نماد آخرین خبر

ناظران اسرائیلی: جنگ داخلی خونین دیگر یک احتمال نیست

منبع
فارس
بروزرسانی

فارس/ ناظران اسرائیلی می‌گویند که «دموکراسی اسرائیل» نه تنها از درون تهدید می‌شود، که دیگر فرو رفتن رژیم صهیونیستی در هرج و مرجی خونین، یک احتمال نیست، بلکه به یک واقعیت آشکار تبدیل شده است.

اسرائیل طی هفته‌های اخیر، با تنش‌های داخلی و تظاهرات گسترده‌ای مواجه بوده که احتمال وقوع جنگ داخلی را تقویت می‌کند. این بحران به تلاش برای برکناری رونن بار رئیس دستگاه امنیت عمومی (شاباک) و بحث درباره ادامه جنگ در غزه و بازگرداندن اسرا از این منطقه مرتبط است. رژیم صهیونیستی به شکلی بی‌سابقه به احتمال وقوع جنگ داخلی نزدیک شده که پایه‌های نظام دموکراتیک ادعایی آن را تهدید می‌کند. این وضعیت نتیجه تشدید بی‌سابقه اختلافات میان کابینه و نهادهایی است که تل‌آویو عملکرد آنها را دموکراتیک می‌داند از جمله «دادگاه عالی».به گفته ناظران اسرائیلی، آنچه که از آن به عنوان «دموکراسی اسرائیل» یاد می‌شود، از درون و توسط مقامات خود کابینه تهدید می‌شود و خطر فرو رفتن در هرج و مرج خونین دیگر فقط یک احتمال نیست، بلکه یک واقعیت آشکار است. از جمله این تحولات سیاسی در بحبوحه شکاف داخلی بزرگ، اقدام بی‌سابقه نزدیک به 1000 سرباز ذخیره نیروی هوایی اسرائیل در امضای طوماری برای توقف فوری جنگ و بازگرداندن اسرای اسرائیلی در غزه به خانه‌های خود به هر بهایی است. این نیروها اذعان کردند که جنگ در حال حاضر در خدمت منافع سیاسی و شخصی است، نه منافع امنیتی. در واکنش به این اقدام، ایال زمیر رئیس ستاد ارتش اسرائیل، تصمیم اخراج سربازان امضا‌کننده این طومار را تایید کرد و وزیر جنگ اسرائیل کاتز، این طومار را تلاشی برای «تضعیف مشروعیت جنگ غزه برای بازگرداندن سربازان ربوده شده و شکست حماس» دانست.

هرج و مرج و کودتای سیاسی

ایهود اولمرت نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی نیز هشدار می‌دهد که این رژیم به شکلی بی‌سابقه به یک جنگ داخلی نزدیک می‌شود. امری که «پایه‌های نظام دموکراتیک» آن را تهدید می‌کند. این وضعیت نتیجه تشدید بی‌سابقه درگیری میان کابینه و «نهادهای دموکراتیکی چون دیوان عالی» اسرائیل است. او همچنین تأکید کرده که «خطر لغزیدن در هرج‌ومرجی خونین، دیگر تنها یک احتمال نیست، بلکه واقعیتی است که دیگر در افق نمایان شده است». وی طی یادداشتی که در روزنامه هاآرتص منتشر شد، به تشدید درگیری‌ها میان کابینه و نهادهای قانونی اشاره کرده و این وضعیت را مرحله‌ای جدید از قبضه غیرقانونی نهادهای حقوقی توسط بنیامین نتانیاهو دانست و نوشت که ائتلاف حاکم وارد جنگی علیه نهادهای رسمی شده که به کاهش تاثیرگذاری آن‌ها منجر خواهد شد. اولمرت با اشاره به درگیری به وجود آمده در نشست دیوان عالی اسرائیل برای بررسی پرونده برکناری رونن بار رئیس شاباک و طرفداری برخی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نوشت: «چه ارتباطی بین رفتارهای اوباشگرایانه اعضای کنست در داخل صحن دادگاه و عضویت در کنست وجود دارد؟ آیا نقش اعضای کنست در دادگاه باید این‌گونه تعریف شود؟». وی تأکید کرد که هیچ‌یک از اعضای کنست مصونیتی در دادگاه ندارند و حق ایجاد هرج‌ومرج در داخل آن را نداشتند.

نخست‌وزیر پیشین اسرائیل این اقدامات را تلاشی برای کودتای سیاسی در داخل رژیم تنه از سوی مردم یا مخالفان، بلکه از سوی کسانی که در قدرت هستند، توصیف کرد. او وزرا و اعضای کنست وابسته به ائتلاف حاکم را به تحریک علنی علیه دیوان عالی و تلاش برای تضعیف مشروعیت آن متهم کرد و هشدار داد که این اقدامات ممکن است به سناریوهای خطرناکی منجر شود، از جمله تسلط با زور بر رسانه‌ها و محاصره دیوان عالی. شبه‌نظامیان مسلح

اولمرت پیش‌بینی کرد که شبه‌نظامیان مسلح، تحت حمایت وزیر امنیت داخلی ایتمار بن گویر به استودیوهای شبکه‌های تلویزیونی حمله کنند، خبرنگاران را تهدید کنند و کنترل پخش اخبار را به دست گیرند، همان‌طور که در دادگاه‌ها و میدان‌های عمومی عمل می‌کنند.«واقعا اگر روزی تلویزیون را روشن کنیم و در همه شبکه‌ها از 12 و 13 و 11 (شبکه سراسری کان) گرفته تا شبکه کودک و نوجوان، مجری‌های شبکه 14 (متحد و طرفدار بنیامین نتانیاهو و راستگرایان افراطی) را ببینیم چه حالی به ما دست خواهد داد؟».
 
وی ادامه می‌دهد که اموری که بیان کرده، نگرانی‌ها صرفاً خیالی نیستند، بلکه واقعیت‌هایی هستند که در خیابان‌ها، میدان‌ها، و اماکن عمومی در حال وقوع‌ند و دیگر تفاوتی بین رسانه‌ها و دادگاه دیوان عالی، که قضات در آن به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند، وجود ندارد؛ هر دو عرصه‌ای برای بروز این بحران‌ها هستند.
 
ناحوم برنیاع تحلیل‌گر سیاسی روزنامه یدیعوت آحرونوت نیز در مقاله‌ای به بررسی عمق شکاف و قطب‌بندی سیاسی در صحنه اسرائیل پرداخت که پس از وقایع هفتم اکتبر 2023 تثبیت وتقویت شده است. او به دو دستگی در جامعه صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: «گروهی حامی نتانیاهو و گروهی مخالف او... این شکاف اسرائیل را به نوعی جنگ داخلی نزدیک می‌کند». وی اذعان کرد که »درگیری داخلی اسرائیل در حال حاضر هنوز بدون سلاح است، اما ما را به مرحله‌ای از بی‌اعتمادی، نافرمانی و عدم تبعیت در دستگاه‌های امنیتی نزدیک می‌کند. این وضعیت در نهایت به یک شاباک متفاوت، یک دفتر دادستانی متفاوت، و سپس یک دیوان عالی متفاوت و قوانین اساسی دیگر خواهد رساند». برنیاع توضیح داد که اختلافات میان نتانیاهو و بار به تدریج شدت گرفت، که این امر به دلیل تظاهرات و اعتراضات علیه طرح اصلاحات در دستگاه قضایی بود. شاباک نسبت به این طرح ملاحظاتی داشت و تلاش‌های بار در مذاکرات مربوط به سند تبادل اسرا، بحران و اختلافات را تشدید کرد. بر همین اساس، نتانیاهو به سرعت بار را از تیم مذاکرات برکنار کرد.این تحلیلگر صهیونیست سپس نوشت: «نخست‌وزیری که کنترل خود را از دست داده و بدون محدودیت عمل می‌کند، ما را همان‌طور که می‌خواهد، حکومت خواهد کرد و پس از او یک دولت ناکام خواهد آمد. به احتمال زیاد، ما وارد روزهایی از درگیری‌های فزاینده در غزه خواهیم شد، بدون توافق، بدون معامله تبادل، و بدون اینکه مردم اسرائیل توضیحی برای دلیل اقدام نظامی دریافت کنند. این یک بحران اعتماد در حین جنگ است».

از دیگر نشانه‌های نزدیک بودن جنگ داخلی در رژیم صهیونیستی، تشدید اعتراضات و انتقادات نظامیان ارتش اشغالگر از واحدها و یگان‌های مختلف استو از نیروهای ذخیره که به خدمت فراخوانده شده‌اند تا نظامیان بازنشسته، از جمله فرماندهان ارشد، دانشگاهیان و پزشکان ارتشی. جمعه پیش بود که حدود 2 هزار عضو هیئت علمی در موسسات آموزش عالی این رژیم به طومار اعتراضی نظامیان نیروی هوایی درباره جنگ علیه غزه پیوستند و خواهان پایان این جنگ و بازگرداندن اسرا شدند.همچنین ۱۵۰ افسر ذخیره نیروی دریایی خواهان پایان جنگ در غزه شدند و اعلام کردند که «از سرگیری جنگ مانعی بر سر راه آزادی اسراست و جان نظامیان را به خطر می‌اندازد همچنین موجب وارد آمدن آسیب به غیرنظامیان می‌شود».

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره