نماد آخرین خبر

تصمیم عجیب ترامپ برای ذخیره فلزات اعماق دریا برای مقابله با چین

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تصمیم عجیب ترامپ برای ذخیره فلزات اعماق دریا برای مقابله با چین

ایرنا/ «فایننشال تایمز» امروز (شنبه) به نقل از افرادی آگاه خبر داد که دولت «دونالد ترامپ» در حال تهیه پیش‌نویس یک فرمان اجرایی است تا امکان ذخیره‌سازی فلزات اعماق دریا را برای مقابله با چین فراهم کند.

به گزارش رویترز، روزنامه «فایننشال تایمز» به نقل از افرادی مطلع از این موضوع گزارش داد که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا این اقدام را برای مقابله با سلطه چین بر زنجیره‌های تامین مواد معدنی مورد استفاده در باتری و عناصر خاکی کمیاب برنامه‌ریزی کرده است.
فایننشال تایمز افزود که بر اساس این برنامه‌های دولت آمریکا، در صورت درگیری با چین که ممکن است واردات فلزات و عناصر خاکی کمیاب را محدود کند، این ذخایر قرار است «مقادیر زیادی [از فلزات] را در خاک آمریکا آماده و قابل دسترس کند تا در آینده مورد استفاده قرار گیرند».
طبق این گزارش، چین هفته گذشته در واکنش به بسته تعرفه‌ای ترامپ، برخی از عناصر خاکی کمیاب را تحت محدودیت‌های صادراتی قرار داد؛ اقدامی که ممکن است دسترسی آمریکا به مواد معدنی حیاتی برای تولیداتی از جمله تلفن‌های هوشمند و باتری‌های خودروهای برقی را قطع کند.
به نوشته فایننشال تایمز، این ذخایر به عنوان بخشی از تلاش گسترده‌تر برای تسریع برنامه‌های استخراج معادن در اعماق دریا تحت قوانین ایالات متحده و همچنین ایجاد ظرفیت فرآوری این مواد در داخل خاک این کشور در نظر گرفته می‌شود.

بر اساس این گزارش، چین حدود ۹۰ درصد از عناصر خاکی کمیاب تصفیه‌شده جهان را تولید می‌کند؛ ۱۷ عنصر که در صنایع دفاعی، خودروهای برقی، انرژی پاک و صنعت الکترونیک کاربرد دارند.
ایالات متحده نیز بیشتر عناصر خاکی کمیاب مورد نیاز خود را وارد می‌کند که عمده آن از چین تامین می‌شود.
دولت چین پیشتر در پاسخ به تعرفه‌های رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که تعرفه‌های مشابهی را بر کالاهای وارداتی از آمریکا اعمال خواهد کرد و صادرات برخی مواد حیاتی مانند خاک‌های کمیاب را محدود خواهد کرد. این خاک‌ها و عناصر نادر مانند لیتیوم و گالوانیوم نقش مهمی در صنایع فناوری و باتری‌های خودروهای برقی و تلفن‌های همراه دارند. در همین راستا، چین همچنین واردات برخی محصولات کشاورزی از آمریکا را متوقف کرده است.
دونالد ترامپ دوم آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» نامیده می‌شود، اعلام کرد.
ترامپ یک هفته بعد در ۹ آوریل، در عقب نشینی از جنگ تجاری خود با جهان اعلام کرد که اعمال تعرفه را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق در می‌آورد اما اقدامات تقابلی با چین و نرخ تعرفه‌ها بر کالاهای وارداتی این کشور به خاک آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش می‌دهد.
پس از آن کاخ سفید اعلام کرد که کالاهایی که از چین وارد آمریکا می شوند، اکنون دستکم ۱۴۵ درصد تعرفه دارند. تعرفه «متقابل» ۱۲۵ درصدی که ترامپ علیه چین اعلام کرد، علاوه بر تعرفه ۲۰ درصدی است که قبلاً اعمال شده بود.
دولت پکن در واکنش به اقدام واشنگتن در وضع تعرفه‌های سنگین علیه پکن، ۶ شرکت آمریکایی را در فهرست نهادهای غیرقابل اعتماد قرار داد و هم‌زمان تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای تقویت همکاری‌های اقتصادی با اتحادیه اروپا و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا «آسه‌آن» افزایش داد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره