چگونه ارتش چین به آرامی کنترل اقیانوس آرام را به دست میگیرد

ایسنا/ بر اساس یک گزارش جدید، مشخص شده که چین با ساخت دهها بندر، فرودگاه و پروژههای ارتباطی در نقاط کلیدی اقیانوس آرام، بیسر و صدا دامنه حضور نظامی بالقوه خود را گسترش داده است؛ امری که میتواند در صورت وقوع جنگ، جلوی پیشرویهای آمریکا و متحدانش را بگیرد.
مجله نیوزویک در گزارشی با عنوان «زیرساخت استفاده دوگانه چین در اقیانوس آرام» مینویسد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته این پروژهها ماهیتهای غیرنظامی هستند، اما در واقع «اقدامات پیشرفته استراتژیک» هستند که حدود ۳۰۰۰ مایل، از پاپوآ گینهنو واقع در شمال استرالیا، تا ساموآ که حدود ۴۰ مایل دورتر از قلمرو ایالات متحده در ساموآی آمریکایی در پلینزی قرار دارد، امتداد یافتهاند. این جزایر دورافتاده و پراکنده اقیانوس آرام زمانی برای استراتژی جنگی آمریکا در جنگ جهانی دوم حیاتی بودند و میتوانستند در درگیری جهانی بعدی نیز نقش داشته باشند.
«دومینیگو آی-کوی یانگ» یکی از دستیاران تحقیقات دفاعی و دفاع ملی تایوان که این گزارش را نوشته، میگوید: «سوال این نیست که آیا چین یک سیستم لجستیک نظامی-غیر نظامی را در اقیانوس آرام تکمیل خواهد کرد یا نه، بلکه این است که چه زمانی این کار را انجام میدهد. این شبکه استراتژیک دو دهه قبل شروع به رشد کرد و امروز در ابتکارعمل کمربند و جاده که یک طرح زیرساختی جهانی است، ادغام شده است.»
وی ادامه داد: «این ابتکارعمل هم یک زیرساخت و هم یک وسیله برای نفوذ استراتژیک با استفاده دو منظوره است که توانمندی چین را افزایش میدهد. این شبکه در نهایت میتواند عملیات آمریکا و متحدانش را در مناطق وسیعی از اقیانوس آرام دشوار کرده و حمله چین به تایوان را که حزب کمونیست آن را بخشی از قلمرو چین میداند، آسانتر کند.»
این کارشناس در ادامه گفت: «هدف پکن تغییر شکل پویایی قدرت منطقهای و به چالش کشیدن ائتلافهای تحت رهبری آمریکا و متحدان سنتی ایالات متحده در منطقه شامل ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین، استرالیا و نیوزیلند است که آنها را وادار میکند تا در شراکتهای امنیتی خود با ایالات متحده تجدیدنظر کنند؛ اقدامی که به نفع چین است.»
چین در یکسری از اولین اقداماتی که از اواسط سال ۲۰۲۴ شروع کرد که باعث شگفتی کشورهای اقیانوس آرام شد، یک موشک بالستیک از استان «هاینان» واقع در جنوب چین شلیک کرد که در اقیانوس آرام فرود آمد. همچنین برگزاری یکسری رزمایشها با گلوله واقعی در دریای تاسمانی بین نیوزیلند و استرالیا انجام داد که باعث انحراف پروازهای تجاری هوایی شد. پکن همچنین یکسری از ناوهای خود را به سمت استرالیا فرستاد.