جنگ تعرفهها میان آمریکا و چین با برگشت خوردن یک هواپیمای بوئینگ اوج گرفت

جماران/ به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، یک فروند هواپیمای بوئینگ مدل ۷۳۷ مکس که قرار بود در اختیار یک شرکت هواپیمایی چینی قرار گیرد، روز یکشنبه به مرکز تولید شرکت بوئینگ در آمریکا بازگشت.
اتفاقی که بهدلیل جنگ تعرفهای دوجانبهای رخ داد که در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ کلید خورده است.
این هواپیما که قرار بود تحویل شرکت هواپیمایی «شیامن ایرلاینز» چین شود، ساعت ۶:۱۱ عصر به وقت محلی (۰۱:۱۱ به وقت گرینویچ) در فرودگاه بوئینگ در شهر سیاتل فرود آمد. به گزارش خبرنگار رویترز، این هواپیما با نشان و رنگآمیزی اختصاصی شیامن نقاشی شده بود.
این فروند ۷۳۷ مکس که در مسیر بازگشت ۸ هزار کیلومتری خود در جزیره گوام و هاوایی توقف سوختگیری داشت، یکی از چند هواپیمایی بود که در مرکز تکمیل بوئینگ در شهر ژوشان چین منتظر انجام مراحل نهایی و تحویل به مشتری چینی بود.
دولت ترامپ در هفتههای اخیر تعرفه پایه بر واردات کالاهای چینی را به ۱۴۵ درصد افزایش داده و چین نیز در پاسخ، تعرفهای ۱۲۵ درصدی بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است. با توجه به ارزش تقریبی ۵۵ میلیون دلاری یک فروند بوئینگ ۷۳۷ مکس (بر اساس برآورد شرکت مشاوره هوانوردی IBA)، اعمال این تعرفهها تحویل هواپیما به شرکتهای چینی را از نظر اقتصادی غیرممکن میسازد.
هنوز مشخص نیست کدام طرف تصمیم گرفته که این هواپیما به آمریکا بازگردد. شرکت بوئینگ و هواپیمایی شیامن تاکنون به درخواست برای اظهار نظر در این خصوص پاسخ ندادهاند.
بازگشت این هواپیما، که پرفروشترین مدل بوئینگ محسوب میشود، نشانهای تازه از اختلال در تحویل هواپیماهای جدید است؛ اختلالی که ریشه در پایانیافتن وضعیت معافیت گمرکی چند دههای صنعت هوافضا دارد.
این چرخش ناگهانی در روند تحویل هواپیماها در حالی رخ میدهد که بوئینگ بهتازگی تلاش برای خروج از رکود ناشی از پنج سال توقف واردات مدل ۷۳۷ مکس و دور قبلی تنشهای تجاری را آغاز کرده بود.
کارشناسان هشدار میدهند تغییرات غیرقابل پیشبینی در تعرفهها ممکن است تحویل بسیاری از هواپیماها را با تعویق مواجه کند. برخی مدیران شرکتهای هواپیمایی نیز اعلام کردهاند در شرایط فعلی ترجیح میدهند تحویل هواپیماها را به تعویق بیندازند تا اینکه هزینه سنگین تعرفهها را بپردازند.