شکایت سودان از امارات در دادگاه لاهه؛ هر جا را آزاد میکنیم سلاح ارسالی اماراتی میبینیم

تسنیم/ سفیر سودان در تهران در نشستی با موضوع بررسی جنایات نیروهای شبهنظامی پشتیبانی سریع (واکنش سریع) در ایالت خرطوم و نقض حقوق شهروندان توسط آنان گفت: حدود ۴۷۰۰ اسیر را ارتش سودان آزاد کرده است.
نشست خبری عبدالعزیز حسن صالح، سفیر سودان در تهران با موضوع بررسی جنایات نیروهای شبهنظامی پشتیبانی سریع (واکنش سریع) در ایالت خارطوم و نقض حقوق شهروندان توسط آنان، چهارشنبه 20 فروردین ماه 1404 در محل سفارت سودان در تهران برگزار شد.
در جریان این برنامه، ویدئویی از اسرا که توسط ارتش سودان آزاد شدهاند به نمایش گذاشته شده و درباره رنجها و نقض حقوقی که متحمل شدهاند، اطلاعاتی ارائه شد.
حدود 4700 اسیر را ارتش سودان آزاد کرده است
سفیر سودان درباره تحولات کشورش گفت: حدود 4700 اسیر را ارتش سودان آزاد کرده است که در حال زندگی معمولی بودند اما واکنش سریع آنها را بازداشت کردند. زندانهایی که آنها را در آنجا نگه میداشتند کمترین امکاناتی برای نگهداری نداشت. این زندانیان هیچ کدام نظامی نبودند.
وی در ادامه گفت: اسیر یکسری شرایط دارد اما واکنش سریع هیچکدام را رعایت نمیکنند. بچههای کوچک هم از جرائم این نیروها در امان نبودند. واکنش سریع از خانهها، کودکان را ربوده و آنها را وادار میکردند خانه را ترک کنند یا به آنها پول بدهند. نیروهای واکنش سریع از گرسنگی به عنوان اسلحه استفاده میکنند.
عبدالعزیز حسن صالح افزود: در هنگام آزادی نقاط اخیر، مشاهده شد که تعداد زیادی از مردم در اتاقهای کوچک نگهداری میشدند و در نهایت کشته شدند. جرائم نیروهای واکنش سریع از جرائم در بسیاری از نقاط مثل غزه کمتر نیست. این جرائم را افراد نرمال انجام نمیدهند.
وی گفت: ارتش سودان هنوز نقاط زیادی وجود دارد که نتوانسته آنها را شناسایی کند تا بتواند مردم عادی را نجات دهد. این مردم در مکانهای مختلفی زندانی هستند. نیروهای واکنش سریع حدود 200 زن و دختر را ربوده و به جاهای نامعلومی انتقال دادند. این نیرو با توجه به اقداماتش باید به عنوان سازمان تروریستی معرفی شود.
امارات به گروههای مجرم کمک میکند
سفیر سودان اظهار داشت: جرائم این نیروها مخالف قوانین انسانی و بشر دوستانه است. جوامع بینالمللی در برابر این جرمها ساکت هستند و این یک دوگانگی در نگاه بینالمللی به جنگها در نقاط مختلف دنیا است. ما به صداها و رسانههای آزاد متکی میشویم تا آنها بتوانند این جرائم را به جوامع دنیا نشان دهند تا به کشورهای بزرگ فشار بیاورند تا این نیروها به عنوان نیروهای تروریستی معرفی شوند. کشورهایی که به ایننیروها کمک میکنند باید محکوم شوند.
وی گفت: این نیروها با پهپادهایی به بیمارستانها و مراکز حساس حمله میکنند. برخی کشورها به این نیروها کمک میکنند. دولت سودان، امارات را به عنوان نیروی رسمی معرفی کرده که به این نیروها کمک میکنند و به آنها اسلحه میدهند.
عبدالعزیز حسن صالح در ادامه گفت: دولت سودان در ماه گذشته شکایت رسمی به دادگاه لاهه بر علیه امارات انجام داده است. ما از رسانهها درخواست داریم که جرائم این گروه را در رسانهها منعکس کنید تا دنیا به این نتیجه برسد که وحشیگری این نیروها به چه میزان است. اسرائیل هم به این گروهک کمک میکند. برخی کشورها مثل کنیا، چاد و سودان جنوبی هم به آنها کمک میکنند.
سفیر سودان بیان داشت: امیدوارم مردم کشورهای همسایه به دولتشان فشار بیاورند که دولت آنها به این نیروها کمک نکنند. رسانه در ایران آزاد است و همیشه پشت ملتهای مظلوم است، ما میخواهیم نشان دهیم این نیروها با مردم چه کارهایی کردند.
حدود 95 در صد خارطوم آزاد شده است
عبدالعزیز حسن صالح در ادامه گفت: حدود 95 در صد خارطوم آزاد شده است، همه مناطق استراتژیک آزاد شدهاند و این مناطق دست ارتش سودان قرار دارد. ما از دولتهایی که به این نیروها کمک میکنند سوال داریمکه هدف از حمایتهایتان چیست؟ سودان اصلا در مسائل داخلی کشورها دخالت نکرده است. مردم سودان ساده هستند و اهل دعوا نیستند.
شکایت سودان از امارات فردا در دادگاه لاهه انجام میشود
وی افزود: سودان دلایل مختلفی از دخالت امارات دارد، در هر جایی که ارتش آزاد کرده، تجهیزات پیشرفتهای پیدا کرده که از کشور امارات برای این گروهک ارسال شده است. کارشناسان سازمان ملل این دلایل را به شورای امنیت ارائه کردهاند. شکایت سودان از امارات فردا در دادگاه لاهه انجام میشود.
سفیر سودان گفت: رئیس ارتش سودان اعلامکرده که در اواخر این جنگ هستیم و بعد از اتمام این جنگ یک دولت موقت از کارشناسان به قدرت خواهد رسید. تا مدتی بعد یک انتخابات برگزار شود و یک دولت مردمی سر کار بیاید. وظیفه دولت موقت این خواهد بود تا یک نقشه راهی برای آینده سودان تنظیم کند تا در آینده، انتخابات برگزار شود.
هیچوقت با اسرائیل هم پیمان نبودیم
وی در پاسخ به سئوالی در مورد همکاری با اسرائیل گفت: ما هیچوقت با اسرائیل هم پیمان نبودیم. ما تاکید میکنیم که ما توافقنامه ابراهیم را امضا نکردیم، این موضوعی بود که رسانههای اسرائیلی مطرح کردند.
رابطه بین ایران و سودان مستحکم است
سفیر سودان در پاسخ به سئوالی در مورد روابط ایران و سودان گفت: رابطه بین ایران و سودان مستحکم است و از وقتی سفارت باز شده است ما به همکاری با دولت ایران ادامه میدهیم و برای پیشرفت این روابط در زمینههای مختلف تلاش میکنیم. ما از دولت جمهوری اسلامی استقبال میکنیم تا در بازسازی سودان مشارکت کنند. ما روابط دانشگاهی خوبی با ایران داریم. تجار ایرانی در اکسپو شرکت میکنند.