اسکندریه، احمد فواد انور، در این رابطه توضیح می‌دهد که تل‌آویو می‌خواهد مصر را برای پذیرش آوارگان فلسطینی در صحرای سینا تحت فشار قرار دهد. او معتقد است که اسرائیل از این اتهامات به عنوان ابزاری برای فشار بر مصر برای تغییر موضع خود در رد آوارگی فلسطینیان از غزه استفاده می‌کند.
حازم خیرات، سفیر سابق مصر در تل‌آویو، به نوبه خود معتقد است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از این موضوع برای منحرف کردن توجهات از شکست سیاسی خود در مقابله با بحران های داخلی و خارجی استفاده می‌کند. وی تاکید کرد که ارتش مصر حق دارد از امنیت ملی خود محافظت کند و اسرائیل درک می‌کند که مصر کشوری متجاوز نیست.

از سوی دیگر، سعید عکاشه، کارشناس مسائل اسرائیل در مرکز تحقیقات الاهرام، خاطرنشان می‌کند که اسرائیل بیم آن را دارد که مصر توانایی های نظامی بازدارنده خود را مجددا بدست آورد. به گفته این کارشناس، اسرائیل آگاه است که ارتش مصر به یک قدرت نظامی بزرگ تبدیل شده است و قاهره هیچ تهدیدی را برای امنیت ملی خود نخواهد پذیرفت.
همچنین دولت مصر اعلام کرده است که حضور نظامی خود در صحرای سینا قانونی است و مطابق با اصلاحات توافق شده در پیوست امنیتی توافقنامه صلح انجام این مسئله انجام شده است.
در مورد توافقنامه صلح، حازم خیرات اینگونه ارزیابی می‌کند که صحبت در مورد هرگونه تهدید برای برهم خوردن توافق منطقی نیست، زیرا ثبات روابط بین مصر و اسرائیل به نفع هر دو طرف است.
سرلشکر ناصر سالم در مورد سناریوهای احتمالی در رابطه با صحرای سینا، معتقد است که این موضوع توافق صلح با رژیم صهیونیستی را به خطر نمی‌اندازد، زیرا هر دو طرف به آن متعهد هستند، همچنین سعید عکاشه تأیید می‌کند که اسرائیل با توجه به قدرت ارتش مصر، درگیری نظامی با مصر را آغاز نخواهد کرد.
حازم خیرات نیز خاطرنشان کرد که واشنگتن از هیچ اقدام تنش‌زایی از سوی اسرائیل که بتواند ثبات منطقه را تهدید کند، حمایت نخواهد کرد. احمد فواد انور توضیح می‌دهد که حضور نظامی مصر در سینا، برای تضمین امنیت ملی مصر و جلوگیری از هر گونه تلاش برای آواره کردن فلسطینی ها است که این امر ادامه خواهد داشت.

همچنین در مورد احتمال وقوع درگیری نظامی، سرلشکر سالم تأیید می‌کند که چنین موضوعی بعید است، زیرا اسرائیل از بزرگی چالش های پیش روی خود آگاه است و مصر به دنبال تشدید تنش نیست، اما در عین حال از امنیت ملی خود دست نخواهد کشید.
سعید عکاشه معتقد است که هر گونه تشدید تنش نظامی بهای سنگینی را برای اسرائیل تمام خواهد کرد و احمد فواد انور نیز اشاره می‌کند که ارتش مصر پیام روشنی را ارسال می‌کند که می‌تواند بدون وارد شدن به درگیری آشکار، از منافع خود محافظت کند.
از سوی دیگر نیز هشدارها و نگرانی صهیونیست‌ها نسبت به این مسئله همچنان ادامه دارد. روزنامه رأی‌الیوم در گزارشی در این رابطه نوشت: محافل امنیتی در رژیم صهیونیستی نسبت به تقویت توان تسلیحاتی مصر و صرف هزینه‌های سنگین برای افزایش قدرت نظامی این کشور هشدار داده‌اند. آنها از تل‌آویو خواسته‌اند به دید مثبت به اقدامات قاهره در این خصوص نگاه نکند.

همچنین دیوید گوفرین سفیر سابق این رژیم در قاهره تاکید کرد که مصر تعداد زیادی از نیروهای خود را به صحرای سینا اعزام کرده که با توافقات سابق با تل‌آویو در این خصوص منافات دارد. این کشور با وجود اوضاع اقتصادی نامناسب مبالغ زیادی برای تقویت توان نظامی خود صرف کرده است. وی اذعان کرد که مصری‌ها به صهیونیست‌ها به عنوان یک رژیم ساختگی در منطقه نگاه کرده و آنها را دشمن خود می‌دانند.
روزنامه واشنگتن پست نیز قبلا با انتشار یک مقاله به نقل از یک منبع مصری نزدیک به سرویس‌های امنیتی این کشور نوشت: اگر کوچ اجباری ساکنان نوار غزه به صحرای سینای مصر اتفاق بیافتد، واکنش این کشور یک اقدام نظامی خواهد داد. وی افزود: تحرکات مصر در عمل از می ۲۰۲۴ همزمان با تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه رفح و به دست گرفتن کنترل محور مرزی فیلادلفیا آغاز شده است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر