نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟

منبع
جماران
بروزرسانی
جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟

جماران/ بر اساس گزارش روزنامه فایننشال تایمز، تحلیل کالاهایی که ارزش کل آنها بیش از یک میلیارد دلار است، تاثیر بالقوه اقدامات جدید بر مصرف‌کنندگان آمریکایی را نشان می‌دهد.

به گزارش الجزیره، دونالد ترامپ تلفن‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها و سایر دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی را از تعرفه‌های «مقابله به مثل» خود معاف کرد، اما ۴۶ مورد از ۵۰ کالایی که ایالات متحده برای تامین آنها به چین متکی است، همچنان مشمول تعرفه‌ها هستند.
بر اساس گزارش روزنامه فایننشال تایمز، تحلیل کالاهایی که ارزش کل آنها بیش از یک میلیارد دلار است، تاثیر بالقوه اقدامات جدید بر مصرف‌کنندگان آمریکایی را نشان می‌دهد.

افزایش قیمت‌ها
بیش از سه چهارم کنسول‌های بازی ویدیویی، دستگاه‌های فرآوری غذا و فن‌های برقی که ایالات متحده سال گذشته وارد کرد، در چین ساخته شده‌اند و هر کسی که بخواهد اسباب‌بازی بخرد نیز با افزایش قیمت مواجه خواهد شد. چین ۷۵ درصد عروسک‌ها، سه‌چرخه‌ها، اسکوترها و سایر اسباب‌بازی‌های چرخ‌دار را که سال گذشته به مصرف‌کنندگان آمریکایی فروخته شد، تولید کرده است.
شرکت ماتیل، سازنده عروسک باربی، هشدار داده است که ممکن است برای جبران اثر تعرفه‌ها، قیمت‌های خود را در ایالات متحده افزایش دهد. این هشدار قبل از تشدید اخیر جنگ تعرفه‌های متقابل توسط ترامپ داده شد.
این شرکت که مقر آن در کالیفرنیا است و همچنین ماشین‌های هات ویلز و بازی ورق اونو را تولید می‌کند، اعلام کرده است که ۴۰ درصد محصولاتش در چین تولید می‌شود.
تصمیم دولت ترامپ مبنی بر معاف کردن تلفن‌های هوشمند، «روترها»، تجهیزات ساخت تراشه و برخی رایانه‌ها و لپ‌تاپ‌ها از آنچه که تعرفه‌های مقابله به مثل با چین نامیده می‌شود، یک هفته پس از آشفتگی در بازارهای آمریکا اتخاذ شد.
این معافیت یک پیروزی بزرگ برای شرکت‌های فناوری آمریکایی مانند اپل، انویدیا و مایکروسافت است که سهام همه آنها در هفته گذشته کاهش یافت. لپ‌تاپ‌ها و تلفن‌های هوشمند با ارزش کلی ۷۴ میلیارد دلار، بالاترین میزان واردات از چین در سال گذشته بودند.
به گفته این روزنامه انگلیسی شرکت اپل به ویژه از این معافیت استقبال خواهد کرد، زیرا بخش عمده‌ای از زنجیره تامین آن در چین متمرکز است.
اما تعرفه‌های ترامپ همچنان مایه نگرانی خریدارانی است که امیدوارند کالاهایی را خریداری کنند که همچنان مشمول تعرفه ۱۲۵ درصدی هستند.
این روزنامه انگلیسی به نقل از چاد باون، پژوهشگر ارشد در موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون، گفت که سرعت و دامنه این اقدامات به معنای افزایش احتمال تحمیل هزینه‌ها به مصرف‌کنندگان است و افزود که تعرفه‌ها بر چین «در سطوح بسیار بالاتر، با سرعت بسیار بیشتر و بر بسیاری از محصولات مصرفی جدید» که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ تحت تاثیر قرار نگرفتند، اعمال شده است. 
وی ادامه داد: «احتمال بسیار بیشتری برای افزایش قابل توجه قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگانی که امروز این نوع محصولات را خریداری می‌کنند، وجود دارد.»
این تعرفه‌ها به این معنی است که تحمل گرمای تابستان ممکن است برای آمریکایی‌هایی که از قبل آماده نیستند، گران تمام شود. ۹ مورد از هر ۱۰ فن برقی که سال گذشته از خارج به ایالات متحده وارد شد، از چین آمده بود، و همچنین ۴۰ درصد از واحدهای تهویه مطبوع مستقل (بدون نیاز به لوازم جانبی). چین بر بازار صادرات جهانی هر دوی آنها تسلط دارد.

آمریکایی‌هایی که به فکر خرید «مایکروویو» جدید هستند نیز با افزایش احتمالی قیمت‌ها مواجه خواهند شد. ۹۰ درصد از مایکروویوهایی که سال گذشته به ایالات متحده وارد شد، از چین آمده است و پکن بر سه چهارم بازار صادرات جهانی تسلط دارد.
جستجوی دشوار
به گفته این روزنامه، تسلط چین بر این تعداد زیاد از صادرات جهانی به این معنی است که یافتن جایگزین برای تولیدکنندگان آسان نخواهد بود. این مطلب را آلی رینیسون، مقام سابق وزارت بازرگانی بریتانیا، که در حال حاضر در شرکت مشاوره سیک نیوگیت فعالیت می‌کند، بیان کرد.
وی گفت:«شرکت‌های آمریکایی و غربی زنجیره‌های تامین خود را از چین به سایر کشورهای آسیایی در سال‌های اخیر منتقل کرده‌اند، اما با ادامه ورود بسیاری از مواد اولیه و قطعات چینی به محصولاتی که آنها مونتاژ می‌کنند، خیلی چیزها به این بستگی دارد که این قوانین خاص هر محصول چقدر سختگیرانه باشند و این کشورها چقدر از ایالات متحده حمایت کنند.»
وی افزود: «چالش در یافتن جایگزین نیست، زیرا اکثر کشورهای جنوب شرق آسیا از قبل شروع به افزایش تولید کالاهای صنعتی خود کرده‌اند، بلکه در نوع شرایطی است که ایالات متحده بر توافقات خود با آن کشورها تحمیل خواهد کرد.»
انتقال تولید به خارج از چین برای محصولات الکترونیکی مانند کنسول‌های بازی و تلفن‌های همراه به دلیل زنجیره‌های تامین پیچیده و مهارت‌های لازم برای تولید آنها بسیار  دشوار است.
جیسون میلر، استاد دانشکده مدیریت بازرگانی دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، گفت: «جدایی سریع بسیار دشوار خواهد بود، به ویژه برای کالاهایی مانند تلفن‌های هوشمند، و باید ظرفیت اضافی ایجاد شود، کارگران آموزش داده شوند و خطوط تامین جایگزین برای نهاده‌ها ایجاد شود.»

به گفته وامسی موهان، تحلیلگر بنک آو آمریکا، اگر شرکت اپل تمام تولید آیفون خود را از هند برای بازار آمریکا حفظ کند، همچنان حدود نیمی از مدل‌های بیش از ۵۰ میلیون دستگاهی را که این شرکت سالانه به آمریکا حمل می‌کند، پوشش خواهد داد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟

جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟
00:00
00:00
جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟
1 / 1
جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره