جولانی برای ترامپ نامه نوشت

ایسنا/ یکی از متحدان نزدیک دونالد ترامپ که بهتازگی دیداری محرمانه با رئیس موقت سوریه داشته، حامل نامه احمد الشرع به ترامپ است.
کوری میلز، نماینده کنگره آمریکا، گفت که با احمد الشرع، رئیس موقت سوریه معروف به الجولانی، درباره شرایط لغو تحریمهای اقتصادی و برقراری صلح میان این کشور جنگزده و رژیم صهیونیستی گفتوگو کرده است.
میلز، که یک جمهوریخواه اهل فلوریداست، در تماس تلفنی با شبکه خبری بلومبرگ گفت که طی روزهای گذشته در چارچوب مأموریتی غیررسمی برای جمعآوری اطلاعات، که توسط گروهی از سوری-آمریکاییهای تأثیرگذار سازماندهی شده بود، به دمشق سفر کرده و قصد دارد پس از بازگشت، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا را در جریان قرار دهد.
این نماینده کنگره افزود که نامهای از طرف رئیس موقت سوریه و سرکرده هیئت تحریرالشام به ترامپ خواهد رساند، اما جزئیاتی از محتوای آن ارائه نداد.
کاخ سفید هم به درخواست اظهارنظر پاسخی نداد.
این گروه سوری-آمریکایی در حال لابی با دولت آمریکا برای لغو تحریمهای فلجکنندهای هستند که علیه دولت بشار اسد، رئیسجمهور پیشین سوریه که دسامبر گذشته طی حملهای از سوی شورشیان به رهبری الشرع سرنگون شد، اعمال شده بود.
میلز، ۴۴ ساله، گفت که ۹۰ دقیقه با الجولانی گفتوگو کرده و شرایطی را که آمریکا برای بررسی کاهش یا لغو تحریمها از سوی دولت ترامپ انتظار دارد، تشریح کرده است؛ تحریمهایی که هر کسی را که با دولت سوریه همکاری کند—به جز در زمینه کمکهای بشردوستانه— هدف قرار میدهد.
به گزارش بلومبرگ، الجولانی به شدت نیازمند لغو تحریمهاست تا اقتصادی ویرانشده را دوباره به حرکت درآورد و سرمایهگذاران خارجی، بهویژه از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، را جذب کند. هزینه بازسازی پس از سالها جنگ حدود ۴۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
قطر و عربستان سعودی هر دو اعلام کردهاند که مایل به حمایت اقتصادی از الجولانی هستند، اما تحریمهای آمریکا مانع این حمایت شده است.
میلز گفت به احمد الشرع گفته است که باید نابودی کامل سلاحهای شیمیایی باقیمانده از دوران اسد را تضمین کند و در زمینه مبارزه با تروریسم، از جمله با متحدان آمریکا مانند عراق همسایه، همکاری داشته باشد.
به گفته این نماینده کنگره آمریکا، الجولانی باید نشان دهد که چگونه قصد دارد با مبارزان خارجی باقیمانده در این کشور برخورد کند و همچنین تضمینهایی به رژیم صهیونیستی، متحد آمریکا، بدهد. تلآویو به الجولانی بیاعتماد است و با لغو تحریمها مخالفت میکند.
از زمانی که احمد الشرع قدرت را به دست گرفته و اراضی بیشتری در جنوب غرب دمشق را تصرف کرده، ارتش رژیم صهیونیستی بهطور گسترده مواضع نظامی سوریه را بمباران کرده است.
سوریه از سال ۱۹۷۹ در فهرست کشورهای حامی تروریسم از نظر آمریکا قرار دارد.
به ادعای کوری میلز، الجولانی آمادگی دارد نگرانیهای آمریکا را بررسی کند و به او گفته که سوریه در صورت فراهم بودن شرایط مناسب، علاقهمند به پیوستن به توافق ابراهیم است—توافقی که در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ، امارات و چند کشور عربی دیگر را به سازش با رژیم صهیونیستی سوق داد.
رژیم صهیونیستی و سوریه سه جنگ بزرگ با یکدیگر داشتهاند و دمشق همچنان خواستار بازگشت کامل بلندیهای جولان است؛ منطقهای که صهیونیستها در سال ۱۹۶۷ اشغال و بعداً آن را ضمیمه فلسطین اشغالی کردند.
ترامپ در سال ۲۰۱۹ طی اقدامی حاشیهبرانگیز و جنجالی، این منطقه را بهعنوان بخشی از حاکمیت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.
در واکنش به این گزارشها، یکی از مشاوران الجولانی گفت که در حال حاضر نمیتواند اظهار نظری داشته باشد.
کوری میلز همچنین گفت که گفتوگویش با الجولانی را مثبت ارزیابی میکند و همچنین با اسعد الشیبانی، وزیر خارجه سوریه هم دیدار داشته است.
میلز که کهنهسرباز ارتش آمریکا و از نیروهای اعزامی به عراق پس از حمله ۲۰۰۳ بود، گفت: «با احتیاط خوشبین هستم و به حفظ گفتوگوی باز ادامه خواهم داد.»
او افزود: «روزی آلمان و ژاپن دشمنان ما بودند، اما اگر خواهان ثبات در سوریه هستیم، باید از این گذشته عبور کنیم. من به الشرع گفتم بیا عین دو سرباز صحبت کنیم؛ رفتن از میدان جنگ به حکومت یک انتقال بسیار دشوار است.»